“ΥΠΕΞ κατεχομένων”: Απαράδεκτες οι αναφορές ΟΗΕ σε «Κυπριακή Δημοκρατία»

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ…

Το «υπουργείο εξωτερικών» στα κατεχόμενα αναμένει από τα Ηνωμένα Έθνη να ζητήσουν από τη διεθνή κοινότητα την «άρση της απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων», και να αποτυπώσουν εγγράφως ότι «δεν είναι εφικτή μια λύση στη βάση των υφιστάμενων  παραμέτρων».

Σε ανακοίνωση για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, το «υπεξ» σημειώνει ότι οι αναφορές σε Κυπριακή Δημοκρατία και την Κυβέρνησή της “είναι απαράδεκτες και δεν αντικατοπτρίζουν τις πραγματικότητες” στο νησί.

Προστίθεται ότι η «ε/κ διοίκηση» – όπως αναφέρεται η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – δεν έχει καμία εξουσία στη «βόρεια Κύπρο», καθώς αρμόδια αρχή είναι το ψευδοκράτος, και προστίθεται ότι οι Ε/κ δεν εκπροσωπούν τους Τ/κ.

Γίνεται επίσης λόγος για «μεροληπτική και λανθασμένη στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», η οποία πρέπει να τερματιστεί. Όπως αναφέρεται, η στάση του ΟΗΕ δεν μπορεί να είναι αμερόληπτη, καθώς αντιμετωπίζει τη μια πλευρά ως κράτος και την άλλη ως κοινότητα.

Το «υπεξ» αναφέρει ακόμη ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο απέτυχε λόγω “ανετοιμότητας της ε/κ πλευράς” για διαμοιρασμό της εξουσίας, και καταλήγει λέγοντας ότι οι πλευρές θα πρέπει να συζητήσουν εναλλακτικές μεθόδους λύσης.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.