Ακτιβίστρια διαδηλώνει κατά του Μαδούρο και κάνει θραύση στο Διαδίκτυο

Η αντίσταση στη Βενεζουέλα έχει το πρόσωπο και το… γραμμωμένο σώμα της Κατερίνας. Η «Wonder Woman», όπως είναι γνωστή στους κύκλους των αντιστασιακών στη χώρα που πλήττεται από την οικονομική κρίση και την πολιτική αστάθεια, έχει αποκτήσει φανατικό κοινό για το στιλ με το οποίο… πετάει πέτρες στην αστυνομία….

Η Κατερίνα Τσιαρτσελούτι, που είναι 44 ετών και πρώην αθλήτρια, φροντίζει λοιπόν να μην αφήνει χωρίς «τροφή» το κοινό της και στον λογαριασμό της στο Instagram, ανεβάζει συχνά πυκνά φωτογραφίες και βίντεο από τις προπονήσεις της προς μεγάλη χαρά των followers της, που ξεπερνούν τους 73.000.

Οι ακτιβιστές κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο έχουν ανακηρύξει σε ανεπίσημη ηρωίδα του ξεσηκωμού τους τη γυναίκα που δείχνει από ατσάλι, αλλά, όπως έχει η ίδια εξομολογηθεί σε συνέντευξή της, σιχαίνεται το γυμναστήριο και προτιμάει τα βουνά γύρω από την πρωτεύουσα Καράκας.

«Εμείς οι γυναίκες της Βενεζουέλας είμαστε όλες αντάρτισσες. Είναι αυτή η προσωπικότητά μας. Εχουμε την τάση να προσέχουμε το σώμα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα στους «Times» του Λονδίνου.

Αν και οι φωτογραφίες της να ρίχνει πέτρες στους αστυνομικούς έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, υπογραμμίζει ότι δεν είναι υπέρ της βίας, αλλά σπεύδει να διευκρινίσει ότι, αν όλα είναι ειρηνικά, «δεν θα φύγουν», αναφερόμενη στην κυβέρνηση Μαδούρο που έχει πνίξει τις διαδηλώσεις που γίνονται εναντίον της στο αίμα.

Ακόμα και προχθές, ενώ διεξάγονταν εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, ένας υποψήφιος, ο 39χρονος δικηγόρος Χοσέ Φέλιξ Πινέντα, αλλά κι ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, ο Ρικάρντο Κάμπος, δολοφονήθηκαν σε διαδηλώσεις.

>>> Βενεζουέλα: Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές -Νεκροί, τραυματίες και σκληρές συγκρούσεις

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.