Διάλογο με Νικόλα αρχίζει η ‘Αυτόνομη Πλατφόρμα’

Συνάντηση ανάμεσα στον Νικόλα Παπαδόπουλο και την Πλατφόρμα Πολιτών «κλείδωσε» για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανότατα για τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, με φόντο τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών και η στήριξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Αυτόνομη Πλατφόρμα Πολιτών θεωρεί ότι, ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, προβάλλει περισσότερο αναγκαία από ποτέ:

(α) η ανάγκη τερματισμού της ατελέσφορης τακτικής των συνεχών υποχωρήσεων η οποία έχει εμπεδώσει και παγιώσει την κατοχή,

(β) η υιοθέτηση μιας νέας, ενιαίας, σταθερής και διεκδικητικής στρατηγικής στο Κυπριακό,

(γ) η επανατοποθέτηση του εθνικού μας ζητήματος σε γνήσια απελευθερωτική βάση μακριά από «λύσεις» νομιμοποίησης της διχοτόμησης και μετατροπής της Κύπρου σε ανελεύθερο Τουρκικό προτεκτοράτο,

(δ) η σφυρηλατηση της ενότητας του Ελληνισμού ως συνόλου και η ανάπτυξη κοινών στρατηγικών σχεδιασμών με την Ελλαδα, στη βάση της ιστορικής σταθεράς ότι το μέλλον του Ελληνισμου είναι κοινό και αλληλένδετο,

(ε) η απαλλαγή από  την διακυβέρνηση Αναστασιάδη αλλά και από το καταστροφικό δίπολο, πολιτικής σύμπλευσης, ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ,

(στ) η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων πέραν του ΔΗΣΑΚΕΛ που να έχουν συγκλίνουσες απόψεις στο Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση.

«Στην κατεύθυνση αυτή πιστεύουμε ότι η Αυτόνομη Πλατφόρμα Πολιτών θα πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο. Αυτόνομα, συντεταγμένα και με πλήρη διαφάνεια. Με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας, την επιβίωση του Ελληνισμού στα χώματα των πατέρων του και τις πολιτικές μας θέσεις, αρχές και αξίες».

Τα αποτελέσματα του διαλόγου με τον Νικόλα Παπαδόπουλο θα δημοσιοποιηθούν και θα τεθούν ενώπιον της ολομέλειας της Αυτόνομης Πλατφόρμας Πολιτών για τελικές αποφάσεις.

Πηγή: philenews

>>> Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί τι επιδιώκει ο κυπριακός ελληνισμός, δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος

One thought on “Διάλογο με Νικόλα αρχίζει η ‘Αυτόνομη Πλατφόρμα’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.