ΕΔΕΚ: Ανώμαλη αναδίπλωση του Νίκου Αναστασιάδη το θέμα των πρακτικών

“Η ανώμαλη αναδίπλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα των πρακτικών είναι επιβεβαιωμένη. Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος δήλωσε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε πραγματικά να πράξει με αποτέλεσμα να παραμένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος, τόσο στη διεθνή κοινότητα όσο και ενώπιον του κυπριακού λαού”, τονίζει η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της. 

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχαν επίσημα πρακτικά των συναντήσεων και αυτό ακριβώς αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο για την επιφανειακή, πρόχειρη και επιπόλαιη αντιμετώπιση της Διάσκεψης”, συμπληρώνει η ΕΔΕΚ.

“Η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλε να απαιτήσει να υπάρχουν επίσημα πρακτικά για να μην νομιμοποιείται η κάθε πλευρά να παρουσιάζει τα γεγονότα όπως αυτή θα ήθελε και πολύ περισσότερο όταν η δική μας πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες με θετικό πνεύμα γνωρίζοντας ότι η τουρκική πλευρά ενδεχομένως να κωλυσιεργούσε και να ακολουθούσε τακτική επίρριψης ευθυνών. 

Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του διαχειρίζονται επιπόλαια πολύ σοβαρά ζητήματα”, προσθέτει η ΕΔΕΚ.

“Η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο” 

Σε άλλη της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ αναφέρει: “Είναι η ώρα η κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα και να καταστήσει σαφές ότι στην υλοποίηση αυτών των στόχων του κατοχικού καθεστώτος θα αντιδράσει. 

Η συγκεκριμένη τακτική της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος για την επιστροφή των Μαρωνιτών είναι πολύ καλά γνωστό που αποσκοπεί.

Είναι όμως η ώρα η Κυπριακή κυβέρνηση να επιδείξει αποφασιστικότητα και να καταστήσει σαφές ότι στην υλοποίηση αυτών των στόχων του κατοχικού καθεστώτος θα αντιδράσει.

Η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο Εθνικό Συμβούλιο για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση τόσο για το πιο πάνω θέμα όσο και για την απαγόρευση στους προσκυνητές του Αγίου Παντελεήμονα να παρευρεθούν στο κατεχόμενο μοναστήρι στη Μύρτου και να τιμήσουν την ημέρα του Αγίου.

Ως πρώτες κινήσεις η ΕΔΕΚ εισηγείται στην κυβέρνηση:

-να ανασταλεί η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου και 

-να απαγορευθεί η δίοδος των Τουρκοκυπρίων για τα πανηγύρια στα Κόκκινα με αφορμή τους βομβαρδισμούς της αεροπορίας εναντίον των αμάχων το 1964”. 

ΚΥΠΕ

>>> Ο Πρόεδρος οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα το έγγραφο του Κραν Μοντανά, λέει η Αλληλεγγύη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.