Νικόλας για τ/κ απόφαση περί επιστροφής Μαρωνιτών: Άμεσα στο Εθνικό η πρόταση για αλλαγή στρατηγικής

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία, αναφέρεται σε προσπάθεια της Τουρκίας για μονιμοποίηση της κατοχής, όσον αφορά στην πολιτική απόφαση των Τ/κ περί επιστροφής των Μαρωνιτών σε 3 χωριά τους.

Η πολιτική απόφαση του κατοχικού καθεστώτος για επιστροφή Μαρωνιτών στα υπό κατοχή χωριά τους, αποτελεί σαφώς, εμφανή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς, ώστε να μονιμοποιηθεί η κατοχή.

Σε μια ενέργεια να κερδίσει διεθνώς εντυπώσεις μετά το αδιέξοδο στο Κράν Μοντάνα, η Τουρκία εκμεταλλευόμενη, αυτή την φορά, την επιθυμία των προσφύγων για επιστροφή και εκμετάλλευση των περιουσιών τους, επιχειρεί:

  • Την αναβάθμιση του ψευδοκράτους μέσα από τη επέκταση και εμβάθυνση της κατοχής.
  • Την υπόσκαψη της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Το διχασμό του προσφυγικού κόσμου.

Είναι φανερό ότι ενώ η Τουρκία έχει συγκεκριμένη στρατηγική, ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, χαμένος στις σελίδες των πρακτικών του δείπνου της 6η Ιουλίου, δεν έχει κανένα σχέδιο, ούτε έχει προετοιμαστεί για ν’ αντιμετωπίσει τις τουρκικές επιδιώξεις.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν την αναγκαιότητα εφαρμογής μιας νέας διεκδικητικής στρατηγικής στο Κυπριακό, η οποία θα επιφέρει πραγματικό κόστος στην Τουρκία, θα αποτρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και θα δημιουργεί την προοπτική μιας σωστής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Στην προγραμματισμένη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, αναμένουμε από τον κ. Αναστασιάδη, την παρουσίαση συγκεκριμένων μέτρων ώστε να αποτραπούν οι σχεδιασμοί της Τουρκίας. Αναμένουμε επίσης, να συζητηθεί επιτέλους η πρόταση στρατηγικής του Νικόλα Παπαδόπουλου που έχει κατατεθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

>>> Κασουλίδης: «Άνοιγμα των Βαρωσίων ισοδυναμεί με επέκταση της κατοχής»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.