Δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί η Κύπρος σε τουρκικό προτεκτοράτο, ξεκαθαρίζει ο Νικόλας

“Αλλα λέει δημόσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλα πίσω από κλειστές πόρτες!”

Δεν μπορούμε να δεχθούμε θέσεις και προτάσεις που θα θέσουν τον κυπριακό ελληνισμό σε κίνδυνο, που θα μετατρέψουν την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο, ανέφερε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως “απαιτείται μια νέα στρατηγική για το Κυπριακό”. 

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο περιοδείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε να τοποθετηθεί επί των αναφορών του Ακιντζί πως, πίσω από κλειστές πόρτες η ε/κ ηγεσία λέει πως θα αποδεχθεί εκ περιτροπής προεδρία ενώ άλλα λέει δημόσια.

Όπως είπε, “είναι ανησυχητικές αυτές οι αναφορές του κ. Ακιντζί γιατί φαίνεται ότι, εάν ευσταθούν, άλλα λέει δημόσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλα πίσω από κλειστές πόρτες”. 

“Φυσικά οφείλουμε, για ακόμη μια φορά, να επισημάνουμε ότι δεν ισχύει αυτό που λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι οι υποχωρήσεις του δεν υπάρχουν στο τραπέζι, γιατί έχει αποστείλει επιστολή στα Η.Ε, αλλά και σε αρχηγούς κρατών, στην οποίαν επιστολή επισυνάπτει τις δικές του υποχωρήσεις, την εκ περιτροπής προεδρία, τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων, τα δικαιώματα και τον πρώτο λόγο των χρηστών, τη θετική ψήφο και τα βέτο”, συμπλήρωσε.

Σε αυτήν την επιστολή, πρόσθεσε, αναφέρει (ο ΠτΔ) ότι είναι διατεθειμένος να υιοθετήσει αυτές τις θέσεις εάν κάνει ανάλογες κινήσεις και η Τουρκία και υπογράμμισε πως “οι υποχωρήσεις του είναι εκεί” και “λογαριάζει από εκεί να ξεκινήσει την επόμενη φορά τις διαπραγματεύσεις”. 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι, “οφείλουμε όλοι να έχουμε κατά νου πως η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη αλλά και του εκλεκτού του ΑΚΕΛ, θα είναι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε, με την εκ περιτροπής, με τα βέτο, με τους χρήστες, με τις ελευθερίες των Τούρκων υπηκόων, κάτι που θεωρώ ότι απορρίπτει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων”. 

Από εκεί και πέρα, συνέχισε, σίγουρα η Τουρκία θα προσπαθήσει να κερδίσει το παιχνίδι εντυπώσεων, το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ενώ εξέφρασε την άποψη πως και ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε “θα βοηθήσει την τουρκική πλευρά σε αυτόν τον τομέα”. 

Αυτό που έχει περισσότερη σημασία από όλα είναι η ουσία, είπε τέλος ο κ.Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως “δεν μπορούμε να δεχθούμε θέσεις και προτάσεις που θα θέσουν τον κυπριακό ελληνισμό σε κίνδυνο, που θα μετατρέψουν την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο και αυτό είναι το μήνυμα που εμείς θέλουμε να περάσουμε σε όλους και γι αυτό απαιτείται μια νέα στρατηγική για το Κυπριακό”. 

ΚΥΠΕ

>>> Οι προτάσεις Αναστασιάδη κυκλοφορούν ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ, λέει η Θεοχάρους

One thought on “Δεν θα δεχθούμε να μετατραπεί η Κύπρος σε τουρκικό προτεκτοράτο, ξεκαθαρίζει ο Νικόλας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.