ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ/ΑΠΟΨΕΙΣ 31/07/2017

Νεοκλής Σαρρής: «Στην Ελλάδα διώκεται ο πατριωτισμός».

Ο αείμνηστος δάσκαλος του γένους καθηγητής Νεοκλής Σαρρής ξεσπά την 1 Ιουλίου του 2008 για το χάλι που επικρατεί στην Ελλάδα και την δίωξη του πατριωτισμού!…

Έφυγε στις 19 Νοεμβρίου 2011 και λείπει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς…ο πύρινος πατριωτικός λόγος του όμως εξακολουθεί πάντα να μας εμπνέει…

Ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής απαντα στο ανθελληνικό έκτρωμα Ρεπούση

Μας λένε τώρα πως ο Αναστασιάδης έχει και ελαφρυντικό την μειωμένη αντίληψη;

Ο κ. Άριστος Μιχαηλίδης, διευθυντής σύνταξης του Φιλελεύθερου έγραψε στις 26 Ιουλίου άρθρο στο οποίο έβαλε τίτλο «Πράγματι, Πρόεδρε, είναι θλιβερή η κατάσταση», στο οποίο αναφέρεται στα όσα ο ασύστολος Αναστασιάδης ξεστόμισε μπροστά στους Κερυνειώτες στην γνωστή πρόσφατη σύναξη τους στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. 

Αλλά με μόνη εξαίρεση την Δήμαρχο της Κερύνειας, την κ. Ρίτα Ελισσαίου-Κωμοδίκη, η οποία του τα είπε έξω από τα δόντια και κάποιους που του φώναξαν πως «τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια», οι Κερυνειώτες κάθισαν σαν φυτά και τον άκουγαν να τους κοροϊδεύει ξεδιάντροπα! Πως; Λέγοντας τους με το ανάλογο «αναστασιαδικόν» ύφος:  «Είναι θλιβερά τα όσα συμβαίνουν, αλλά για ένα σας διαβεβαιώ, ότι θα παραμείνουμε διεκδικώντας αυτά τα οποία ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης δικαιούται, ο κάθε Κύπριος πολίτης δικαιούται, ο κάθε Κερυνειώτης και Κερυνειώτισσα δικαιούται»!!!

Αλλά και ο κ. Άριστος Μιχαηλίδης δεν πάει και εκείνος πίσω σε κοροϊδία απέναντι στους Κερυνειώτες. Σε κάποιο σημείο της τελευταίας παραγράφου του άρθρου του, παροτρύνει τον Αναστασιάδη «Να αναλάβει την ευθύνη για να τολμήσει να ξεφύγει από τη φιλοσοφία που τον κατατρέχει από το 2004, αν έχει πράγματι αντιληφθεί το λάθος, ώστε να ανατρέψει τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν…».

Για ποια «φιλοσοφία» μιλάμε! Έτσι την λέμε τώρα την εξαγορά; Και ποιο «λάθος να αντιληφθεί»; Δηλαδή μας λένε τώρα πως ο Αναστασιάδης έχει και ελαφρυντικό την μειωμένη αντίληψη; Θα μας τον βγάλουν τώρα «κούππα άπαννη»; Δεν τα κατάλαβε καλά τα πράγματα το 2004; Γι’ αυτό και υποστήριξε με τόσο πάθος και θράσος το σχέδιο Ανάν;

Αλλά αν ο κ. Άριστος Μιχαηλίδης ικανοποιείται να διαβάζει μόνο τα όσα ο ίδιος γράφει, ας τον διευκολύνει κάποιος και ας τον προμηθεύσει, και αν ο ίδιος ευαρεστείται ας διαβάσει, στοιχεία τα οποία βρίθουν στο διαδίκτυο σε σοβαρές ιστοσελίδες, για τις σχέσεις του Αναστασιάδη με τον Ρωσικό υπόκοσμο και πως τον έβαλαν στο χέρι οι Αμερικάνοι, για υποθέσεις ξεπλύματος ρωσικού βρώμικου χρήματος, μέσω του δικηγορικού του γραφείου, το οποίο χρήμα, κατέληξε σε Αμερικανικές τράπεζες. Με το αζημίωτο βέβαια! Πούλησε ασήμαντες και άνευ αξίας εταιρίες του σε ρώσικα συμφέροντα, έναντι δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων!!!

