Υπόθεση Έφης: 3 χρόνια στον πατέρα και 18 μήνες στην μητέρα

Έφεση της Έφης Ηροδότου για καταδίκη και ποινή…

Ποινές φυλάκισης τριών χρόνων στον Ηρόδοτο Ηροδότου και 18 μηνών στη Νίτσα Ηροδότου, γονέων της Έφης Ηροδότου, επέβαλε την Πέμπτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ημερομηνία έναρξης της ποινής θεωρείται η 24 Ιανουαρίου 2017, ημέρα κατά την οποία είχαν προφυλακιστεί.

Οι Ηροδότου είχαν κριθεί ένοχοι σε πέντε κατηγορίες, αυτές της πρόκλησης σε ψευδορκία, υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφία εγγράφου και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, χρήση πλαστού αποδεικτικού στοιχείου.

Συγκεκριμένα κρίθηκαν ένοχοι ότι παρακίνησαν σε ψευδορκία τον Σέρβο Γκόραν Βούτζιτς (Goran Vujic) σε ουσιώδη ζητήματα κατά την εκδίκαση της ποινικής διαδικασίας για θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκη η κόρη τους Έφη και ότι ταυτόχρονα υποσχέθηκαν στον Σέρβο να συνεχίσουν να του παράσχουν εργασία για ανανέωση της άδειας παραμονής του.

Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών στην Έφη Ηροδότου, η οποία κρίθηκε ένοχη σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις  27 Δεκεμβρίου 2007, στη Λεμεσό.

Έφεση της Έφης Ηροδότου για καταδίκη και ποινή

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά την ανακοίνωση της ποινής κατά της Έφης Ηροδότου, την Τετάρτη οι δικηγόροι της καταχώρησαν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Η έφεση στρέφεται τόσο κατά της καταδίκης όσο και κατά της ποινής που της επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για την πρόκληση του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος το 2007 με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου από τη Λεμεσό.

Στην έφεση κατά της καταδίκης αναμένεται ότι θα υποστηρίζεται αυτό που λέχθηκε και στο δικαστήριο, ότι δηλαδή η Έφη δεν έπρεπε να κριθεί ένοχη αφού δεν αποδείχθηκε ότι αυτή πέρασε με κόκκινο τα φώτα τροχαίας, επιμένοντας στη θέση της ότι το φανάρι την ώρα που περνούσε τη μοιραία διασταύρωση ήταν πορτοκαλί.

Επίσης στην έφεση θα γίνεται αναφορά στην κύρια μάρτυρα κατηγορίας που είδε το ατύχημα, καθώς και σε άλλους μάρτυρες με τους οποίους είχε συνομιλήσει η Έφη αμέσως μετά το θανατηφόρο δυστύχημα.

Όσον αφορά την ποινή, γίνεται λόγος ότι αυτή είναι έκδηλα υπερβολική τόσο λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει από την ημέρα που το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης, όσο και λόγω των προσωπικών της περιστάσεων που βιώνει μετά το τροχαίο.

Ως γνωστόν η 30χρονη Έφη Ηροδότου καταδικάστηκε προχθές από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε δύο χρόνια φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου από αμελείς και απερίσκεπτες πράξεις, όπως και γιατί πέρασε με κόκκινο σηματοδότη. Το δικαστήριο αποδέχθηκε στην ουσία όλη τη μαρτυρία της κατηγορούσας Αρχής βρίσκοντας ότι η Έφη πέρασε με κόκκινο με αποτέλεσμα το όχημά της να συγκρουστεί με το μοτοποδήλατο του Αιμίλιου, ο οποίος και σκοτώθηκε.

Σημειώνεται ότι σήμερα άλλο δικαστήριο θα επιβάλει στις 9:30 το πρωί ποινή στους γονείς της Έφης, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι σε πέντε κατηγορίες που αφορούν πρόσκληση σε ψευδορκία, υποκίνηση μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφία και κυκλοφορίας εγγράφου και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου.

 Μιχάλης Χατζηβασίλης  “Φ”

>>> Πατέρας Αιμίλιου: Η πρώτη αντίδραση μετά την ποινή στην Έφη Ηροδότου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.