Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κάλυμνο, ο ομογενής δήμαρχος Τάρπον Σπριγκς, Κ. Αλαχούζος

Στην Κάλυμνο, από όπου κατάγεται, πραγματοποιεί επίσκεψη ο δήμαρχος Τάρπον Σπριγκς της Φλόριδας, Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος. Το Τάρπον Σπριγκς είναι αμερικανική πόλη στην οποία κατοικούν πολλοί Δωδεκανήσιοι, κυρίως Καλύμνιοι.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Αλαχούζος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για να να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τους απόδημους Καλύμνιους, που θα κορυφωθούν το διήμερο 22-23 Ιουλίου, επισκέφθηκε το δημαρχείο Καλύμνου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή.

Εκείνος καλωσόρισε τον ομόλογό του, τονίζοντας τους ισχυρούς αδερφικούς δεσμούς που ενώνουν τους κατοίκους των αδελφοποιημένων πόλεων Καλύμνου-Τάρπον Σπριγκς. Ακολούθως, του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα μικρό σκάφανδρο, το οποίο αποτελεί -όπως σημείωσε- το βασικό μέσο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας την εποχή της άνθισης της σπογγαλιείας.

Ο κ. Αλαχούζος αφού ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα, σημείωσε ότι οι εκτός Καλύμνου συμπατριώτες δεν αισθάνονται ξενιτεμένοι αν και αποκαλούνται «απόδημοι», λόγω ακριβώς της στενής σχέσης που διατηρούν σε καθημερινή βάση με το νησί.

Είπε ακόμη ότι έχουν ήδη τεθεί οι άξονες της συνεργασίας των δύο αδελφοποιημένων πόλεων σε θέματα παιδείας, κουλτούρας και οικονομίας και θα πρέπει στον τρίτο άξονα -της οικονομίας- να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση μέσα από την προώθηση τοπικών προϊόντων σε καταστήματα του εξωτερικού.

Ο κ. Αλαχούζος δώρισε στον Καλύμνιο δήμαρχο ένα βιβλίο σχετικό με τη σπογγαλιεία και ένα νόμισμα της πόλης του Τάρπον Σπριγκς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.