Βρετανοί βουλευτές των Συντηρητικών ζητούν στήριξη από το Λονδίνο σε λύση του Κυπριακού

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η επίτιμη Πρόεδρος και ο Κοινοβουλευτικός Πρόεδρος της οργάνωσης Συντηρητικοί για την Κύπρο, Τερέζα Βίλιερς και Μάθιου Όφφορντ αντίστοιχα, κάλεσαν τον Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν να υποστηρίξει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης λύσης του Κυπριακού.

Με επιστολή τους προς τον σερ Άλαν οι δύο φιλοκύπριοι βουλευτές αναφέρουν ότι αν και οι ιστορικού χαρακτήρα συνομιλίες ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, δεν πρόκειται για το τέλος του δρόμου στις προσπάθειες να ενωθεί το νησί. Σημειώνουν επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να συμβάλει στην εύρεση λύσης.

Ο βουλευτής Μ. Offord με τον δραστήριο Δώρο Παρτασίδη.

Η κα Βίλιερς και ο κ. Όφφορντ διατυπώνουν τη θέση ότι η Κύπρος αξίζει να είναι ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος που θα υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων, χωρίς την ανάγκη εγγυήσεων ή την παρουσία ξένων στρατευμάτων. 

Με αφορμή την επιστολή, η Τερέζα Βίλιερς δήλωσε: «Συνιστά μία τραγωδία το γεγονός ότι η Κυπρος είναι διαιρεμένη εδώ και 43 χρόνια, κάτι που προξενεί αναστάτωση σε πολλούς, περιλαμβανομένων εκείνων που έχασαν τα σπίτια τους. Ασφαλώς υπάρχει μεγάλη απογοήτευση που οι διαπραγματεύσεις οι οποίες έμοιαζαν τόσα πολλά υποσχόμενες δεν κατέληξαν σε λύση.

»Αλλά παρά το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να φτάσουν σε συμφωνία, υπάρχει ακόμα ισχυρή στήριξη για την επανέναρξη μίας διαδικασίας που θα αποσκοπεί επιτέλους στην επανένωση της Κύπρου. Για αυτό οι Συντηρητικοί για την Κύπρο προτρέπουν τη βρετανική κυβέρνηση να συνεχίσει να υποστηρίζει τους Κύπριους στις μακρόχρονες προσπάθειές τους να επανενώσουν το νησί».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.