Έφτασαν στη Λευκωσία οι κούτες με τον “Φάκελο της Κύπρου”

Koυλίας: Στο Β΄ φάκελο η προδοσία κατά την εισβολή

Έντεκα αριθμημένες κούτες με 134 φακέλους- αντίγραφα του αρχείου του Φακέλου της Κύπρου παραλήφθηκαν στις 16.48 στη Βουλή των Αντιπροσώπων  από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, με αποστολέα τη Βουλή των Ελλήνων. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέμενε το όχημα με τα έγγραφα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Τους φακέλους παρέλαβαν και συνόδευσαν στη Λευκωσία μέλη της φρουράς του Προέδρου της Βουλής και η Διευθύντρια του νομοθετικού σώματος.

Τα κιβώτια με τα έγγραφα εισήλθαν από την κύρια είσοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οδηγήθηκαν στην αίθουσα συνεδριών της Ολομέλειας της Βουλής και στη συνέχεια πήραν την οδό για το χώρο, όπου θα φυλάγονται δίπλα στα έγγραφα του φακέλου της Κύπρου, που συνέλεξε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα έγγραφα έφθασαν στην Κύπρο με την ίδια πτήση που ήρθε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος αύριο θα προσφωνήσει ειδική για την παράδοση συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

Koυλίας: Στο ‘Β φάκελο φωτίζονται σκοτεινά σημεία

Το πάντρεμα του υλικού του φακέλου της Κύπρου με το υλικό της Ελληνικής Βουλής θα δώσει φως στην έκταση της «επαισχυντίας» που διέπραξαν πολλοί δήλωσε o βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος συμμετείχε στην ειδική εξεταστική επιτροπή για το Φάκελο της Κύπρου.

Ερωτηθείς αν στο περιεχόμενο υπάρχουν στοιχεία που ενδεχομένως να επανατοποθετούν ιστορικά κάποια κομμάτια των θλιβερών γεγονότων και θα φωτίσουν σκοτεινά σημεία, ο κύριος Κουλίας ανέφερε ότι σημαντικές απαντήσεις δίδονται στο δεύτερο φάκελο.

“Οι κινήσεις της Εθνικής Φρουράς, γίνονταν κατά τρόπο προδοτικό για να ευκολυνθούν οι Τούρκοι να εισέλθουν στο νησί. Λειτουργούσαν με νωχελικότητα, με αποτέλεσμα να αποσαθρώνεται η αντίσταση της εθνικής φρουράς και κινούσαμε μονάδες, μέρα μεσημέρι. Οι οδηγίες ξεκινούσαν από εκεί. Πολλές φορές αρχίζαμε, φθάναμε σε ένα σημείο και μέναμε ως εκεί. Τώρα θα δοθούν απαντήσεις σε πάμπολλα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα”.

Για το Φάκελο της Κύπρου όλοι ανεξαιρέτως στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο κύριος Κουλίας, λέγοντας πως είναι ιστορική η στιγμή.

Την οφείλουμε είπε στις επόμενες γενιές και σε όσους θα ασχοληθούν με έρευνα και τη σωστή καταγραφή των γεγονότων, αφού πρόκειται για έγγραφα και μαρτυρίες από ζώντες πρωταγωνιστές στα γεγονότα. Η αλήθεια κατέληξε, μπορεί να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο.

>>> Η μυθοπλαστική κοροϊδία με τον «Φάκελο της Κύπρου»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.