Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση παθητικός θεατής των τουρκικών σχεδίων

Η Τουρκία προχωρά με υλοποίηση των σχεδίων που είχε ήδη προετοιμάσει και δυστυχώς η δική μας Κυβέρνηση παραμένει παθητικός θεατής, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Μιλώντας μετά το μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Ιερά Μονή Κύκκου, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι “σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, καλούμαστε να πάρουμε διδάγματα από τον αγώνα του. Σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του, η Κύπρος παραμένει υπό ημικατοχή, το Κυπριακό σε μια κρίσιμη πραγματικά καμπή μετά και την αποτυχία της διάσκεψης στο Κραν Μοντανά”.

Καλούμαστε σήμερα, συνέχισε, να διαπιστώσουμε με ρεαλισμό ότι η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων, η πολιτική του καλοπιάσματος της Τουρκίας έχει χρεοκοπήσει – αποδείχθηκε μη ικανή να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία και το μόνο που πέτυχε ήταν να εξυπηρετήσει την τουρκική τακτική για να παρατείνει την διχοτόμηση και την ημικατοχή.

“Καλούμαστε όλοι να ξαναπιστέψουμε στο στόχο και το δίκαιο του αγώνα μας και με διεκδικητική βούληση και αγωνιστικότητα να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για την απελευθέρωση και για μια Κύπρο ελεύθερη, η οποία θα εξυπηρετεί και θα υπηρετεί τα συμφέροντα μόνο των ενωμένων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας”, πρόσθεσε.

Για να το πετύχουμε αυτό, συνέχισε, θα χρειαστεί αγωνιστική ενότητα αλλά ταυτόχρονα να εγκαταλειφθούν αυταπάτες, ευσεβοποθισμοί και ψευδαισθήσεις, να εγκαταλείψουμε την πολιτική των αυτοσχεδιασμών και να στηριχθούμε επιτέλους σε μια στρατηγική λύσης και όχι σε μια τακτική διαιώνισης του Κυπριακού.

Ερωτηθείς αν θεωρεί από την αποτύπωση κοινής γνώμης σε δημοσκοπήσεις πως δικαιώνεται η υποβολή υποψηφιότητας του, ο κ. Λιλλήκας είπε: “Ξέρετε την άποψη μου για τις δημοσκοπήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Όσον επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις του 2013, θα επιβεβαιωθούν και οι σημερινές δημοσκοπήσεις. Όσον επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις στη Μεγάλη Βρετανία που έδειχναν άνετη νίκη της Πρωθυπουργού Μέι άλλο τόσο θα επιβεβαιωθούν και στην Κύπρο οι δημοσκοπήσεις”.

Δυστυχώς, στον τόπο μας, σημείωσε, πέραν του ότι οι Κύπριοι πολίτες έπαψαν να εμπιστεύονται τις δημοσκοπήσεις γιατί γνωρίζουν ότι πολλές φορές τα στοιχεία καταλήγουν στα κόμματα, τα οποία τους παρενοχλούν, πέραν αυτής της διαπίστωσης, στην Κύπρο κάποιοι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις όχι ως εργαλείο για τη διερεύνηση της κοινής γνώμης αλλά ως ένα μέσο χειραγώγησης και υποβολής των δικών τους απόψεων πάνω στους Κύπριους πολίτες.

“Οι Κύπριοι πολίτες είναι μορφωμένοι και γνωρίζουν. Δύο δημοσκοπήσεις σε διάστημα πέντε ημερών έδειξαν απόκλιση μέχρι και 50%. Αυτό από μόνο του λέει τα πάντα”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει αν η υποψηφιότητά του μπορεί να δημιουργήσει νικηφόρο ρεύμα, είπε ότι “όπως το 2013 έτσι και τώρα απευθύνομαι στους Κύπριους πολίτες, οι οποίοι έχουν απεξαρτηθεί πλέον από τις κομματικές ηγεσίες, έχουν αυτονομηθεί και διαθέτουν ευθυκρισία”.

Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους Κύπριους πολίτες, σημείωσε, ανεξάρτητα το πού ανήκουν ιδεολογικά ή κομματικά και οι οποίοι πραγματικά επιθυμούν την αλλαγή και τον τερματισμό της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

“Γνωρίζουν οι Κύπριοι πολίτες ότι δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι που μπορούν να κερδίσουν τον Νίκο Αναστασιάδη στο δεύτερο γύρο. Υπάρχουν υποψηφιότητες, οι οποίες αν περάσουν στο δεύτερο γύρο, οι πολίτες γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσουν ως χαλί για επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη. Γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι οι πολίτες, τους οποίους καλώ σε συστράτευση, θα στηρίξουν την υποψηφιότητά μου γιατί γνωρίζουν ότι είναι η μόνη υποψηφιότητα που στο δεύτερο γύρο κερδίζει τον Νίκο Αναστασιάδη, γιατί μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των κεντρώων ψηφοφόρων και των ψηφοφόρων της Αριστεράς”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ 

3 thoughts on “Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση παθητικός θεατής των τουρκικών σχεδίων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.