Η ανεπιτήδευτη γοητεία της Αλοννήσου

Το ξεχωριστό νησί των Σποράδων – Η Huffington Post Ιταλίας εκθειάζει την Αλόννησο.

Το βαθύ πράσινο των πεύκων φτάνει μέχρι το υπέροχο μπλε της θάλασσας, κι αυτός ο συνδυασμός κυριαρχεί σε όλο το νησί. Η Αλόννησος, τρίτη σε μέγεθος στο σύμπλεγμα των Σποράδων, είναι ένας από τους ωραιότερους βιότοπους της Ελλάδας. Περιβάλλεται από μικρά νησάκια, που αποτελούν τον χώρο προστασίας της μεσογειακής φώκιας.

Το λιμάνι του νησιού είναι το Πατητήρι, το οποίο συνδέεται με το Παλαιό Χωριό και τη Στενή Βάλα. Περιποιημένα λευκά και πέτρινα σπίτια, γαλάζια μπαλκόνια, δρομάκια στενά, κήποι ολάνθιστοι με χρώματα κι ευωδιές είναι το χαρακτηριστικό των οικισμών της Αλοννήσου. Από το Παλιό Χωριό, που βρίσκεται σε λόφο, η θέα είναι μαγευτική.

Το νησί ενδείκνυται για όσους αναζητούν ήσυχες διακοπές. Οι φυσιολάτρες θα ενθουσιαστούν με την πλούσια φύση και τις περιπατητικές διαδρομές. Και όλοι θα απολαύσουν τις καταπληκτικές παραλίες της Αλοννήσου και τα μπλε νερά της. Λεφτός Γυαλός, Τζώρτζη Γυαλός, Άγιος Δημήτριος, Βότση, Κοκκινόκαστρο, Χρυσή Μηλιά, είναι μερικές από τις πιο όμορφες. Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, το πιο άγριο και απόκρημνο, υπάρχουν κι άλλες ακρογιαλιές, προσβάσιμες όμως με καΐκι.

Με καΐκι μπορείτε να κάνετε και επίσκεψη στα πανέμορφα και πολύτιμα νησάκια που περιβάλλουν την Αλόννησο: Ψαθούρα, Περιστέρα, Κυρά-Παναγιά, Γιούρα, Πιπέρι, Σκάντζουρα, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Σποράδων. Με τα δελφίνια να σας συντροφεύουν στο ταξίδι σας και το βλέμμα να ξεκουράζεται και να γοητεύεται παρακολουθώντας τον φυσικό πλούτο με τον οποίο είναι προικισμένος τούτος ο τόπος.

Στην περιοχή του Πάρκου μπορεί κανείς να δει το αγριοκάτσικο των Γιούρων, μαυροπετρίτες και αιγαιόγλαρους και, αν είναι τυχερός, και φώκια. Για λόγους προστασίας ωστόσο, τόσο της μεσογειακής φώκιας όσο και όλης της πανίδας, που βρίσκει καταφύγιο εκεί, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση ανθρώπων και σκαφών στα περισσότερα νησιά του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων.

Η Huffington Post Ιταλίας εκθειάζει την Αλόννησο

Εντυπωσιασμένη η ταξιδιωτική συντάκτρια με τις παραλίες, τα αρχαιολογικά ευρήματα, την τοπική κουζίνα…

Οι «έξι λόγοι να επισκεφθεί κανείς την Αλόννησο και την εναλλακτική Ελλάδα» αναλύονται σε εκτενές αφιέρωμα του κορυφαίου διαδικτυακού τόπου και διεθνούς brand name της ενημέρωσης, Huffington Post Ιταλίας με 60.000.000 επισκέπτες, έπειτα από προγραμματισμένο δημοσιογραφικό ταξίδι του Δήμου Αλοννήσου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων.

Αναφέροντας στο εγκωμιαστικό άρθρο «πως δεν έχει κανείς λόγο να αποθαρρύνεται από την έλλειψη αεροδρομίου», η ταξιδιωτική συντάκτρια, δείχνει εντυπωσιασμένη από το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, τη σαγηνευτική Παλιά Αλόννησο που σε άλλες εποχές κρατούσε τους πειρατές μακριά, τις πανέμορφες παραλίες που «κρύβουν» ναυάγια στο βυθό τους, τα ανεξερεύνητα αρχαιολογικά ευρήματα, τις αλησμόνητες εκδρομές στη φύση και την ιδιαίτερη τοπική της κουζίνα.

«Με τη βοήθεια επιλεγμένων δημοσιογραφικών αποστολών στοχεύουμε, όχι απλά στην προβολή της Αλοννήσου αλλά στην ανάδειξη της άλλης Ελλάδας, της εναλλακτικής και ποιοτικής, που ο προορισμός μας εκφράζει, δικαιώνοντας την οργανωμένη προσπάθεια  για τη βελτίωση των υπηρεσιών και τον εμπλουτισμό του Τουριστικού προϊόντος που επιδιώκει ο Δήμος, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες» σχολιάζει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολής που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρία Τουριστικού Consulting Remake.

>>> Τα 11 πανέμορφα μικρά ελληνικά νησιά που ίσως δεν γνωρίζετε

One thought on “Η ανεπιτήδευτη γοητεία της Αλοννήσου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.