ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ: «Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν»

Φωτογραφίες από την 1η μέρα της πορείας.

Πιστοί στο ραντεβού τους για ακόμη μια χρονιά, οι μοτοσικλετιστές ξεκινούν και φέτος τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους  ήρωες-μάρτυρες, Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, που δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους γκρίζους λύκους τον Αύγουστο του 1996.

38 μοτοσικλέτες, 52 μοτοσικλετιστές, διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα κατά μήκος της πράσινης γραμμής, διαφωτίζοντας περαστικούς στα οδοφράγματα για το Κυπριακό πρόβλημα και τη διπλή δολοφονία των ηρώων μας που διέπραξε ο Αττίλας τον Αύγουστο του 1996. Οι δολοφόνοι, αν και γνωστοί, παραμένουν ακόμη ατιμώρητοι.

Το πρώτο μέρος, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφορά τη διήμερη πορεία κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης. Η πορεία ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή από την Πάφο στις 08:30 και θα τερματιστεί στο οδόφραγμα της Δερύνειας αύριο Σάββατο 5 Αυγούστου.

Σήμερα η πορεία πέρασε από ακριτικά χωριά, τα οδοφράγματα Λιμνίτη, Αστρομερίτη, ενώ μέχρι απόψε θα περάσει από τα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και οδού Λήδρας, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και Φυλακισμένα Μνήματα.

Στα οδοφράγματα θα υπάρξει συμβολικό κλείσιμο και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Το βράδυ της Παρασκευής 04/08/2017, η Πορεία Μνήμης θα διανυκτερεύσει στην ακριτική κοινότητα του Μάμμαρι, όπου θα γίνει εκδήλωση μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους ήρωες-μάρτυρες Ισαάκ και Σολωμού.

Μεγάλη τιμή αποτελεί το γεγονός ότι μαζί με τους μοτοσικλετιστες βρίσκονται η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία και η αδελφή του, Άντρη, οι οποίες δίνουν ώθηση στην προσπάθειά τους.

Σε ό,τι αφορά στη μονοήμερη Πορεία Μοτοσικλετιστών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Αυγούστου του 2017, θα ξεκινήσει από διάφορα σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου και θα καταλήξει στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσικλετιστές θα παραστούν στο τρισάγιο των δύο ηρώων.

Με τη λήξη του τρισάγιου οι μοτοσικλετιστές θα πορευθούν προς το οδόφραγμα Δερύνειας για απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνου στα σημεία δολοφονίας των δυο ηρώων.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού τονίζει ότι κατά την παρουσία των μοτοσικλετιστών στο κοιμητήριο Παραλιμνίου δεν υπάρχουν οποιαδήποτε συνθήματα, αφού όπως σημειώνει κομματικές ή άλλες διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην απότιση φόρου τιμής στους ήρωες μας.

Τέλος, αναφέρει ότι στις εκδηλώσεις της Πορείας Μνήμης Ισαάκ Σολωμού είναι όλοι  ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρηθούν οι οδηγίες που δίνονται. «Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε ενέργειες που είναι δυνατόν να σπιλώσουν τη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού», σημειώνει.

One thought on “ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ: «Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.