Αναστασιάδης με φουστανέλα: Oι προσπάθειες θα συνεχιστούν για να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος – και όχι μόνο!!!

Συγκεκριμένες και περιεκτικές χαρακτήρισε τις προτάσεις που υπέβαλε στην Ελβετία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δομημένες στην βάση των ιδεών του Γ.Γ. των Η.Ε. προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση του Κυπριακού. Οι προτάσεις αυτές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αντιμετώπιζαν, τις ανησυχίες και των δυο πλευρών, δημιουργώντας ταυτόχρονα την προοπτική η χώρα να εξελιχτεί σε ένα κανονικό κράτος προς όφελος όλων των Κυπρίων. 

Σε ομιλία του στο μνημόσυνο του αρχηγού της Ε.Φ. Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων τεσσάρων αξιωματικών της δύναμης, που σκοτώθηκαν τον Ιούλιο του 2002 κατά την συντριβή ελικοπτέρου της Ε.Φ. σε περιοχή των Κουκλιών, και την οποία διάβασε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέκρινε την τουρκική στάση.

Τόσο οι θέσεις που υπέβαλαν για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων αλλά και για τα υπόλοιπα των κεφαλαίων όχι μόνο ξέφευγαν, υπογράμμισε, από το πλαίσιο του Γ.Γ. των Η.Ε. αλλά ήταν τέτοιες που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από την δική μας πλευρά.

Λόγω της αδιαλλαξίας και της εμμονής της τουρκικής πλευράς, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ιδιαίτερα για την συνέχιση της συνθήκης εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και της παραμονής Τουρκικών στρατευμάτων, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Ατού ο… Γαβριήλης και η κοροϊδία σύννεφο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πάντως ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχε η πρόσφατη σύνοδος οι προσπάθειες θα συνεχισθούν για να παραμείνει ανοικτός ο δρόμος και ζωντανή η ελπίδα για λύση του Κυπριακού.

Μια λύση, κατέληξε, που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει την πατρίδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την θυσία του αρχηγού Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων τεσσάρων στελεχών της Ε.Φ. σημειώνοντας ότι η θυσία τους γίνεται εφαλτήριο για τους Έλληνες της Κύπρου για να ανασυντάξουν δυνάμεις και να ορθώσουν ανάστημα και φρόνημα απέναντι στις δοκιμασίες που περνά ο τόπος, συνεχίζοντας τον αγώνα μέχρι την ημέρα της δικαίωσης.

Το μνημόσυνο  του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη και αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς τελέστηκε στον Ιερό Ναός Αποστόλου Λουκά, στα  Κούκλια.

Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο πεσόντων, περιοχή «Άγιοι Πέντε Μάρτυρες».

ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ 

“Περιεκτικές” ήσαν σίγουρα… Περιελάμβαναν τις κατεχόμενες περιουσίες μας τις οποίες ουσιαστικά έδωσε πεσκέσι στους κουβαλητούς εξ Ανατολής… Αποτέλεσμα των “σκληρών” διαπραγματεύσεων του Προέδρου; Μας έμειναν οι υποχωρήσεις που υπέβαλε γραπτώς και θεωρούνται δεδομένες… Άρα τώρα ετοιμαστείτε για τα νέα …κουρέματα!

Άννα Σεργίου

One thought on “Αναστασιάδης με φουστανέλα: Oι προσπάθειες θα συνεχιστούν για να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος – και όχι μόνο!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s