Μυστική συνάντηση Α.Κυπριανού με τον άλλο τουρκόφιλο Έιντε αποκάλυψε η ΚΥΠ!

Άιντα, Άντρος… αυτή η συνάντησή τους δεν ήταν στα κρυφά.

Μυστική συνάντηση του γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού  με τον τουρκόφιλο ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε αποκάλυψε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) της Κύπρου!

Μάλιστα ο ίδιος ο γ.γ. του ΑΚΕΛ κατήγγειλε το γεγονός. Όμως το ερώτημα είναι γιατί το ΑΚΕΛ θέλησε να συναντηθεί με έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα στήριζε τις τουρκικές θέσεις και προωθούσε μια «λύση» κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Τεταμένο ήταν το κλίμα της συνεδρίασης, της Τρίτης, του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό έπειτα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως λόγω αυτής της παρακολούθησης έγινε γνωστή η συνάντηση που είχε σε διαμέρισμα της Λευκωσίας την περασμένη εβδομάδα, με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Γιατί όμως ο κ. Κυπριανού είχε κρυφή συνάντηση σε διαμέρισμα της Λευκωσίας με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε; Αφού καταγγέλλει παρακολούθηση ας πει κιόλας ποιο ήταν το αντικείμενο της συζήτησης…

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υποστήριξε ακόμα ότι παρακολουθείται και το τηλέφωνο του, αλλά ο ίδιος έχει βρει τρόπους να αποφεύγει την παρακολούθηση και να παραπλανεί την ΚΥΠ.

Επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από τη κυβέρνηση, αλλά οι καταγγελίες για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων δεν προκαλούν έκπληξη καθώς έγιναν και στο παρελθόν και επί διαφορετικών κυβερνήσεων.

Η ΚΥΠ ως υπηρεσία πάντα αρνείται ότι παρακολουθεί πολίτες ή πολιτικούς, όπως κάνουν άλλωστε όλες οι μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη: Deny everything (αρνούμαστε τα πάντα)

Η ΚΥΠ ελέγχεται αποκλειστικά από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το σύνολο σχεδόν του προσωπικού της αλλάζει μετά τις προεδρικές εκλογές.

Πάντως το ότι το ΑΚΕΛ είχε διαβουλεύσεις με τον Ε.Έιντε είναι πιο ανησυχητικό από το γεγονός της παρακολούθησης εάν αυτή έγινε. Το ΑΚΕΛ παραδοσιακά έχει τηρούσε ανθενωτική στάση (δεν ήθελε ποτέ να ενωθεί η Κύπρος με την Μητέρα Ελλάδα) και από την αρχή ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν του οποίου μια παραλλαγή είχαμε τώρα στις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά.

Σημειώνεται ότι οι πρακτικές του Έιντε υπέρ της τουρκικής πλευράς καταγγέλθηκαν έγκαιρα από τον ίδιο τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

3 thoughts on “Μυστική συνάντηση Α.Κυπριανού με τον άλλο τουρκόφιλο Έιντε αποκάλυψε η ΚΥΠ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.