Διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ μελών της Unite Cyprus Now

ΚΛΑΙΝΕ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ “ΔΙΚΟ” ΤΟΥΣ

Το παιχνίδι ευθυνών και της αποδόμησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη συνεχίζει ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος στην προχθεσινή συνάντηση του με αντιπροσωπεία της χρηματοδοτούμενης από το Λονδίνο οργάνωσης ‘Unite Cyprus Now’ επέρριψε την ευθύνη του ναυαγίου στους χειρισμούς του Κύπριου Προέδρου.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι ουδέποτε έγινε δεκτό το σημείο του πλαισίου Γκουτέρες στο οποίο γίνεται αναφορά για κατάργηση των Εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.

Η συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί προκάλεσε και αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της οργάνωσης. Η οργάνωση εξέδωσε τελικά ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον Ακιντζί χθες, δηλαδή 24 ώρες μετά τη συνάντηση. Στην ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν ίσες αποστάσεις, αποδίδοντας ίσες ευθύνες και σε έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ηγετών. Ωστόσο η καθυστέρηση στην έκδοση της ανακοίνωσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν και αποτέλεσμα διαφωνιών που υπήρχαν μεταξύ των μελών της δικοινοτικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός της οργάνωσης επικρατούν δύο γραμμές μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα. Η μία η οποία υιοθετεί τη θέση Αναστασιάδη, αναγνωρίζοντας ότι η ευθύνη του αδιεξόδου οφείλεται στην τουρκική αδιαλλαξία στο θέμα των εγγυήσεων. Η δεύτερη σχολή σκέψης τηρεί ίσες αποστάσεις, κατηγορώντας τον Νίκο Αναστασιάδη για έλλειψη πραγματικής βούλησης για λύση. Σε διάφορες αναρτήσεις χθες έγιναν έντονες συζητήσεις μεταξύ των μελών, ανταλλάσσοντας σε κάποιες στιγμές και έντονες κουβέντες μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση της ‘Unite Cyprus Now’ αναφέρεται ότι αποκόμισε την αίσθηση ότι οι δύο ηγέτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους ο ένας στον άλλο και στη διαδικασία των συνομιλιών. Προστίθεται ακόμα ότι είναι ξεκάθαρο στην ‘Unite Cyprus Now’ ότι χρειάζεται μια νέα πρωτοβουλία για να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την επανέναρξη και την επιτυχία των συνομιλιών. «Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμα μας στους δύο ηγέτες να προχωρήσουν προς τα εμπρός χωρίς καθυστέρηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Unite Cypus Now.

Στη σελίδα στο διαδίκτυο η Unite Cyprus Now, ως απάντηση στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη θέση Ακιντζί στο θέμα Εγγυήσεων και Ασφάλειας σημείωσε, αναφέρεται ότι αυτό που είπε ο Τ/κ ηγέτης είναι ότι όλες οι πτυχές του πλαισίου Γκουτέρες πρέπει να αξιολογούνται συνολικά και όχι επί μέρους.

Πηγές: Φιλελεύθερος/Σίγμα

>>> Foreign Office’s “UniteCyprusNow”: Θέλει επανέναρξη συνομιλιών

One thought on “Διαδικτυακή αντιπαράθεση μεταξύ μελών της Unite Cyprus Now

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.