“Μπλόφα” τα σενάρια περί ανοίγματος των Βαρωσίων λέει ο Αλ.Γαλανός

Τουρκικά συμφέροντα εποικισμού της Αμμοχώστου βλέπει ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, Αλέξης Γαλανός, σχολιάζοντας τα σενάρια που δημοσιεύονται στον τουρκικό και τουρκοκυπριακό Τύπο για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μπλόφα» και «τακτικισμούς».  

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου πραγματοποιεί σειρά επαφών για το θέμα με αξιωματούχους της Κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αναμένεται να παραθέσει δημοσιογραφική διάσκεψη για το θέμα την Παρασκευή, στις 11:30πμ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ αύριο, Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολούθως, θα δει τη Δευτέρα την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.   «Επιμένουμε ότι η μόνη βιώσιμη και λειτουργική εξέλιξη στο θέμα της Αμμοχώστου…είναι η επιστροφή (του περίκλειστου τμήματος) με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789, κάτω από τα Ηνωμένα Έθνη και βέβαια υπό ε/κ διοίκηση» είπε ο κ. Γαλανός, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα θα απασχολήσει και την αυριανή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Σεπτέμβριο η μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Γαλανός ανέφερε εξάλλου ότι η μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου στη Δερύνεια προγραμματίζεται φέτος για τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την επιλογή της ημερομηνίας αυτής είναι, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η δυσκολία του προσφυγικού κόσμου να συμμετάσχει λόγω των θερινών διακοπών.

ΚΥΠΕ

>>> Απαιτείται προοδευτικό μέτωπο σωτηρίας που θα ανακόψει τη διολίσθηση αναγνώρισης της κατοχής

One thought on ““Μπλόφα” τα σενάρια περί ανοίγματος των Βαρωσίων λέει ο Αλ.Γαλανός

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.