Στο πλαίσιο του ANIMART 2017: Ιάπωνες φοιτητές θα κάνουν παραστάσεις Αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου στην Ελλάδα

Οι «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου από τη Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου του Πανεπιστημίου του Τόκιο έρχονται τον Ιούλιο στην Ελλάδα. Οι παραστάσεις στην Ελλάδα γίνονται με τη σημαντική συμβολή του κ. Βασίλη Μπούτου ο οποίος κάλεσε στην Ελλάδα τους συντελεστές του έργου για να παρουσιάσουν την παράσταση στους Δελφούς στο πλαίσιο του ANIMART 2017.

Θα γίνουν ακόμη δύο παραστάσεις, στην Αθήνα και τον Πύργο Ηλείας.

Σημειώνουμε ότι οι Ιάπωνες φοιτητές συγκέντρωσαν μόνοι τους τα χρήματα (με τη μέθοδο του crowdfunding) για να καλύψουν το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και να έρθουν στην Ελλάδα.

Το έργο έχει παρουσιαστεί στο Τόκιο και στο Κιότο με μεγάλη επιτυχία. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι παραστάσεις γίνονται στα αρχαία ελληνικά. Τη μουσική έγραψε η σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Φουτάμπα Σάτο η οποία παίζει αρχαία ελληνική λύρα στην παράσταση. Η κα Σάτο θα λάβει μέρος και στο εργαστήριο αρχαίας ελληνικής μουσικής και οργανοποιίας που θα γίνει επίσης στο πλαίσιο του ANIMART 2017.

H παράσταση στους Δελφούς θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στις 20.00. Θα προλογίσει η κα Αικατερίνη Διαμαντάκου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Μένανδρο, θα γίνει το Σάββατο 15 Ιουλίου (10.00-12.00) συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή του Νταΐτσι Νούμα, μεταπτυχιακού φοιτητή στο Τμήμα Δυτικής Ιστορίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 (ώρα 20.30) θα γίνει στην Αίθουσα Νίκος Εγγονόπουλος, Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης,Μπακογιάννη & Πλαταιών στα Βριλήσσια, με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων Cine-Δράση (δείτε το facebook event).

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:30, στην πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου της πόλης του Πύργου και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας. Ένα μέλος του Συνδέσμου θα προλογίσει και θα μιλήσει για τη Νέα Κωμωδία και τον Μένανδρο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2017.

Λέσχη Αρχαίου Θεάτρου, Πανεπιστήμιο του Τόκιο

Μενάνδρου, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΕΣ (κωμωδία)

Το κείμενο της παράστασης αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά [έτσι ισχυρίζονται…]

Παίζουν: Kensuke Tanaka, Koji Kawashima, So Nishimura, Futaba Sato.

Σκηνοθεσία: Risa Sakurai

Σκηνικά, κοστούμια, αντικείμενα: Φοιτητές του Πανεπιστήμιο του Τόκιο

Μουσική: Η Futaba Sato παίζει αρχαία ελληνική λύρα επί σκηνής

Η 11η ΑΝΙΜΑRT τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Tουρισμού.

A performance of Act 2 and 3 in Menander’s “Epitrepontes” in ancient Greek language [???]

The 11th ANIMART – experiential art school, forum and festival on contemporary creativity will take place at Delphi, from 10 till 23 of July 2017, under the Auspices of Greek Ministry of Culture and Sports, and in collaboration with Municipality of Delphi, and Cine Club of Itea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.