ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Γενίτσαροι κατέβασαν ελληνικές σημαίες – Σήκωσαν πανί για «Επανενωμένη Κύπρο»

Άλλαξαν τα ονόματα των οδών και στα κατεχόμενα – «Οδός Ελληνοκυπρίων Αγνοουμένων»

Του ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Η ομάδα «Αριστερή Κίνηση – Θέλουμεν Ομοσπονδία» ξαναχτύπησε και προκαλεί ξανά αρκετές αντιδράσεις αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που επιβραβεύουν την κίνηση, όπως διχάζεται δηλαδή η Κύπρος συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό η ίδια ομάδα άλλαξε τα ονόματα σε οδούς στις ελεύθερες περιοχές όπου αναγραφόταν το όνομα του Γρίβα Διγενή και κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν “Οδός Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων”, “Σάββα Μενοίκου” και άλλα.

Παρόμοια κίνηση έγινε και στα κατεχόμενα όπου άγνωστοι άλλαξαν τα ονόματα σε δρόμους που έγραφαν “1η Αυγούστου, Ινσταμπούλ, Άγκυρας” κ.α και κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν “οδός Κωστή Αχνιώτη”, “Οδός Καβάζογλου/ Μισσιαούλη”, “Λεωφόρος Ομοσπονδιακής Κύπρου”, και “Οδός Ε/κ αγνοουμένων”.

Το νέο χτύπημα

Ένα νέο βίντεο λοιπόν που ανέβηκε στη σελίδα της «Αριστερής Κίνησης – Θέλουμεν Ομοσπονδία» λοιπόν, δείχνει αγνώστους βράδυ να κατεβάζουν την ελληνική σημαία από 4 ιστορικά σημεία της Λευκωσίας και να ανεβάζουν ένα πανί με το μήνυμα «Επανενωμένη Κύπρος» και σχεδιασμένα 2 περιστέρια να αφοδεύουν στην ελληνική αλλά και την τουρκική σημαία.

Συγκεκριμένα κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, από φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς κοντά στην πράσινη γραμμή στην παλιά Λευκωσία, από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και από το Άγαλμα της Ελευθερίας. Στη θέση της ελληνικής σημαίας όπως προαναφέραμε ανέβασαν το πανί που μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω φωτογραφία.

Μάλιστα όπως φαίνεται στο τέλος του βίντεο ταχυδρομούν τις σημαίες στον Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά.

Όπως γίνεται συνήθως, η κίνηση διχάζει με αρκετούς να επιβραβεύουν την πρωτοβουλία και άλλους φυσικά να την επικρίνουν.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Κίνημα Αλληλεγγύη που καταδικάζει την κίνηση και να αναφέρει ότι η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία.

Η  «Αριστερή Κίνηση – Θέλουμεν Ομοσπονδία» συνοδεύει το βίντεο με το πιο κάτω μήνυμα:

”Ειρήνη στην Κύπρο σημαίνει επανένωση της χώρας και του λαού της. Αυτό προϋποθέτει την ανατροπή της κυριαρχίας του ελληνικού και του τουρκικού εθνικισμού σε πολιτικό, ιδεολογικό και συμβολικό επίπεδο. Δεν μας ενοχλεί το ότι κάποιοι συμπατριώτες μας αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ή ως Τούρκοι. Αυτό που δεν ανεχόμαστε, όμως, είναι το ότι μας επιβάλλουν τον ελληνισμό και τον τουρκισμό τους σε όλα τα επίπεδα, υπονομεύοντας έτσι την ανεξαρτησία της Κύπρου και παρεμποδίζοντας την επανένωσή της. Στην Κύπρο, που διχοτομήθηκε από τις επεμβάσεις του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, οι σημαίες αυτών των κρατών συντηρούν και αναπαράγουν κάθε μέρα το δίδυμο έγκλημα του 1974.”

Αλήθεια ποιος χρηματοδοτεί αυτούς τους γενίτσαρους; Η Νορβηγική PRIO, ο Στέλιος Χατζηιωάννου ή η Άγκυρα;

>>> “Σημαία των Ελλήνων μουσουλμάνων”! Απίστευτη ανάρτηση με παραποιημένη ελληνική σημαία

4 thoughts on “ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Γενίτσαροι κατέβασαν ελληνικές σημαίες – Σήκωσαν πανί για «Επανενωμένη Κύπρο»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.