Τα 11 πανέμορφα μικρά ελληνικά νησιά που ίσως δεν γνωρίζετε

Χιλιάδες ξένοι τουρίστες επισκέπτονται και αυτό το καλοκαίρι τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας.

Αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα πολυπληθή νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κρήτη. Δεκάδες μικρά νησιά, πραγματικά στολίδια, περιμένουν τον κόσμο να τα ανακαλύψει.

Δείτε 11 από αυτά: 

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Πληθυσμός: 492

Το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, σε πολύ κοντινή απόσταση από τα νότια τουρκικά παράλια. Οι συντάκτες του δείχνουν να εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα από την απίστευτης ομορφιάς Γαλάζια Σπηλιά, στα νότια του νησιού.

Kastellorizo island, Greece

ΧΑΛΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

Πληθυσμός: 478

Βορειοδυτικά της Ρόδου βρίσκεται το νησί της Χάλκης. Στο νησί με πληθυσμό μικρότερο των 500 κατοίκων μπορείτε να συναντήσετε τον υψηλότερο πύργο ρολογιού στα Δωδεκάνησα.

Nissos Halki Trip to Halki Island

ΨΑΡΑ

Πληθυσμός: 458

Οι παραλίες στο ιστορικό νησί του Αιγαίου, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Χίου, είναι συνήθως ήσυχες. Το νησί είχε πριν την σφαγή του 1824 αρκετές χιλιάδες κατοίκους. Σήμερα ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τους 500.

Psara Island – In paese

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Πληθυσμός: 400

Αν και τεχνικά πρόκειται για δύο νησιά (το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι), μόνο στο βόρειο νησί του συμπλέγματος κατοικούν σήμερα οικογένειες. Τα νησιά με τις γαλάζιες παραλίες βρίσκονται νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού.

“Paradise on Earth” Koufonisia Islands Greece

ΣΙΚΙΝΟΣ

Πληθυσμός 273

Μεταξύ της Φολέγανδρου και της Ίου βρίσκεται η Σίκινος, ένα νησί με ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά στις Κυκλάδες, που κατοικείται από λιγότερους από 300 κατοίκους.

Σίκινος Ιούλιος 2016

ΑΝΑΦΗ

Πληθυσμός: 271

Η Ανάφη βρίσκεται ανατολικά από την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη. Το πετρώδες έδαφός της οφείλεται στην μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Η πρωτεύουσά του, ο παραδοσιακός οικισμός της Χώρας. βρίσκεται σε υψόμετρο 260 μέτρων.

ΑΝΑΦΗ. Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ, ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ

Πληθυσμός: 225

Κοντά στη Νάξο, η Σχοινούσα διαθέτει δύο οικισμούς την Χώρα και τη Μεσαριά. Μπορείτε επίσης να βρείτε αρκετές απομονωμένες παραλίες, στις οποίες μπορείτε να φτάσετε μέσα από χωματόδρομους και γραφικά μονοπάτια.

Schinoussa Island | Greek Fava Festival 2016 

ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

Πληθυσμός 185

Το Αγαθονήσι, το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται κοντά στη Σάμο. Κάθε καλοκαίρι είναι προορισμός αρκετών ιστιοφόρων, για όσους αναζητούν την ησυχία σε κάποια από τις παραλίες του.

Agathonisi island

ΔΟΝΟΥΣΑ

Πληθυσμός: 183

Κοντά στην Αμοργό βρίσκεται η Δονούσα, το νησί που σύμφωνα με τη μυθολογία ο Διόνυσος έκρυψε την Αριάδνη για να μην την βρει ο Θησέας. Κάτι που μοιάζει να ταιριάζει με το σημερινό χαρακτήρα του νησιού που προσφέρεται για ηρεμία.

Donoussa Small Cyclades Island | Δονούσα Μικρές Κυκλάδες

ΗΡΑΚΛΕΙΑ

Πληθυσμός 150

Ένα από τα πιο όμορφα σκηνικά των Μικρών Κυκλάδων θα το συναντήσετε στην Ηρακλειά. Το νησί με τα μονοπάτια μέσα από ελαιώνες και τα μικρά χωράφια φημίζεται για το φυσικό τοπίο του.

Greek Caribbean: Iraklia, the wild beauty 

ΜΑΡΑΘΙ

Πληθυσμός: 12

Το πιο αραιοκατοικημένο νησί των Δωδεκανήσων έχει ένα οικισμό με 12 κατοίκους το καλοκαίρι, που τον χειμώνα μειώνονται στους τρεις, μέλη της οικογένειας Αιμιλιανού που έφτασαν στο νησί το 1977. Στο Μαράθι δεν υπάρχουν ούτε δρόμοι, ούτε καταστήματα. Μόνο μια παραλία, η ταβέρνα και το ξενοδοχείο της οικογένειας που υποδέχεται τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί το καλοκαίρι.

Arki & Marathi islands: Aegean diamonds

>>> Αυτό το ελληνικό χωριό είναι ο καλύτερα κρυμμένος θησαυρός της Ευρώπης για το 2017

5 thoughts on “Τα 11 πανέμορφα μικρά ελληνικά νησιά που ίσως δεν γνωρίζετε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.