Λήξη μαθημάτων στο Ελληνικό Κολέγιο Αγίου Παντελεήμονος, ΒΔ Λονδίνο

Την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Ιουλίου τ.έ. πραγματοποιήθηκαν οι τελετές λήξης των μαθημάτων στα τρία τμήματα του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου.

Τα παιδιά, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών και την συμπαράσταση των οικογενειών τους, είχαν ετοιμάσει ωραία εορταστικά καλοκαιρινά προγράμματα, με ποιήματα, θεατρικά, τραγούδια και χορούς. Στο τέλος κάθε τελετής κι αφού έγινε ο καθιερωμένος απολογισμός της χρονιάς προσφέρθηκαν σε όλους τους μαθητές τα Ενδεικτικά.

Ο Διευθυντής του Κολεγίου Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας στον απολογισμό που έκανε (για την σχολική χρονιά 2016-2017) ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Το Κολέγιο είχε 12 εκπαιδευτικούς και 115 εγγεγραμμένους μαθητές. Από αυτούς 11 παιδιά έδωσαν εξετάσεις G.C.S.E., 3 παιδιά AS Level και άλλα 2 παιδιά A’ Level.

Λειτούργησε Tετάρτη (6.30-8.30 μ.μ.), Παρασκευή (6.00-9.00 μ.μ.) και Σάββατο (10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ.), με τάξεις από Νηπιαγωγείο μέχρι A’ Level. Προσέφερε μαθήματα Νέων Ελληνικών, καθώς επίσης μαθήματα Ελληνικής και Κυπριακής Ιστορίας, Γεωγραφίας Ελληνικών χώρων και Θρησκευτικών. Επίσης, διδάχθηκαν Ελληνικοί και Κυπριακοί Παραδοσιακοί Χοροί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκμάθηση των Χορών προσφέρεται τελείως δωρεάν, ενώ η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη Α΄ Level με ελάχιστο αντίτιμο.

Τονίσθηκε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν τα παιδιά, υποστηριζόμενα πάντα από τις οικογένειές τους (γονείς, κηδεμόνες, καθώς και παππούδες και γιαγιάδες). Επίσης, υπογραμμίσθηκε η μεγάλη αφοσίωση των εκπαιδευτικών, των μελών των εκπαιδευτικών Αποστολών Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και των Ωρομισθίων.

Προσφέρθηκαν δε εγκάρδιες ευχαριστίες, για την πολυποίκιλη προσφορά στη ζωή και λειτουργία του Κολεγίου, στην Επιτροπή των Γονέων, όπου προεδρεύει η διακεκριμένη εκπαιδευτικός κα. Μαρία Winters, όπως επίσης στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος, με Πρόεδρο τον Δρα Σεραφείμ Κυριακίδη και στην Επιτροπή της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη», με Πρόεδρο την κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου.

Το Ελληνικό Κολέγιο Αγίου Παντελεήμονος εύχεται στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και σ’ όλη την Ομογένεια ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι, γεμάτο από την ευλογία και τη χάρη του Αγίου Προστάτη του Παντελεήμονος του Ιαματικού, του οποίου η Εορτή θα τιμηθεί κατά το πενθήμερο 23-27 Ιουλίου στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow (ΒΔ Λονδίνου), σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν και πάλι κατά την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου) και θα αναμένουμε με λαχτάρα παλιούς και νέους μαθητές και μαθήτριες.

>>> Μουσικoχορευτική εκδήλωση Ελλ. Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος Harrow

One thought on “Λήξη μαθημάτων στο Ελληνικό Κολέγιο Αγίου Παντελεήμονος, ΒΔ Λονδίνο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.