Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και οι Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου συζητούν κοινές δραστηριότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών σχέσεων Μ. Βρετανίας και Κύπρου

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου με τoν Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη.  (Α προς Δ): Δώρος Παρτασίδης, Ανδρέας Παπαευριπίδης, Χάρης Γεωργιάδης, Δημήτριος Μάρκου, Τζέισον Χαραλάμπους και Γιώργος Χατζηπαυλής.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης συναντήθηκε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου (Conservative Friends of Cyprus) κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Λονδίνο την Τετάρτη, 12 Ιουλίου. Ο κ. Γεωργιάδης και τα μέλη του CFCyprus παρευρέθηκαν σε εκδήλωση που είχε σκοπό την προώθηση βρετανικών επενδύσεων στην Κύπρο η οποία έλαβε μέρος στα κεντρικά γραφεία τηςBloomberg στο Λονδίνο, όπου και ο Υπουργός πραγματοποίησε την κύρια ομιλία. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τις Bloomberg και Cyprus Invest.

Κατά την διάρκεια της συζήτησής τους ο κ. Γεωργιάδης και οι εκπρόσωποι του CFCyprus επαναβεβαίωσαν την σημασία των ιστορικών και στενών εμπορικών σχέσεων μεταξύ  των δύο χωρών. Όπως ανάφερε ο κ. Γεωργιάδης στην ομιλία του οι δύο χώρες μοιράζονται κοινά στοιχεία, παρόμοιο νομικά σύστημα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί εκτεταμένη κυπριακή κοινότητα στην οποία ανήκουν πολλοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες, τα οποία διευκολύνουν τις διμερείς εμπορικές σχέσεις . Όσoν αφορά το Brexit αναφέρθηκε στον πιθανό εξαιρετικά θετικό ρόλο τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως συνδετικός κρίκος της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα καθώς οι στενές σχέσεις των δύο χωρών θα συνεχιστούν και επίσημα μέσα από την κοινή συμμετοχή στην Κοινοπολιτεία.

Ο Υπουργός και οι αντιπρόσωποι του CFCyprus συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη περαιτέρω διμερών επαφών σε όλα τα επίπεδα, βοηθώντας την καλύτερη ανάπτυξη επενδυτικών σχέσεων.

Όπως διαφάνηκε από την εκδήλωση η Κύπρος θεωρείται σημαντικός επενδυτικός προορισμός. Στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που προσφέρει η Κύπρος με την συμμετοχή των Διευθύνων Συμβούλων των κύριων κυπριακών τραπεζών, το φορολογικό και ρυθμιστικό πλαίσιο με την συμμετοχή μεγάλων λογιστικών οίκων και την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, καθώς και συγκεκριμένες επενδυτικές προοπτικές, με έμφαση στην ενέργεια, στην ναυτιλία, στον τραπεζικό τομέα και στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

One thought on “Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και οι Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου συζητούν κοινές δραστηριότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των επενδυτικών σχέσεων Μ. Βρετανίας και Κύπρου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.