Ο Μελέτης το γαϊδουράκι στη γραφική Κίμωλο έγινε… κινητή βιβλιοθήκη

Μια κινητή βιβλιοθήκη που… ακούει στο όνομα Μελέτης και δεν είναι παρά ένα συμπαθέστατο γαϊδουράκι μαγνητίζει τα βλέμματα των τουριστών στην Κίμωλο. Ο Μελέτης φοράει ένα ψάθινο καπέλο με τρύπες -για να βγαίνουν τα αυτιά του- και στην πλάτη του δεν έχει σαμάρι, αλλά δεκάδες βιβλία και μια επιγραφή:…

«Κινητή βιβλιοθήκη Κιμώλου “Ο Μελέτης”».

Ετσι, φορτωμένος με… γνώση, περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Κιμώλου προκαλώντας τα γέλια των επισκεπτών που τον αντικρίζουν πρώτη φορά, πολλές φορές τα χάδια τους και φυσικά το ενδιαφέρον για τα βιβλία που κουβαλάει. Πολλοί τα ξεφυλλίζουν και δανείζονται κάποια από αυτά.

Οι «Ανοιχτές βιβλιοθήκες» της Κιμώλου, που πέρυσι πρωταγωνίστησαν στα κοινωνικά δίκτυα, φέτος προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, χάρη στο αξιαγάπητο γαϊδουράκι. Οι «Κιμωλίστες» (εθελοντική ομάδα του κυκλαδίτικου νησιού) με έμπνευση και μεράκι δημιούργησαν φέτος και κινητή βιβλιοθήκη! Πριν από περίπου δέκα μέρες έγινε η παρθενική περαντζάδα του Μελέτη στα στενά του γραφικού Χωριού (η Χώρα), ο οποίος δύο φορές την εβδομάδα θα σταματάει σε πλατείες και κεντρικά σημεία δανείζοντας βιβλία στους επισκέπτες για να τα ξεφυλλίσουν στις παραλίες της Κιμώλου.

Τα βιβλία θα επιστρέφονται σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις ανοιχτές βιβλιοθήκες, που δεν είναι άλλες από μία κασέλα, μία πιατοθήκη και δύο κρεμάστρες, που φτιάχτηκαν από ξύλα της θάλασσας (!), οι οποίες εγκαινιάστηκαν πέρυσι και είναι εγκατεστημένες σε κεντρικά σημεία του Χωριού.

Αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο σε διάφορα μαγαζιά του νησιού και στις ιστοσελίδες www.kimolistes.com και www.afentakeio.gr.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.