Προς Αποθρασυνθέντας

ΜΕΤΑ και τα προχτεσινά – αναιδέστατα και προκλητικά – από τον Ε. Άιντε, εντείνεται το ερώτημα:

-Από πού αντλεί τόσο θράσος ο Ε. Άιντε;

Ασφαλώς, από το γεγονός ότι –παραδοσιακά- στοιχειωδώς θα καλυφθεί από τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ που τον διόρισε στη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου.

Όμως, ποτέ το θράσος του Ε. Άιντε δεν θα ακουμπούσε τα προχτεσινά όρια, έξω από το Προεδρικό της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν δεν σνοδευόταν:

Από τα –κραυγαλέα και μισαλλόδοξα- υποστυλώματα κομματικών ηγεσιών, παραφυάδων και Μέσων τους που, παρότι άκουσαν –δημοσίως- τον Τσαβούσογλου να δηλώνει πως ποτέ η Τουρκία δεν θα τερματίσει την κατοχή και τις… εγγυήσεις της στην Κύπρο, εντούτοις επιμένουν ότι ο Αναστασιάδης και ο Κοτζιάς με την… αδιαλλαξία τους «ναυάγησαν» τη Διάσκεψη, και όχι ο Τσαβούσογλου και ο Ακιντζί με τις μεθοδεύσεις και τα ψεύδη του Άιντε.

Από τα προηγηθέντα δείπνα και απόδειπνα και τις… ιδιαίτερες συναντήσεις –με τις ανάλογες παροτρύνσεις- των κομματαρχών και με τον Άιντε και με τον Ακιντζί.

Από τους αποθρασυνθέντες μπαλονάδες, που –εκτός από τα μπαλόνια και τις σφυρίχτρες τους- έχουν επιδοθεί και σε φραστικές και ενυπόγραφες επιδείξεις και ακκίσματα: «Μάλιστα, τιμή μας και καμάρι μας που τολμούμε να διακηρύττουμε ότι δεν μάς…φταίει η Τουρκία, αλλά μας φταιν όλοι οι…πνευματικά ανάπηροι που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα φοβικά τους σύνδρομα και επιμένουν να λεν την τουρκική κατοχή κατοχή».

Λοιπόν, ώσπου τα… μάγκωναν από τα περίεργα UN τάδε και EURO-PRIO δείνα κ.λπ. και δειλά-δειλά – αλά Φερχόεγκεν – τουρκόφερναν με κάποια συστολή και συναίσθηση της – ανάλογης- ντροπής, μπορούσαν  –τουλάχιστον από τους αδαείς- να γίνονται ανεκτοί.

Τώρα; Είναι και προκλητικοί, επειδή – ως φαίνεται – για τους εντολοδόχους δεν αρκούν τα… διαπιστευτήρια: Τα μπαλόνια δεν… πρέπει μόνο να αναπετούν, αλλά και να εκβάλλουν τον ανάλογο… κρότο!…

 Γ. Σέρτης   

Οι γνωστοί άγνωστοι φίλοι της Κύπρου έθεσαν θέμα Ελληνικής σημαίας!

Θέμα για την ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου έθεσαν πρέσβεις στην Κύπρο. Το θέμα συζητήθηκε χθες στο πλαίσιο σύσκεψης για τον προγραμματισμό της παρέλασης για την 1η Οκτωβρίου 2017. 

Παρόλο, που δεν ξεκαθαρίστηκε εντελώς, εντούτοις πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα να μην υπάρχουν και ελληνικές σημαίες πέραν αυτών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην παρέλαση για την Ανεξαρτησία. Θα εξηγηθεί δε στους πρέσβεις ότι ναι μεν είναι ημέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου, όμως υπάρχουν ανέκαθεν οι δεσμοί με την Ελλάδα, εξ ου και καλείται επίσημα εκπρόσωπός της να παρευρίσκεται.

Ας έχουν ανοικτά τα μάτια τους οι πρέσβεις για το τι συμβαίνει στα κατεχόμενα με τις προκλητικές παρελάσεις του Αττίλα σε μια ξένη χώρα και ας αφήσουν την ελληνική σημαία ήσυχη.

ΜΙΧ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.