Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά – Συζήτηση στη Δημοσιογραφική Εστία

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ Τ. ΛΟΥΚΑΣ

Στις 7 Ιουλίου το βράδυ, με συντονιστή τον φίλτατο Σάββα Ιακωβίδη, αρθρογράφο της ‘Σημερινής’, οργανώθηκε στην Δημοσιογραφική Εστία στην Λευκωσία, συνάντηση με ομιλητές τους Ευρωβουλευτές του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη, της ΕΔΕΚ Κ. Παπαδάκη, του ΔΗΣΥ Λ. Χριστοφόρου, της Αλληλεγγύης  Ελένη Θεοχάρους και τον Ακαδημαϊκό Γ. Κέντα.

Το θέμα της συνάντησης ήσαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την κατάρρευση του Κραν Μοντανά. Και οι μεν υπόλοιποι πλην του Λ. Χριστοφόρου, επικεντρώθηκαν στο να μας πουν γιατί καταλήξαμε στην φυσιολογική αποτυχία. Ο Λ. Χριστοφόρου όμως, επεκτάθηκε σε ένα αηδιαστικό γλείψιμο και μια εξύμνηση των έργων και της πολιτικής του Αναστασιάδη! Ξεχνώντας τρία βασικά πράγματα: Πρώτον πως εκείνοι οι πολίτες που σηκώνονται από τους καναπέδες και τρέχουν σε συγκεντρώσεις είναι οι ενημερωμένοι πολίτες, οι πολίτες με άποψη, δεύτερον δεν παρευρισκόταν σε κομματική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ με τους διατεταγμένους κλακαδόρους και τρίτον δεν βρισκόταν σε στούντιο τηλεόρασης με μόνο τον ουδέτερο βουβό εικονολήπτη με την άψυχη μηχανή λήψης απέναντι του!

Το τι έγινε, είναι αρκούντως δηλωτικό του τι περιμένει σε συγκεντρώσεις με παρόντες τους πολίτες, τους αυλοκόλακες του Αναστασιάδη. Αλλά και εξηγεί το γιατί δεν οργανώνονται πλέον ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Κύπρο, παρά μόνο οργανωμένες συγκεντρώσεις κουβαλητών σε κλειστούς χώρους.

Τι έγινε λοιπόν; Ακούοντας την ακατάσχετη, υπέρ του Αναστασιάδη, λογοδιάρροια του εν λόγω Λευτέρη Χριστοφόρου, κάποιος εκ των παρισταμένων, αγανακτισμένος του φωνάζει: Ε, κόψε και κάτι!! Έλεος πλέον! Ακαριαία, «εξερράγη» η αίθουσα από θυμωμένες φωνές και κατηγορίες εναντίον του εν λόγω και του Αναστασιάδη! Το αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει ο κ. Ιακωβίδης και να επιβάλει τάξη. Ο Λευτέρης Χριστοφόρου όμως επειδή αντιλήφθηκε το λάθος που διέπραξε, πρώτα κάτωχρος σιώπησε και όταν ξαναμίλησε άρχισε τα πατριωτιλίκια και …θυμήθηκε την μάνα του που θέλει να επιστρέψει στο χωριό της, κάπου κοντά στην Αμμόχωστο, ελεύθερη. Αλλά και πάλιν κάποια από τις παριστάμενες τον ρώτησε: Και οι Κερυνειώτισσες; Εκείνες δεν θέλουν να πάνε στα σπίτια τους;

Βέβαια κάποιοι μας είπαν μετά απολίτιστους που παραφερθήκαμε στον γαλαζοαίματο εξοχότατο, αλλά αρκετά χρόνια δεν αφήσαμε ανενόχλητους τους κάθε λογής κομματικούς πρίγκιπες;

Μετά από αυτά ο Λ. Χριστοφόρου προφασίστηκε ειλημμένη υποχρέωση και απεχώρησε με την ουρά στα σκέλια. Βέβαια και οι Παπαδάκης και Μαυρίδης απεχώρησαν λόγω άλλων υποχρεώσεων αλλά με το κεφάλι ψηλά και χειροκροτούμενοι από τους παριστάμενους.

