Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ – Η γυναίκα που ανέτρεψε τα δεδομένα στα εξώφυλλα της Vogue

Ένα «μοντέλο», που δύσκολα θα περίμενε να συναντήσει κανείς στις σελίδες ενός περιοδικού μόδας, παρουσιάζει η βρετανική Vogue στην τελευταία της έκδοση: την πρώτη γυναίκα αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου.

Η αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας ποζάρει φορώντας τη στολή της και προσελκύει τα βλέμματα στις σελίδες του διάσημου εντύπου, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος που τιμά τις γυναίκες οι οποίες έχουν διακριθεί στον τομέα τους.

Η 56χρονη Ντικ είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων του Λονδίνου στα 188 χρόνια της ιστορίας τους και πήρε τα ηνία του οργανισμού, που απαριθμεί 43.000 αστυνομικούς και διοικητικό προσωπικό, φέτος τον Απρίλιο.

Η Κρεσίντα Ντικ, μια έμπειρη αξιωματικός στην αντιτρομοκρατική μονάδα, είχε μια δύσκολη αρχή μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί την φονική πυρκαγιά στο κτίριο Γκρένφελ στο κεντρικό Λονδίνο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι.

«Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο όταν φοράς τη στολή σου. Αναλαμβάνεις ένα ρόλο να παίξεις, να είσαι ήρεμη, να ηγείσαι των άλλων ανθρώπων, να προχωράς μπροστά όταν όλοι οι άλλοι τρέπονται σε φυγή. Σε κάνει να νιώθεις, όχι ότι είσαι θαρραλέος, αλλά ναι, “αυτή είναι η δουλειά μου”», λέει η Ντικ στη Vogue.

Η νέα αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου άρχισε να εργάζεται ως αστυνομικός στη Σκότλαντ Γιαρντ το 1983.

Με τα χρόνια ανέβηκε στην ιεραρχία κι αναδείχθηκε στην πλέον υψηλόβαθμη αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής μονάδας, ενώ διετέλεσε διευθύντρια για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Κρεσίντα Ντικ περιέγραψε ότι η φωτιά στο Γκρένφελ και οι πρόσφατες επιθέσεις στο Ουεστμίνστερ και τη Γέφυρα του Λονδίνου ισοδυναμούσαν για εκείνη με πολλές ώρες εργασίας, ωστόσο το ηθικό των στελεχών ασφαλείας παρέμεινε στα ύψη.

«Είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση, περισσότερο σε σύγκριση με το παρελθόν, της στήριξης προς την αστυνομία. Δεν μπορείς να περπατήσεις στον δρόμο χωρίς οι πολίτες να μην σε προσεγγίζουν και να σου σφίγγουν το χέρι λέγοντάς σου “σε ευχαριστώ για όσα κάνεις”. Όλοι λένε το ίδιο» τόνισε.

Φωτογραφίες: vogue.co.uk

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

>>> Συνέλαβαν τον 22χρονο Βρετανό που σταμάτησε την κυβερνοεπίθεση WannaCry

One thought on “Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ – Η γυναίκα που ανέτρεψε τα δεδομένα στα εξώφυλλα της Vogue

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.