Διεθνής διάκριση για Κύπρια επιστήμονα

Βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας απονεμήθηκε σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στον τομέα των Οπτικών Δικτύων στην ερευνήτρια Τάνια Παναγιώτου και τους συνεργάτες της από το Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εν λόγω έρευνα στοχεύει στη βελτιστοποίηση απόδοσης οπτικών δικτύων που θα μπορούσε να μειώσει τις λειτουργικές και κεφαλαιακές δαπάνες παρόχων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η εργασία παρουσίασε μια καινοτόμο μέθοδο για τον ακριβή και άμεσο εντοπισμό σφαλμάτων σε αμιγώς οπτικά δίκτυα μέσω της χρήσης προηγμένων μεθόδων Στατιστικής Μηχανικής Μάθησης.

Η προτεινόμενη μέθοδος προσφέρει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να «εκπαιδευθεί» από ιστορικά δεδομένα για τον αποδοτικό εντοπισμό σφαλμάτων, χωρίς τη μεσολάβηση εξειδικευμένων τεχνικών δικτύου και χωρίς τη χρήση ειδικών συσκευών ανίχνευσης σφαλμάτων.

Η προτεινόμενη μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παροχείς τηλεπικοινωνιακών δικτύων για τη μείωση του μέσου χρόνου επιδιόρθωσης σφαλμάτων, για τη διευκόλυνση των τεχνικών δικτύου, όπως επίσης και για τη μείωση του απαραίτητου αριθμού συσκευών ανίχνευσης σφαλμάτων.

Μέσω της μεθόδου αυτής οι παροχείς τηλεπικοινωνιακών δικτύων μπορούν να μειώσουν τις λειτουργικές και κεφαλαιακές τους δαπάνες που σχετίζονται με τις διαδικασίες εντοπισμού σφαλμάτων.

Δέσποινα Ψύλλου   

>>> Πρώτο βραβείο σε Κύπριους φοιτητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό της NASA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.