Κόκκινα: Ολοκληρώθηκε η επιστροφή των Μόγγολων στα κατεχόμενα

«Αγωνιστές της αντίστασης» αποκάλεσε ο Ακιντζί τον θάνατο αθώων από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς!

Χωρίς απρόοπτα, ολοκληρώθηκε η διέλευση των 46 μικρών λεωφορείων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, μετά το πέρας των πανηγυριών του κατοχικού καθεστώτος στον θύλακα των Κοκκίνων για τα 53χρονα από τις μάχες της Τηλλυρίας.

Μιλώντας στις εκδηλώσεις του κατοχικού καθεστώτος στα Κόκκινα για να τιμηθούν οι «αγωνιστές της αντίστασης», όπως αποκάλεσε ο Ακιντζί τους φονιάδες αθώων από τους τουρκισμούς βομβαρδισμούς, ανέφερε ότι είτε με λύση είτε χωρίς λύση, οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει έχουν μια ειρηνική σχέση και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό.

Ανέφερε ότι οι Τ/κ έχουν την ίδια θέληση με τους «αγωνιστές της αντίστασης» πριν 53 χρόνια για να ζήσουν στο νησί υπό συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας, προσθέτοντας ότι οι δύο κοινότητες θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Οι εκδηλώσεις του κατοχικού καθεστώτος ολοκληρώθηκαν γύρω στις 2μ.μ. και οι 841 Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν στα κατεχόμενα χωρίς πρόβλημα και καθυστερήσεις.

Αντιθέτως, η μετάβαση τους το πρωί προς τον θύλακα ήταν επεισοδιακή στα κατεχόμενα, λόγω της επιμονής των αρχών του ψευδοκράτους να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές 75 μικρά λεωφορεία, αντί των 46 που είχε εγκρίνει η Κυβέρνηση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι σε πολλά από τα λεωφορεία που μετέβησαν στο οδόφραγμα του κατεχόμενου Λιμνίτη  επέβαιναν μόνο λίγα άτομα, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Στις κατεχόμενες περιοχές επιστρέφουν και οι 100 περίπου Τουρκοκύπριοι που είχαν μεταβεί στα Κόκκινα δια θαλάσσης με δύο πλοία και τέσσερα μικρότερα πλοιάρια από την Κερύνεια.

Ντόρα Χριστοδούλου

>>> Πρόκληση οι “εορτασμοί” για τις τουρκικές επιθέσεις στα Κόκκινα το 1964, λέει η ΕΔΕΚ

One thought on “Κόκκινα: Ολοκληρώθηκε η επιστροφή των Μόγγολων στα κατεχόμενα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.