ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση #Noor1

Απορρίφθηκε το αίτημα Γιαννουσάκη για εξαίρεση της Εισαγγελέα Τζίβα

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απέρριψε τη Δευτέρα τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση εξαίρεσης της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την εγκληματική οργάνωση, καθώς η εξέλιξη αυτή… ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση της πολύμηνης έρευνας εις βάρος των εμπλεκομένων στην υπόθεση, η οποία αφορά σειρά πιθανών κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σημείο-κλειδί στην έρευνα είναι το αίτημα για δικαστική συνδρομή, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, στις οικονομικές συναλλαγές των εμπλεκομένων, που πιθανότατα θα οδηγήσει σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο το γεγονός οτι η πλευρά του ισοβίτη επιχείρησε να κερδίσει χρόνο με τη αίτηση εξαίρεσης, καθυστερώντας τις μετέπειτα κινήσεις των εισαγγελικών αρχών.

Ειρήνη Τζίβα: Η γυναίκα που δίνει την μάχη για την κοινωνία κατά των πρεζέμπορων

«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών αποτελούν έναν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο, ιδίως για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ειδικά και τις δημοκρατικές χώρες γενικά… αποτελούν μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της εθνικής και της διεθνούς κοινωνικής τάξης και εν δυναμει του οικονομικού συστήματος του δημοκρατικού κόσμου… και βρίσκονται ήδη σε θέση να επηρεάζουν την πολιτειακή λειτουργία ολόκληρων χωρών». [Πηγή: Εξεταστική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου, 1986, παρ 5&6].

Μία έντιμη λειτουργός, έμελλε να κρατήσει στα χέρια της τις τύχες ενός ολόκληρου έθνους. Να αγωνιστεί μόνη, απέναντι σε μία πρωτόγνωρη εγκληματική οργάνωση, με πλοκάμια ακόμα και εντός βουλής, δικαιοσύνης, ΜΜ»Ε» και σε όλους τους τομείς του κρατικού μηχανισμού.

Αυτή η γυναίκα που γίνεται στόχος λυσσαλέων επιθέσεων, όπως και προκάτοχοι της (δικαστής δέχθηκε βόμβα με ξυραφάκια, ενώ μπράβοι επισκέφθηκαν και απείλησαν την μητέρα της έντιμης εισαγγελέως κ. Μ. Τρουπή που άσκησε αναίρεση στην απόφαση – χάδι για το Noor1), αυτή η γυναίκα που απειλείται και εκβιάζεται ανοιχτά ακόμα και εντός κοινοβουλίου, δεν έχει λάβει στήριξη από καμμία «ένωση» ή «σωματείο». Μόνη της δύναμη, η συνείδηση της και η πίστη της στο καθήκον.

Μία γυναίκα, που στο πρόσωπο της καθρεφτίζεται η όμορφη, η καθάρια Ελλάδα. Αυτό το άδολο φως που ενέπνευσε κάθε τίμιο άνθρωπο στα πέρατα της Γης.

Μία γυναίκα που ενσαρκώνει την ίδια την πεμπτουσία της Δικαιοσύνης. Αυτού του αγαθού που δώρισε στην ανθρωπότητα ο ελληνικός πολιτισμός και υπήρξε το ατσάλινο χέρι που χαλιναγώγησε την ασυδοσία του ισχυρού, απέναντι στον αδύναμο. Διότι αυτό είναι το νόημα της δικαιοσύνης: Να ορθώνεται ως ασπίδα απέναντι στον «πανίσχυρο» και με κρυστάλλινο λόγο να μέμφεται: «Όχι, επειδή έχεις την δύναμη, δεν σημαίνει ότι έχεις και το δικαίωμα να ασελγήσεις στην κοινωνία».

Η μάχη που δίνει η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, είναι μάχη κάθε ανθρώπου με την βασική αίσθηση δικαίου και αλληλεγγύης. Κάθε ανθρώπου που δεν ανέχεται κτήνη να πλουτίζουν επάνω στις ψυχές νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους, που οδηγούνται σε έναν αργό, μαρτυρικό θάνατο.  Που δεν ανέχεται να συνθηκολογήσει ή να χρηματιστεί από το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να διαπραχθεί σε καιρό ειρήνης.

Σε αυτή την μάχη η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα δεν είναι μόνη της. Έχει δίπλα της εκατομμύρια Έλληνες και ευρωπαίους. Έχει δίπλα της κάθε άνθρωπο που πιστεύει στην δημοκρατία, τον πολιτισμό και την δικαιοσύνη.

A heroin (powder) user injects in an alley.

Έχει όμως δίπλα της και εκατομμύρια ψυχές. Ψυχές που μαρτύρησαν στα χέρια των εμπόρων του θανάτου. Ψυχές παιδιών που έχασαν την ελευθερία τους, την αθωότητα τους, το κορμί τους και εντέλει την ίδια τους την ζωή από τα δεσμά της ηρωίνης.

Έχει δίπλα της και τις ψυχές των αγέννητων, αυτών που αύριο θα δικάσουν κάθε έναν από εμάς και θα είναι αμείλικτοι. Όπως ήταν αμείλικτοι κριτές επί αιώνες, απέναντι στους εφιάλτες που μήδισαν και μαγάρισαν αυτή την καθάρια Ελλάδα.

>>> Ευθύμης Γιαννουσάκης: «Κινδυνεύω στη φυλακή – Ο συγκρατούμενος Ψωμιάδης βρέθηκε νεκρός»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.