ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΙΑ… ΜΑΛΛΩΣΑΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ!

Στα δικαστήρια για τα κληρονομικά τα μέλη της οικογένειας του μεγάλου Κύπριου επιχειρηματία

Tου Ανδρέα Νικολαΐδη

Πέρασαν δέκα χρόνια από το θάνατο του Γώγου Παρασκευαΐδη αλλά όπως προκύπτει από το δικαστικό ρεπορτάζ το ζήτημα της κληρονομιάς του δεν έχει ξεκαθαρίσει. Στις 7 Ιουλίου εκδόθηκε απόφαση από το Ανώτατο που επικυρώνει την παύση του διαχειριστή της διαθήκης μετά την αίτηση που είχαν υποβάλει τα παιδιά του θανόντος Λεώνη και Ευθύβουλος.

Όπως καταγράφεται στην απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου τα δύο αδέρφια είχαν προσφύγει εναντίον του διαχειριστή της κληρονομιάς Κυριάκου Μιχαηλίδη  με το δικαιολογητικό ότι ο διαχειριστής ενεργούσε μεροληπτικά υπέρ της μητέρας τους Θέλμας και της αδερφής τους Χριστίνας που είναι επίσης κληρονόμοι. Υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι ο κ. Μιχαηλίδης ενήργησε ως δικηγόρος της μητέρας τους και της αδερφής τους σε υπόθεση εκκαθάρισης της εταιρίας Γ. Παρασκευαΐδης 1966 ΛΤΔ.

Στην απόφαση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της κ. Λεώνης Παρασκευαΐδου εναντίον του διαχειριστή για το γεγονός ότι ενώ ενημερώθηκε από την ίδια ότι τόσο η αδερφή της Χριστίνα όσο και ο κ. Κυριάκος Ανδρέου της Andreou & Paraskevaides είχαν λάβει σημαντικά ποσά από τον Γιώργο Παρασκευαΐδη για ενίσχυση της εταιρίας A&P δεν προέβη σε οποιαδήποτε έρευνα. Ως απάντηση στη συγκεκριμένη καταγγελία η Χριστίνα Παρασκευαΐδου και ο Κυριάκος Ανδρέου κατέθεσαν αγωγή με την οποία ζητούν να τους επιστραφεί το ποσό των €562.039 που είχαν δανείσει στον Γιώργο Παρασκευαΐδη.

Λεώνη και Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κύπρου προς τιμήν του πατέρα τους

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από τη δικογραφία είναι το γεγονός ότι ο διαχειριστής της κληρονομιάς δήλωσε ότι τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που ήταν σε θέση να εντοπίσει όταν συνέταξε την κατάσταση περιουσίας του αποβιώσαντος παρουσίαζαν χρέη. Όπως ανέφερε στην ένορκη δήλωσή του είχε τραπεζικά δάνεια ύψους 5.594.734 λιρών και ενεργητικό σε μετοχές αξίας 3.121.610 λιρών. Στην ίδια ένορκη δήλωση υποστήριζε ότι δεν είχε ξεκάθαρη εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση του Γιώργου Παρασκευαΐδη εξαιτίας της άρνησης της κ. Θέλμας Παρασκευαΐδη να ενημερώσει για την περιουσιακή της κατάσταση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση των Κυριάκου Μιχαηλίδη, Θέλμας και Χριστίνας Παρασκευαΐδη και πλέον ο κ. Μιχαηλίδης παύει να είναι διαχειριστής της κληρονομιάς. Το ρόλο αυτό θα κληθεί να καλύψει άλλος δικηγόρος το αμέσως επόμενο διάστημα και να δοθεί μία λύση στο γόρδιο δεσμό που έχει προκύψει με το θέμα της κληρονομιάς.

J&P Overseas Avax και το Athens Ledra

Η συμμετοχή της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην J&P Overseas Avax είναι το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο αφού πρόκειται για μία εκ των ισχυρότερων εργοληπτικών εταιριών στην Ευρώπη. Από την άλλη το εμβληματικό Athens Ledra που επί τριάντα και πλέον χρόνια ήταν σημείο αναφοράς για την ελληνική πρωτεύουσα έκλεισε πριν δύο χρόνια με τις τράπεζες να ψάχνουν αγοραστή που να μπορεί να καλύψει τα χρέη που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

offsite.cy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.