Ν. Ιωαννίδης: Πίστευα πως ο πατέρας μου, ήταν άτρωτος

Το παράπονο πως έξι χρόνια μετά την τραγωδία στο Μαρί, δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη,  ανέφερε μιλώντας στον Active, o Nικόλας Ιωαννίδης γιος του Πλοιάρχου Αντρέα Ιωαννίδη, ο οποίος χάθηκε εκείνο το πρωινό της 11ης Ιουλίου το 2011.

Δεν συνειδητοποιήσαμε την απώλεια εξήγησε φορτισμένος. “Πάντοτε ζούσα τον πατέρα μου να είναι βατραχάνθρωπος, αλεξιπτωτιστής, πίστευα πως ήταν άτρωτος. Εκείνο το πρωί μας βρήκε η είδηση σαν κεραυνός και δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε την πραγματικότητα”.

Το ότι δεν είδαμε, δεν αποχαιρετίσαμε τον άνθρωπο μας, παρά μόνο ένα κλειστό φέρετρο, που μπορεί να μην είχε και τίποτα μέσα, ξεπερνούσε την ανθρώπινη δύναμη να συνειδητοποιήσουμε ότι επήλθε ο θάνατος.

“Μια μεγάλη απώλεια που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δικαστικό αγώνα, για τον οποίο απαιτείται χρόνος. Οι περισσότεροι μπορεί να μη θυμούνται παρά μόνο τη σημερινή μέρα, εμείς το βιώνουμε καθημερινά και είναι επίπονο. Εκείνοι που είχαν τις ευθύνες για την καταστροφή και την απώλεια του πατέρα μου και των άλλων, έμειναν στο απυρόβλητο. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, για όσους ευθύνονται και γλίτωσαν χωρίς να έχουν λογοδοτήσει”.

Το χειρότερο δε, συμπλήρωσε ο Νικόλας Ιωαννίδης, είναι πως το σύστημα καλύπτει αυτούς τους κάποιους, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί εκείνες οι δικλείδες που να αποτρέψουν στο μέλλον επανάληψη ανάλογων τραγωδιών. “Νιώθουμε έρμαια της τύχης μας και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως δεν θα ξανασυμβούν”.

Είναι καθήκον της πολιτείας είπε, να ζητά κάθε χρόνο συγγνώμη όμως δεν είναι αρκετό.

Άντρη Δανιήλ “Φ”

>>> Τους ηρωικούς νεκρούς της στο Μαρί τίμησαν η Λάρνακα και η Λεμεσός

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.