Νετανιάχου: Επίθεση σε Ερντογάν με αναφορές στην τουρκική εισβολή

Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας τον «υποκριτή», μετά και την καταδίκη της χώρας του από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, σχετικά με τις ταραχές που εκτυλίχθησαν στα Ιεροσόλυμα.

Επικαλούμενος την Τουρκική εισβολή του 1974 και κατοχή κυπριακών εδαφών, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ τονίζει πως «ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορει να κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ».

Πέρασε ανεπιστρεπτί η Οθωμανική  αυτοκρατορία 

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του ισραηλινό ΥΠΕΞ απαντώντας στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απηύθυνε χθες έκκληση προς όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν το τέμενος Ακσά στα Ιεροσόλυμα, οι ημέρες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πέρασαν ανεπιστρεπτί.

«Οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εντελώς άτοπες, αβάσιμες και διαστρεβλωμένες», αναφέρει το ισραηλινό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η Ιερουσαλήμ.

«Σε αντίθεση με το δικό σου παρελθόν, η Κυβέρνηση της Ιερουσαλήμ αποτελεί το θεματοφύλακα της ασφάλειας όλων των μειονοτήτων και των θρησκευτικών ελευθεριών και σέβεται τα δικαιώματά τους. Αυτοί που μένουν σε γυάλινα παλάτια, ας μην πετάνε πέτρες στους γείτονές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έκκληση Ερντογάν σε όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν Μετσζιντί Ακσά

Υπενθυμίζουμαι ότι χθες ο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του απηύθυνε έκκληση σε όλους τους μουσουλμάνους να επισκεφθούν το Μεστζιντί Ακσά στα Ιεροσόλυμα. 

«Με αφορμή τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας προσπαθούν να πάρουν από τα χέρια των μουσουλμάνων το Μεστζίντί Ακσά. Ακούσαμε για την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια. Κάνω έκκληση σε όλους τους μουσουλμάνους.

Όσοι έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Μεστζιντί Ακσά στα Ιεροσόλυμα να το κάνουν. Και αυτοί που δεν μπορούν να πάνε να στείλουν βοήθεια στους εκεί αδελφούς μας. Αλλά να στηρίξουμε όπως στην Μέκκα και την Μεδίνα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την πίστη και τη προσευχή ούτε των χριστιανών, ούτε των Εβραίων», ανέφερε.

  • Για τους S400 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι εδώ και χρόνια η Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί S300. «Γιατί ενοχλούνται; Εμείς αυτή τη στιγμή κάναμε βήματα με την Ρωσική Ομοσπονδία, βάλαμε υπογραφές. Μακάρι να δούμε τους S400 στη χώρα μας και θα προχωρήσουμε σε διαδικασία κοινής παραγωγής», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.