Τώρα κάποιος θα αναρωτηθεί γιατί τόση «ευγένεια» απέναντι στον Αναστασιάδη από έναν εκπρόσωπο του Τύπου. Η απάντηση που δίνεται συνήθως είναι πως «η εκτροπή σε απρέπειες και ύβρεις», εξουδετερώνουν την αξιοπιστία του γράφοντος και στο τέλος και δίκαιο νάχει το χάνει, λόγω της παρεκτροπής. Αλλά πού βρίσκεται η ύβρης στο να λες τον κλέφτη-κλέφτη, τον απατεώνα-απατεώνα και τον προδότη-προδότη; Πρέπει δηλαδή πρώτα να αποταθείς στο δικαστήριο και να βγάλεις άδεια για να εκφραστείς αντικειμενικά; Η κοινή λογική, δεν παίζει κανένα ρόλο στην ζωή μας; Τα όσα βλέπουμε με τα μάτια μας και τα ζούμε σαν καθημερινότητα θα πρέπει να μας δώσει κάποιος την άδεια για να τα πούμε με τ’ όνομα τους; Δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των πράξεων; Πως αλλιώς λέγεται δηλαδή η κλοπή; Ή μήπως οι δικηγόροι θα αλλάξουν και το νόημα των λέξεων ή ακόμα θα μας επιβάλουν τον σκασμό, επειδή ο Α ή ο Β απατεωνίσκος είναι του σιναφιού τους ή του Α ή Β κατεστημένου και έχει πολλά λεφτά και με αυτά κλείνει στόματα;

Αυτή η βαλίτσα με τις «ευγένειες» απέναντι στους μεγαλόσχημους πήγε πάρα πολύ μακριά! Και αυτός είναι ο λόγος που και η Κύπρος διχοτομήθηκε, ναι διχοτομήθηκε, να μην φοβόμαστε να το πούμε, και αυτός είναι ο λόγος που μας κυβέρνησε, από το χαμηλότερο ως το πιο ψηλό επίπεδο, από τους μουχτάρηδες μέχρι τους προέδρους της Δημοκρατίας, το κάθε εξαγορασμένο κουμάσι, ο κάθε πρακτορίσκος, ο κάθε απάτριδας και ο κάθε ανήθικος.

Και για να γίνει πιο κατανοητό, μήπως «έντιμοι κύριοι και κυρίες» είναι εκείνοι που υφάρπασαν με τις γνωστές κομματικές μεθοδεύσεις τις βουλευτικές έδρες της Κερύνειας ή έγιναν δήμαρχοι από την εισβολή μέχρι σήμερα, και που προέρχονται από εκείνα τα κόμματα που λένε στους Κερυνειώτες «ξεχάστε την Κερύνεια»; Αλλά βρήκαν και κάνουν! Εκείνοι που θα τους έβαζαν στην θέση που τους αρμόζει, πέθαναν ΟΛΟΙ στα πεδία των μαχών. Πίσω μείναμε εμείς. Τα κατακάθια!

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Προς Αστόχαστους

ΕΙΝΑΙ –φευ– της χρονογραφικής μοίρας μας –ως να μην αρκεί η θλιβερή επιμέτρηση της τελευταίας ημέρας του πικρού Ιουλίου– ν’ ακούμε και την παραφθορά των λέξεων και των εννοιών, να συνοδεύει τους… μεταλλαγμένους της μικροκομματικής αλληθωρίας.

Καλά, από τη δεκαετία του ‘90 κι έπειτα, χαμηλωμένοι οι τόνοι κατά των –άλλοτε– ιμπεριαλιστών και των κύκλων αυτών.

Καλά, ύστερα και από την πενταετία Χριστόφια και την τραγική ομολογία –περί Βρετανών ο λόγος– «είναι φίλοι μου οι άνθρωποι, πώς να το κάνουμε δηλαδή;»

αλλά όχι και –επισήμως– το Κόμμα όταν αναφέρεται στον διεθνή παράγοντα και τη διεθνή κοινότητα στην οποία δεν πρέπει να… εκτιθέμεθα –το α’ πληθυντικό για το σοκ της συνενοχής– να εννοεί τους… Αγγλοαμερικανούς!

Όντως, υπάρχει μια… εξειδίκευση στη σταδιακή μεταβολή ή αποκοπή, αλλιώς πώς θα επιβαλλόταν τόση αναστροφή;

— Όσοι δεν προσυπογράφουν τις… εναλλαγές και… μεταλλαγές μας δεν θέλουν λύση!