Αλλά εκεί λέχτηκε και κάτι πάρα πολύ σημαντικό από τον Γ. Κέντα. Μας είπε λοιπόν πως οι απαράδεχτες προτάσεις παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία («εκ περιτροπής προεδρία», «τρεις ελευθερίες για τους Τούρκους πολίτες», «παραμονή στρατευμάτων μετά την λύση», κλπ) τις οποίες υπέβαλε ο ανεκδιήγητος αλκοολικός παλιάτσος που η αβυσσαλέα βλακεία της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας, μας φόρτωσε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις υπέβαλε ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ!!! Με ποια δικαιολογία; Μα για να λύνονταν λέει τα χέρια των Εγγλέζων να ζητούσαν υποχωρήσεις στο θέμα των εγγυήσεων από τον κύριο με τα μογγολικά χαρακτηριστικά και το ξυρισμένο κεφάλι, ΥπΕξ της Τουρκίας! Και ο πάρα πολλά χουβαρντάς τόκανε!!! Λαμβάνοντας οδηγίες από τους Εγγλέζους! Οι οποίοι βέβαια μας αγαπούν πάρα πολύ και πάντα μας υποστηρίζουν. Και οι οποίοι ουδέποτε «μας την ξανάστησαν»!!!

Αλλά όλα αυτά τι αναδεικνύουν; Την παχυδερμία και την αναλγησία των πολιτικάντηδων στην Κύπρο! Ας αφήσουμε τους υπόλοιπους στην άκρη και ας επικεντρωθούμε στον Αναστασιάδη. Αναμείχθηκε στην πολιτική εδώ και δεκαετίες. Με διατεταγμένη, εμφανέστατα, αποστολή. Να λύσει με συγκεκριμένο τρόπο το Κυπριακό. Με τον «συγκεκριμένο» τρόπο του ΝΑΤΟ, προς όφελος της συμμορίας των αμερικανοεγγλεζοτούρκων. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του επί δεκαετίες, απέτυχε! Και όμως εκείνος και η συναπαρτζιά που σέρνει από πίσω του, εκεί! Αμετακίνητοι, ανάλγητοι, αμετανόητοι, σταθεροί στον στόχο τους. Καμία παραίτηση! Καμία αυτοκτονία! Καμία συγνώμη! Αντίθετα! Από αύριο [απόψε], με διάγγελμα με το οποίο θα μας εκθειάσει «τα ηρωικά του ανδραγαθήματα» στην Ελβετία, όπου συνέβησαν ΟΛΑ «για πρώτη φορά», αρχίζει την επίσημη προεκλογική του προσπάθεια για να είναι και την επόμενη πενταετία ο ήρωας και σωτήρας μας!!

Και έχει για πρωτοπαλίκαρα του σύσσωμο το ΔΗΣΑΚΕΛ (άσχετο αν το έτερο των σκελών, το ΑΚΕΛ, παριστάνει το πολλά θυμωμένο…) και τους κυρίους του «Κέντρου» εκ των οποίων ο Γ. Λιλλήκας έδινε «εξετάσεις» στο ΑΚΕΛ στην Ελβετία, οι δε υπόλοιποι αντί να κάνουν το αυτονόητο, να τον παρατήσουν τουτέστιν σύξυλο δηλώνοντας του πως δεν αναγνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ από όσα συμφωνεί και να φύγουν, υποκύπτοντας στο κομματικό γενετικό ένστικτο του τζαμπατζή, παρέμειναν στην δροσερή Ελβετία, προτιμώντας την από την πυρίκαυστη Πατρίδα.

Φανταστείτε να καλούνταν και να πολεμήσουν υπό τις συνθήκες της Πατρίδας, μήνα Ιούλιο, όπως έπραξαν κάποιοι άλλοι, κάπου, κάποτε…

Ανδρέας Τ. Λουκάς

>>> ΚΥΠΡΟΣ – Το εθνικό θέμα χρειάζεται νέους διαχειριστές

One thought on “Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά – Συζήτηση στη Δημοσιογραφική Εστία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.