Μαραθώνια η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε στις 14.00 η μαραθώνια συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που ξεκίνησε γύρω στις 09.30 το πρωί με επίκεντρο τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης έναντι των τουρκικών προκλήσεων έπειτα από την κατάρρευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας στο Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα.

Κατά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση, ενώ τα κόμματα από την πλευρά τους κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τη σύγκληση του Εθνικού ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωσή του την περασμένη Τετάρτη μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, για το τί λέχθηκε στο τελευταίο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα κατά τη διάσκεψη για την Κύπρο.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του για μη δημοσιοποίηση μέρους των διαμειφθέντων στο δείπνο μετά από έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και αντ’ αυτού την γνωστοποίησή τους προς όλα τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως επίσης και στον Πρόεδρο του Σώματος, με κοινοποίηση στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επίσης αναφέρει ότι θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για συζήτηση της διαμορφωθείσας κατάστασης και ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Στη σημερινή συνεδρία συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο  Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Στο μεταξύ, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/ κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, την Πέμπτη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Νορβηγού διπλωμάτη στην οποία έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, και οι δυο ηγέτες.

ΚΥΠΕ

>>> Λιλλήκας: Η Κυβέρνηση παθητικός θεατής των τουρκικών σχεδίων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.