Και για χάρη της… λύσης τους απανωτές οι παραφθορές:

● Από το «Όχι διχοτόμηση – όχι ομοσπονδία», μετατόπιση στο «Διπεριφερειακή Ομοσπονδία», απεκεί στη«Διζωνική», ακολούθησε η ουρά «με πολιτική ισότητα των συνιστώντων κρατών» κ.λπ.

● Από το «Δίκαιη και βιώσιμη λύση» σε αόριστη… «λύση» και –άρτι– όπως τη θέλουν οι υποσουλτανο-Τσαβούσογλοι!

● Από το «Επιστροφή όλων των προσφύγων», σε «επιστροφή προσφύγων» –χωρίς το «όλων» και χωρίς το «των»– με την προσθήκη… εθελούσια (επιστροφή) και –τέλος– «νοουμένου ότι θα το επιτρέπουν οι… χρήστες»!

Όντως, λοιπόν, αυτή τη φορά –ως φαίνεται– θα πέσουν οι μάσκες και θα αφαιρεθούν οι φενάκες.

Ως –ακριβώς– ξεγυμνώθηκαν οι –πίσω από τις λέξεις– στόχοι –και… αστοχίες, βεβαίως!

 Γ. Σέρτης   

Ελευθεροστομίες

Ενόμισες ότι θα ζήσεις για πάντα, μαυρανάφεντε και κατηραμένε Ιούλιε! Και ορίστε! Τα μαζεύεις από απόψε και εξαφανιζόλ, ανεβάζοντας τα γράδα της ελπίδας μας ότι ο διάδοχός σου  θα είναι λιγότερο γεμάτος από τα όσα μας φέρνεις κάθε χρόνο εσύ! Δεν βαριέστε, φίλοι αναγνώστες: Κι αυτός το ίδιο πιτσιήμιν θα είναι, αφού τα θαύματα δεν είναι πλέον στη μόδα. Και, άρα, ούτε το… κάστανο του Αγίου Παϊσίου δεν μπορεί να μας βοηθήσει…

Εκεί, λοιπόν, που σου λένε ότι έτσι έγιναν τα πράματα στο Κραν Μοντάνα, στο περιβόητο δείπνο της 6ης Ιουλίου, και άρα ο δικός μας καλά έκανε να αντιδράσει και να τα σύρει ούλλα ίσια πάνω, ξαφνικά –καλή ώρα, όπως χτες– μαθαίνεις και την άλλη πλευρά του μεσονυχτίου, που λέμε, τουλάχιστον όπως την προβάλλουν εκείνοι που καταριούνται τον Νίκαρο ότι τα έκανε γης Μαδιάμ. Και σε βάζουν στα Τρίκαλα στα δυο στενά, που λέμε, χαντακωμένο και δυσκολευόμενο να βρεις άκρη ως προς το ποιος τα λέει σωστά και ποιος ψεύδεται.

Και το χειρότερο; Με τα όσα σου «αποκαλύπτουν», αρχίζεις να νιώθεις τύψεις επειδή περνούσες καθημερινά γεναιές δεκατέσσερις τον Νορβηγό αρχιψευταρά, σε σημείο που να θέλεις, την ώρα που θα φεύγει, να πας στο αεροδρόμιο και κλαίγοντας να του φωνάζεις με σπαραγμό ψυχής: Γιατί μας το κάνεις αυτό, χρυσέ μου; Πού μας αφήνεις ορφανούς;

Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφόρησαν κάποιες «έγκυρες πηγές» χτες, όλα ήταν έτοιμα στο δείπνο της 6ης Ιουλίου, ώστε να ανακοινωθεί τελική συμφωνία για λύση του Κυπριακού από τον Γκουτέρες. Ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε βγάλει από την τσέπη του μια κόλλα χαρτί πάνω στο οποίο ήταν το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού. Και αφού το διάβασε, δήλωσε σε όλους: Κύριοι, αν δεν υπάρξει συμφωνία πάνω στο σχέδιο, τότε το χαρτί αυτό θα το πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων κι ο καθένας θα πάει σπίτι του!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο λύσης προέβλεπε, μεταξύ πολλών άλλων: Παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο στον… αιώνα τον άπαντα, λύση του Κυπριακού με βάση τις τουρκικές προτάσεις για το εδαφικό, κατοχύρωση των τεσσάρων ελευθεριών για τους Τούρκους υπηκόους και εκ περιτροπής προεδρία. (Μόνο… τίθκιον δεν ζητούσαν από εμάς, λέει, με το πιο πάνω σχέδιο).

