Φωτιές για το κρυφό ραντεβού Άντρου – Άιντε

Μπουρλότο πήρε το κομματικό σκηνικό μετά τη σύγκρουση υψηλών τόνων στο Εθνικό Συμβούλιο και την καταγγελία του ηγέτη του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι παρακολουθείται από την ΚΥΠ. Κυβέρνηση και Εζεκία Παπαϊωάννου επέλεξαν να μην σχολιάσουν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση ωστόσο δεν απέφυγαν την «έκρηξη» που πήρε το θέμα με το επίκεντρο να μεταφέρεται στη συνάντηση του Άντρου Κυπριανού με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Εσπεν Μπαρθ Αιντε σε διαμέρισμα στη Λευκωσία.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι είχε να πει το είπε στο Εθνικό Συμβούλιο και ενώπιον του Προέδρου. Ωστόσο υπογράμμισε πως η δημόσια συζήτηση μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο. Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έμεινε στη θέση ότι δεν σχολιάζει δημοσιεύματα για το τι γίνεται στο Εθνικό Συμβούλιο. Το βεβαρυμμένο κλίμα για τις επαφές Αιντε  γίνεται ενώ ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ θα έχει στη Λευκωσία αποχαιρετιστήριες επαφές με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, όπως και άλλους παράγοντες με τους οποίους είχε κανάλι επικοινωνίας στην διάρκεια της παροχής των καλών του υπηρεσιών.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε νωρίς χθες το πρωί συνάντηση με τον διοικητή της ΚΥΠ Κυριάκο Κούρο, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι δεν γίνονται παρακολουθήσεις από την υπηρεσία της οποίας προΐσταται.

Ρήγμα δημιουργήθηκε και μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ μετά την ανταλλαγή «ριπών» μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο κομμάτων με αναφορές στα δείπνα του Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Σερντάρ Ντενκτάς στην Στράκκα την εποχή που συζητείτο το σχέδιο Ανάν. Η εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ υπέδειξε ότι τα δείπνα έγιναν εν γνώσει του ΑΚΕΛ που τότε ήταν και στην κυβέρνηση. Στο πρώτο δείπνο ήταν παρών και ο Δημήτρης Χριστόφιας ενώ για το δεύτερο ήταν ενήμερη η ηγεσία του κόμματος της Αριστεράς. Η ίδια διερωτήθηκε ποια η αναγκαιότητα για τη συνάντηση του Αντρου Κυπριανού με τον Εσπεν Μπαρθ Αιντε. 

Ανδρούλα Ταραμουντά, “Φ”

>>> Μυστική συνάντηση Α.Κυπριανού με τον άλλο τουρκόφιλο Έιντε αποκάλυψε η ΚΥΠ!

One thought on “Φωτιές για το κρυφό ραντεβού Άντρου – Άιντε

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.