Αντικατοχική Πορεία για την Καρπασία στις 14 Αυγούστου

Ο Σύνδεσμος Φίλοι Της Καρπασίας σας προσκαλεί στην Αντικατοχική Πορεία που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά για καταδίκη της παράνομης Τουρκικής εισβολής. 

Η Τουρκία στις 14ης Αυγούστου ξεκίνησε να ολοκληρώσει την κατοχή της πατρίδας μας με εθνικό ξεκαθάρισμα στην Καρπασία. Η Πορεία αφιερώνεται στους Εγκλωβισμένους μας, αυτούς τους σύγχρονους Σπαρτιάτες που φυλάνε την Τιμή και Εθνική μας Αξιοπρέπεια στα Στενά της Καρπασίας. 

Δευτέρα 14ης Αυγούστου, στις 7:45 μ.μ συγκέντρωση στον Κυκλοφοριακό Κόμβο του Λιμανιού Λάρνακας με Πορεία προς τις Φοινικούδες. Με μήνυμα πως «Η Καρδιά και αν Σπάσει θα Μπούμε στην Καρπασία» και «Το κορμί και αν λιώσει θα μπούμε στο Βαρώσι και σε όλη την κατεχόμενη γη μας», ζητώντας μια δημοκρατική λύση όπου όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι ίσοι, και ένας θα άνθρωπος θα είναι μια αξία, μια ψήφος.

Η Πορεία θα τερματίσει στο μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας, καθότι η Καρπασία μας είναι ιστορικά δεμένη με τους Αρμένιους όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου. Στην συγκέντρωση θα μιλήσει ο κ. Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών.

Η Αρμενική Λεγεώνα για την απελευθέρωση της Κιλικίας, στρατοπέδευε και εκπαιδευόταν στην Μοναργά της Καρπασίας. Πολλά δε θύματα πνιγμού Αρμενίων από τα σαπιοκάραβα που φόρτωναν τους Αρμένιους κατά την διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας και βύθιζαν οι Τούρκοι, και που τα πτώματα τους ξεβράστηκαν στις ακτές της, ετάφησαν σε χωριά της Χερσονήσου.

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής: Τηλ. 99889022, 99593318

One thought on “Αντικατοχική Πορεία για την Καρπασία στις 14 Αυγούστου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.