Τελικά, λέει, τον δικό μας [παρόντος Κοτζιά[ τον έπιασεν το σαραλίκκιν, εσηκώθη πάνω και είπε τα δικά του αφρίζοντας από λύσσα, με το δείπνο να μην καταφέρει να φτάσει μέχρι το… πόπαστο! Με τον Γκουτέρες να σηκώνεται πάνω, να πετά το χαρτί, όπως υποσχέθηκε, στο καλάθι των αχρήστων, με τους Τούρκους και τον Άιντα να χαμογελούν υποχθονίως και καταχθονίως προς εαυτούς και αλλήλους! Και με τον Τσαβούσογλου –ο Μουσταφάς ήταν ωσεί παρών– να δηλώνει ότι η Τουρκία περνά πλέον στο Plan Β, που κινείται εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ.

Και γεννάται το ερώτημα που, φαντάζομαι, ούτε η μακαρίτισσα η Πυθία δεν θα μπορούσε να λύσει: Όλοι αυτοί που φωνάζουν ότι ο δικός μας θα έπρεπε να πει «εντάξει, καϊλώ» και τον αναθεματίζουν για την απορρίψη του σχεδίου, αν ήταν στη θέση του, αυτό που λένε  έπρεπε να κάνει η πλευρά μας; Να κάτσει στις συνομιλίες κι όταν όλα θα εσυμφωνούντο, να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για τη… Βενεζουέλα, αφού εδώ δεν θα μπορούσε να επιστρέψει;

Το δεύτερο θέμα στη χτεσινήν επικαιρότητα, το οποίον απαιτεί την χρήσιν …αξονικού τομογράφου προκειμένου να λύσει το μυστήριον, είναι η ξαφνική μεταμόρφωσις του Μουσταφά.

Ο οποίος στο Κραν Μοντάνα εκινείτο μεταξύ ενός βοηθού καραγκιόζη και κάποιου, ο οποίος παίρνει μέρος σε παράστασιν αρχαίας κωμωδίας κρατώντας «κοντάρι» που λέμε στον χορό.

Τώρα, λέει, ξαφνικά, ελύθην η γλώσσα του! Κι όσα δεν τον άφηνεν ο Τσαβούσογλου να πει στο Κραν Μοντάνα, τα ξεφουρνίζει σε ρυθμούς οπλοπολυβόλου! Και το παίζει τζάμπα μάγκας, θυμίζοντάς μου τις στιγμές που έζησα στο νησί Γιασαντά, όπου παρακολούθησα τη δίκην του Μεντερές.

Δεν έχει σβήσει ποτέ από το μυαλό μου η εικόνα του δικαστή Μπασιόγλου, ο οποίος, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, σε μια προσπάθεια να ρεζιλέψει τον ανίσχυρον πλέον Μεντερές, κάθε δυο λεπτά του φώναζε με ύφος άγριον:

-Καλκ, Αντνάν!

Και πριν εκείνος προλάβει να σηκωθεί, του ξαναφώναζεν, υπό τα χάχανα χιλιάδων θεατών:

-Οττούρ, Αντνάν!

Τρίτο και πιο σημαντικό από όλα τα χτεσινά θέματα της επικαιρότητας, ήταν η ολονέν αυξανομένη απορία πολλών εξ ημών,  γιατί τόση ξαφνική λατρεία από κάποιους δικούς μας προς το πρόσωπον του αρχιψευταρά Άιντε, παρά το ότι έχει παραδεχθεί δημόσια ότι:

  • Η τουρκική πλευρά στο Κραν Μοντάνα, απαιτούσεν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, την δημιουργίαν μόνιμης στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο κι ούτε δεχόταν ν’ ακούσει «ανόητες» ιδέες περί αποχώρησής της από την Κύπρον.

1. Στα θέματα των εγγυήσεων και των επεμβατικών της δικαιωμάτων, η όποια επανεξέτασή τους να γίνει σε 15 χρόνια!

