ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ: Εκστρατεία στη Βρετανία για αναγνώριση του ψευδοκράτους

Εκστρατεία για άρση της «απομόνωσης» των Τ/κ  άρχισαν οι Τούρκοι με πρώτο σταθμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρακτορείου Ανατολή,  μέλη τ/κ πλατφόρμας κάλεσαν την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να τερματίσει «άνευ όρων την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων» κάνοντας λόγο για  «ανυπόφορες» κυρώσεις κατά του τουρκικού πληθυσμού στο νησί.

Την εκστρατεία ανέλαβε η Πλατφόρμα «Δικαιοσύνη για τους Τουρκοκύπριους» η οποία με γραπτή της ανακοίνωση σημειώνει   «η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να περιμένει  από τους τ/κ να διαπραγματευτούν, ενώ τα ανθρώπινα τους δικαιώματα  αγνοούνται και συνεχίζεται το εμπάργκο σε όλους τους τομείς».

«Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και αποτελεί παραβίαση των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων», αναφέρουν.

Στο αίτημα που παραδόθηκε σε κυβερνητικά γραφεία από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πλατφόρμας στο Η.Β  Ερτσέ Εκρέμ και  τον Τσετ Ραμαζανιού, σημειώνεται ότι η κατάρρευση των συνομιλιών στο Κρανς Μοντανά ήταν το «άμεσο αποτέλεσμα των ακραίων αιτημάτων  από την ε/κ ηγεσία να αποκλείσουν την ενεργή και αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

«Αυτή η Πλατφόρμα δεν στηρίζει και θα στηρίξει οποιαδήποτε λύση η οποία μετριάζει τις τουρκικές εγγυήσεις και τα νόμιμα δικαιώματα μονομερούς επέμβασης της Τουρκίας  που αποκτήθηκαν  από την Συμφωνία του 1960 συμφωνίας και αποτελούν ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την προστασία των Τουρκοκυπρίων.»

Μιλώντας στο Πρακτορείο Ανατολή, ο Εκρέμ  ισχυρίστηκε πως οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα πρέπει να διεξαχθούν στην βάση δύο κρατών στην Κύπρο.

Η επιστολή,  η οποία διαβιβάστηκε επίσης και στον Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, κατηγορεί την ε/κ πλευρά  για την αποτυχία των συνομιλιών στο Κρανς Μοντανά.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάριος Πούλλαδος

One thought on “ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ: Εκστρατεία στη Βρετανία για αναγνώριση του ψευδοκράτους

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.