Είναι αηδία, μια Ε/κ κατά του Κοτζιά και υπέρ της Τουρκίας…

«Πολίτες που μας ενώνει η θέληση για λύση και επανένωση, δίνουμε το παρών μας έξω από το Προεδρικό την Τρίτη 18/7 και ώρα 10 π.μ. με αφορμή τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου όπου θα παρευρεθεί και ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιάς. Διαδηλώνουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τη διχοτόμηση και το σημερινό στάτους κβο. Αρνούμαστε το για δεκαετίες παραμύθι του ότι για όλα φταίει η Τουρκία και δεν μας πείθει η εκδοχή που δίνεται για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά». 

Γράφει ο Γιώργος Καλλινίκου

Το κατάντημα δεν έχει όρια. Τέτοια ρεζιλίκια παρακολουθούσαμε μέχρι τώρα από μια χούφτα πολιτικούς. Που έχασαν τον μπούσουλα τους. Επειδή διαπιστώνουν ότι ο ψευδαισθησιακός τους κόσμος με τον οποίο επιχειρούσαν να παραπλανήσουν τον λαό και να τον οδηγήσουν στην όποια λύση, έχει καταρρεύσει. Ισοπεδώθηκε από τις κυριολεκτικές ορέξεις του σουλτάνου και των ομοίων του.

Οποία δυστυχία όμως. Το προαναφερθέν μήνυμα κυκλοφορεί πλέον ανάμεσα στο λαό. Ανάμεσα σ’ εκείνους – τους ευτυχώς λίγους – που με ένα τανγκό, ένα παιγνίδι και μια σφυρίχτρα στη Λήδρας, θεωρούν ότι διαγράφουν την τουρκική βουλιμία. Ότι αποδεχόμενοι την όποια λύση με παραμονή εγγυήσεων και στρατευμάτων, με εκ περιτροπής προεδρία και τουρκικά βέτο, μπορεί αυτός ο τόπος να μετατραπεί σε φυσιολογικό κράτος. Δικαίωμά τους να συνεχίσουν να ζουν με αυτό το όνειρο θερινής νυκτός*

Από την στιγμή, όμως, που στη βάση αυτής της ψευδαίσθησης, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι οποίες προκαλούν τα αισθήματα και τη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, τότε εισερχόμαστε σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια. Από την στιγμή, που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι οποίες στρέφονται εναντίον εκείνων που αγωνίζονται να μετατραπεί αυτός ο τόπος σε φυσιολογικό κράτος, εισερχόμαστε σε εκρηκτικές οδούς. Το κυριότερο, από την στιγμή, που τροφοδοτούν με επιχειρήματα την κατοχική δύναμη και ταυτόχρονα, τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας, τότε εισερχόμαστε σε εφιαλτικές λεωφόρους.

Είναι δυνατόν να ακούς από χείλη Ε/κ ότι αποτελεί παραμύθι πως για όλα φταίει η Τουρκία; Έλεος πια! Πού φτάσαμε; Σε ποια τάρταρα έχουμε κατρακυλήσει; Πόσο τυφλοί μπορεί να είμαστε, ώστε να αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε δύο τεράστιες αλήθειες, ευδιάκριτες δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και από αμαθή παιδάρια; Πρώτον, ότι η τουρκική βουλιμία δεν σταματά στο σημερινό στάτους κβο; Ότι αναζητεί και την παραμικρή ευκαιρία για να εξασφαλίσει έλεγχο του νησιού εις τους αιώνες των αιώνων. Δεύτερον, ότι αν το λιλιπούτιο νησί μας απολέσει την στήριξη της Ελλάδας θα καταστεί έρμαιο στις τουρκικές ορέξεις. Ή θα βρεθεί με το πιστόλι στον κρόταφο από τους ξένους «φίλους» μας.

Τόσο τυφλωμένοι είναι πια από το πάθος τους για μια «λύση να ‘ναι κι ότι να ‘ναι» ή από τον άκρατο κομματικό φανατισμό τους; Που αδυνατούν να διακρίνουν ακόμη και ότι συγκρούονται με ό,τι οι ίδιοι υποστηρίζουν. Διότι χθες κυκλοφορούσαν κι ένα σωρό σχόλια από την ίδια ομάδα. Που έλεγαν ότι αν θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να φύγουν και όλα τα υπόλοιπα. Και από πού και ως πού να συμμετάσχει ο Κοτζιάς στο Εθνικό Συμβούλιο; Ούτε που περνά από το μυαλό τους ότι αυτό ακριβώς που ζητούν (έστω και ως αντιεπιχείρημα για να δικαιολογήσουν την οικτρή θέση τους για αποδοχή παραμονής τουρκικών στρατευμάτων) είναι εκείνο που ο Κοτζιάς στηρίζει με σθένος. Δηλαδή, μηδέν στρατός απ’ όπου και αν προέρχεται. Ούτε που περνά από το μυαλό τους, ότι σήμερα ο Κοτζιάς θα βρίσκεται στο Εθνικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια με κεντρικό στόχο πώς θα φτάσουμε στο μηδέν στρατεύματα μηδέν εγγυήσεις. Αυτό που αποτελεί τη μοναδική συνταγή για μετατροπή της Κύπρου σε φυσιολογικό κράτος.

Δεν ξέρω αν οι αποστολείς του μηνύματος όντως θα συγκεντρωθούν έξω από το Προεδρικό. Ούτε και πόσοι θα είναι. Είναι, όμως, τραγικό ότι δεν καλούν σε διαμαρτυρία για την κάθοδο Τσαβούσογλου σήμερα στα κατεχόμενα. Καλούν σε διαμαρτυρία για την παρουσία Κοτζιά. Που στο κάτω-κάτω, δεν επιβάλλει την παρουσία του όπως κάνει ο Τσαβούσογλου, αλλά ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας επιμετρήσουν, τουλάχιστον, ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν και διχάζουν. Δυστυχώς, ξυπνούν εφιάλτες του παρελθόντος. Παρά την πρόκληση, ωστόσο, πρέπει οι υπόλοιποι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Ό,τι εγκληματικότερο θα ήταν να επιτρέψουμε δημιουργία διχαστικής κατάστασης ανάλογης εκείνης που έφερε την καταστροφή.

Πρωτίστως, όμως, η στήλη καλεί τον Νίκο Κοτζιά να αγνοήσει την πρόκληση. Να γνωρίζει ότι αυτοί που διαμαρτύρονται είναι οι πολύ λίγοι. Πως η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων, τον στηρίζει και τον ευγνωμονεί. Τον καλεί να συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος για το μοναδικό όραμα που αξίζει σ’ αυτό τον τόπο: Να μετατραπεί κάποια στιγμή σε κανονικό κράτος!

Υ.Γ.: Για το άλλο έγκλημα των ημερών, που κάποιοι κατεβάζουν ελληνικές σημαίες όπου τις βρουν, η απάντηση είναι απλή. Ματαιοπονούν. Απλώς, διότι η σημαία αυτή βρίσκεται στις καρδιές και δεν μπορεί να εξαφανιστεί…

Γιώργος Καλλινίκου, “Φ”

* ΣΗΜ.Νέων: Να μας πουν ποιοι είναι οι χρηματοδότες τους;

>>> Εθνικό: Ικανοποίηση από πολιτικούς αρχηγούς – εκτός ΑΚΕΛ – από την ενημέρωση Κοτζιά

4 thoughts on “Είναι αηδία, μια Ε/κ κατά του Κοτζιά και υπέρ της Τουρκίας…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.