Ολοκλήρωση εκδηλώσεων εις μνήμη Ισαάκ και Σολωμού 

21 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την βάρβαρη δολοφονία των δύο παλληκαριών, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους, τον Αύγουστο του 1996 από τους Γκρίζους Λύκους, σε ενέδρα που έστησαν ο τουρκικός στρατός και το υπό την Τουρκία κατοχικό καθεστώς.

Με πορεία μοτοσικλετιστών, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού κορυφώθηκαν σήμερα οι φετινές εκδηλώσεις εις μνήμη των δύο ηρώων, 21 χρόνια μετά απο τη βάρβαρη δολοφονία τους τον Αύγουστο του 1996 απο τους Γκρίζους Λύκους, σε ενέδρα που έστησαν ο τουρκικός στρατός και το υπό την Τουρκία κατοχικό καθεστώς.

Η πορεία των μοτοσικλετιστών από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, κατέληξε στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου και τελέστηκε τρισάγιο.

Με τη λήξη του τρισάγιου οι μοτοσικλετιστές, πορεύθηκαν προς το οδόφραγμα Δερύνειας για απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στα σημεία δολοφονίας των δυο ηρώων.

Το μνημόσυνο του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού τελέστηκε το πρωί στην Εκκλησία Αγίου Δημητρίου, στο Παραλίμνι, και τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Με βάση το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από διάφορα σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου στις 0630 το πρωί για να καταλήξουν στο κοιμητήριο Παραλιμνίου για το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια οι μοτοσικλετιστές θα πορευθούν προς το οδόφραγμα Δερύνειας για απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνου στα σημεία δολοφονίας των δυο ηρώων.

ΚΥΠΕ

>>> Πορεία μνήμης Ισάακ – Σολωμού: Σημερινός προορισμός η Δερύνεια

2 thoughts on “Ολοκλήρωση εκδηλώσεων εις μνήμη Ισαάκ και Σολωμού 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.