Κανένας Τούρκος στρατιώτης από την πρώτη μέρα της λύσης, τονίζει η Αλληλεγγύη

Δεν μπορεί να υπάρξει έστω και ένας Τούρκος στρατιώτης από την πρώτη μέρα της λύσης του Κυπριακού, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της «Αλληλεγγύης», Πόλυς Παλλήκαρος, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και στην παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου «μας δόθηκε επίσης η ευκαιρία να κάνουμε προτάσεις στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, σε σχέση με τον (φυσικό) πλούτο που υπάρχει στην ανατολική Μεσόγειο και τη σημασία της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι επί τούτου, «δεν έχει απαντήσει ο κ. Κοτζιάς και είναι ένα θέμα το οποίο βάλαμε κάτω και θα συζητηθεί σε επίπεδο τεχνοκρατών και πολιτικής ηγεσίας».

Ο κ. Παλλήκαρος είπε ότι εντός της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου «μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε για ακόμη μια φορά τις θέσεις του Κινήματος Αλληλεγγύη για το θέμα ασφάλεια και εγγυήσεις».

«Εν συντομία, εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι σε ευρωπαϊκό κράτος τον 21ο αιώνα νοείται να υπάρχουν εγγυήσεις οποιασδήποτε μορφής, δεν μπορούμε να δεχθούμε εγγυητικά δικαιώματα», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της «Αλληλεγγύης».

Ευχαρίστησε, τέλος, την κυβέρνηση αλλά και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, «για τις μέχρι τώρα θέσεις του στα κεφάλαια της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

ΚΥΠΕ

>>> Εθνικό: Ικανοποίηση από πολιτικούς αρχηγούς – εκτός ΑΚΕΛ – από την ενημέρωση Κοτζιά

One thought on “Κανένας Τούρκος στρατιώτης από την πρώτη μέρα της λύσης, τονίζει η Αλληλεγγύη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s