Η απορία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα αφού κάποιοι ορύονται και επιμένουν να μας οδηγήσουν ως πρόβατα επί σφαγήν σε ένα νέο γύρο συνομιλιών μέσα σε αυτές τις …παραμέτρους και τις απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς, η οποία, μάλιστα, προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογήν ενός «πλάνου Β», που περιλαμβάνει την κατεχόμενην Αμμόχωστον και τα Μαρωνιτικά χωριά.

Σε σημείο που να σε πιάνουν τα «ίχλιχλι και τα βελέ –βελέ σου»!

Δημήτρης Παπαδημήτρης   

Η χρυσή γεροντογόησα με τη χρυσή… χέστρα Πατούλαινα δηλώνει: «Δεν θέλω να με λένε sex symbol», Γιατί, μήπως είσαι;

Tα μυστικά της ευτυχίας της με τον Γ. Πατούλη Δημάρχο Αμαρουσίου, μοιράστηκε on camera η Μαρίνα Πατούλη, γνωστή και ως «Πατούλαινα», περιγράφοντας τον κρυφό γάμο που είχε κάνει μαζί του στην Πάρο. 

Η ίδια απορρίπτει το ρόλο του sex symbol λέγοντας ότι «όποιος μου το λέει… του κόβω και την καλημέρα»!

Οταν ο Θεός έπλασε τον άνδρα…

Όταν ο Θεός δημιούργησε το γάιδαρο του είπε…

– Θα δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ και θα κουβαλάς βαριά πράγματα στην πλάτη σου. Θα τρως χόρτα και θα έχεις πολύ λίγη νοημοσύνη. Θα ζεις 50 χρόνια.

Τότε ο γάιδαρος του απάντησε:

– 50 χρόνια τέτοια ζωή, είναι πολύ σκληρό. Δώσε μου μόνο 30 χρόνια.

Έτσι κι έγινε.

Μετά ο Θεός δημιούργησε το σκύλο και του είπε:

– Σαν σκύλος, θα φυλάς την ιδιοκτησία του ανθρώπου και θα είσαι ο πιο αφοσιωμένος φίλος του. Θα τρως ότι περισσεύει από τον άνθρωπο και θα ζεις για 25 χρόνια.

Τότε ο σκύλος του απάντησε:

– Θεέ μου, 25 χρόνια τέτοια ζωή, δεν αντέχεται. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια.

Έτσι κι έγινε.

Μετά ο Θεός δημιούργησε τον πίθηκο και του είπε:

– Θα πηδάς από δέντρο σε δέντρο και θα συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Θα κάνεις το γελωτοποιό και θα ζεις για 20 χρόνια.

Τότε ο πίθηκος του απάντησε:

– Θεέ μου, 20 χρόνια σαν γελωτοποιός του κόσμου, πάει πολύ. Δώσε μου μόνο 10 χρόνια.

Έτσι κι έγινε.

Τελικά ο Θεός, δημιούργησε τον άντρα και του είπε:

– Είσαι άντρας. Το μόνο λογικό ον που θα κατοικεί στη γη. Θα χρησιμοποιείς τη νοημοσύνη σου για να επιβάλλεσαι στα αλλά δημιουργήματα. Θα εξουσιάζεις τη γη και θα ζεις για 20 χρόνια.

Τότε ο άντρας του απάντησε:

– Θεέ μου, να είμαι άντρας μόνο για 20 χρόνια δεν αρκεί. Δώσε μου σε παρακαλώ τα 20 χρόνια που άφησε ο γάιδαρος, τα 15 χρόνια που άφησε ο σκύλος και τα 10 χρόνια που άφησε ο πίθηκος.

Έτσι κι έγινε.

Από τότε ο άντρας ζει, 20 χρόνια σαν άντρας, μετά παντρεύεται και δουλεύει 20 χρόνια σαν γάιδαρος και από το πρωί ως το βράδυ κουβαλά τα βάρη. Μετά, αποκτά παιδιά και ζει 15 χρόνια σαν σκύλος φρουρώντας το σπίτι και την περιουσία του, τρώγοντας ότι περισσεύει από την οικογένεια. Και αφού γεράσει πια, ζει σαν πίθηκος, συμπεριφέρεται σαν βλάκας και κάνει το γελωτοποιό στα εγγόνια του…

Ξέρετε τη γνωστή φράση… για το τράβηγμα καραβιού

>>> Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση παθητικός θεατής των τουρκικών σχεδίων

Σας χρειαζόμαστε…

Το ιστολόγιο http://www.tanea-diaspora.net  είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Αναστασιάδης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.