ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Εμμένει στην πάγια θέση της για τις εγγυήσεις η Βρετανία

Η θέση της Βρετανίας όσον αφορά την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στην Κύπρο είναι σταθερή και συνίσταται στο ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να αποδεχθεί συμφωνία των υπολοίπων ενδιαφερομένων πλευρών, αναφέρει επιστολή του Foreign Office προς εκπρόσωπο προσφύγων ομογενών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην επιστολή-απάντηση με ημερομηνία 26 Ιουλίου προς τον Δώρο Παρτασίδη, γνωστό φωτογράφο της παροικίας και κινηματογραφιστή του ΡΙΚ, ο οποίος πριν από τη Διάσκεψη για την Κύπρο είχε συντάξει επιστολή προς τον Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν μαζί με άλλους Κύπριους πρόσφυγες της Βρετανίας, η αξιωματούχος του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει:

«Είναι απογοητευτικό που η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα έληξε χωρίς συμφωνία.

»Η (βρετανική) κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται για μία δίκαιη και διαρκή λύση στην Κύπρο που θα ωφελεί όλους τους Κύπριους. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να συλλογιστούν την κατάληξη και να σκεφτούν τα επόμενα βήματα.

»Στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων πάντα καθιστούμε σαφές ότι είμαστε ανοιχτοί σε όποιους διακανονισμούς θα μπορούσαν να καταλήξουν οι δύο πλευρές και οι άλλες εγγυήτριες δυνάμεις ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ασφάλειας μίας επανενωμένης Κύπρου».

ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ 1/8/2017:

Αγαπητέ φίλε, παλιέ συνάδελφε,

Για να μπορούν να είναι οι Άγγλοι ο πιο πολιτισμένος, ίσως, λαός στον κόσμο, έχουν μπροστά-μπροστά (και μπράβο τους-ίσως να είναι και ο πιο έξυπνος λαός στον κόσμο) το λεγόμενον Φόρειν Όφις, ό,τι πιο υποκριτικό και βάρβαρο μπορεί να υπάρξει. Ο άνθρωπος είναι το πιο άγριο ζώο, γι’ αυτό χρειάζεται να βάζει μπροστά τα χειρότερα ζώα του για να μπορεί να κάθεται πίσω ασφαλισμένος και να ασκείται στον «πολιτισμό» του, μέχρι να φτάσει (αν ποτέ) σε αληθινό πολιτισμό. Οι Έλληνες δεν έχουν ιδέα γι’ αυτή την κατάσταση. Προτιμούν να τρώγονται μεταξύ τους.

Ως πρόσφατα, έγραφα «Φόρειν Όφφις», με δύο «φ», που είναι η σωστή γραφή. Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισα, επί το ακριβέστερον, να γράφω «Φόρειν Όφις», ένεκα στα ελληνικά «όφις» είναι το φίδι, η κουφή, η οχιά ή φίνα η κουντούρα, η δηλητηριώδης. Έχε το νου σου.

ΑΡ

transvideo@cytanet.com.cy

2 thoughts on “ΚΥΠΡΙΑΚΟ – Εμμένει στην πάγια θέση της για τις εγγυήσεις η Βρετανία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.