Τζιχαντιστές μεταμφιέζονται (εντελώς αποτυχημένα) σε γυναίκες για να μην τους συλλάβει ο ιρακινός στρατός

Μαχητής του ISIS προσπάθησε να ξεφύγει από την σύλληψη χρησιμοποιώντας μέικ απ για να μεταμφιεστεί σε γυναίκα, μια πρακτική αρκετά συνηθισμένη τελευταία ανάμεσα στους τζιχαντιστές, όπως επιβεβαιώνουν παρόμοιες φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα. Αν και η διακίνηση ειδήσεων που έχουν στόχο τον ευτελισμό και την διαπόμπευση των τζιχαντιστών είναι μια συνήθης πρακτική, και αυτές οι φωτογραφίες έχουν προέλευση που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί και παλιότερα.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο τζιχαντιστής να φορά εκτός από μέικ απ και σκιά για τα μάτια, μάσκαρα, ρουζ και κόκκινο κραγιόν, ενώ πρόσθεσε μέχρι και ελιές στα μάγουλα με μολύβι για να μοιάζει με γυναίκα. Μόνο που δεν είχε ξυρίσει το μούσι του, κάτι που όπως ήταν φυσικό τον πρόδωσε αμέσως στις αρχές.

Την φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα ο ιρακινός στρατός που επιχειρεί στη Μοσούλη, αμέσως μετά την σύλληψή του. Σε δεύτερη φωτογραφία απεικονίζεται με την κανονική του στρατιωτική εμφάνιση, χωρίς το μακιγιάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τζιχαντιστές είναι τόσο απελπισμένοι που στην προσπάθειά τους να διαφύγουν την σύλληψη από τότε που ο στρατός του Ιράκ απελευθέρωσε την πόλη, χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μην γίνουν αντιληπτοί.

Το έντονο φαινόμενο του μακιγιάζ αποδεικνύουν και άλλες φωτογραφίες από τις ιρακινές δυνάμεις που δείχνουν εξίσου η και περισσότερο αποτυχημένες προσπάθειες από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να ντυθούν γυναίκες για να μην τους καταλάβουν.

2 thoughts on “Τζιχαντιστές μεταμφιέζονται (εντελώς αποτυχημένα) σε γυναίκες για να μην τους συλλάβει ο ιρακινός στρατός

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.