Καναδοί βουλευτές διασκέδασαν «αλά ελληνικά» στο Μόντρεαλ

Δυο βουλευτές της ομοσπονδιακής Βουλής του Καναδά, ένας βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης της επαρχίας του Κεμπέκ, η φιλέλληνας δήμαρχος της περιοχής και πλήθος άλλων Καναδών αξιωματούχων ήταν παρόντες φέτος στο μεγάλο πανηγύρι της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητας του Λασάλ, στην νότια πλευρά του Μόντρεαλ.

«Δεν είναι τυχαίο. Είναι ένα πανηγύρι που κάθε καλοκαίρι περιμένουν όχι μόνο οι Ελληνες συμπατριώτες μας αλλά και οι γαλλόφωνοι και αγγλόφωνοι κάτοικοι της περιοχής. Φέτος, ειδικά, είχαμε δυο φορές περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες χρονιές», έλεγε ο πρόεδρος της Κοινότητας Κώστας Χαραλαμπόπουλος που μαζί με τους εθελοντές και τις εθελόντριες του πανηγυριού είχε -και φέτος- την επίβλεψη στην κουζίνα της εκδήλωσης και στο ψήσιμο των εδεσμάτων όπου, φυσικά, ξεχώριζε το παραδοσιακό σουβλάκι.

Ο βουλευτής Νταβίντ Λαμετί που εκλέγεται στην ομοσπονδιακή Βουλή με το κόμμα των Φιλελευθέρων του πρωθυπουργού Τριντό, η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, επίσης των Φιλελευθέρων και νεοεκλεγείσα βουλευτής του Σαιν Λοράν (Μόντρεαλ), ο βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και Οικονομίας Ρομπέρ Πουετί και η δήμαρχος του Λασάλ Μανόν Μπαρμπ ήταν εκεί για να δουν από κοντά ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος (Κρήτη, Ζάκυνθος κ.ά.) και ν’ ακούσουν τους ήχους από το μπουζούκι του Αγγελου Ρουγκάλα και τραγούδια από την φωνή του Αλέξανδρου Μπατσούλη, υπό την επιμέλεια του Absolut Disco.

Μάλιστα, ο βουλευτής Νταβίντ Λαμετί δεν δίστασε, κάποια στιγμή, να πάει κοντά στην ψησταριά και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον τρόπο που ψήνεται το σουβλάκι, καθώς και τις δυνάμεις του στον χορό.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, φορέων και εθελοντικών δικτύων. Το δημοτικό διαμέρισμα του Λασάλ ήταν η πρώτη αυτοδιοικητική δομή στην επαρχία του Κεμπέκ που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πριν ακολουθήσει ο δήμος του Μόντρεαλ και στη συνέχεια άλλες μεγάλες πόλεις του Καναδά, όπως το Βανκούβερ και το Εντμοντον.

ΣΗΜ. Αρκετές ειδήσεις από τους ομογενείς της Διασποράς μας έρχονται μέσω του ιστολόγιου sofiatimes.com, το οποίο και ευχαριστούμε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.