Πώς δικαιολογείται η Κυβέρνηση για τη σιωπή της σχετικά με τα Κόκκινα

Γραπτή απάντηση σε κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με επικρίσεις κομμάτων για τη χθεσινή μετάβαση Τ/κ στα Κόκκινα, εξέδωσε την Τετάρτη η Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, «αναφορικά με τη μετάβαση των Τουρκοκυπρίων στα Κόκκινα, η Κυβέρνηση εφάρμοσε χθες πλήρως και κατά γράμμα τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ που προέβλεπε ουσιαστικά το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, από το οποίο εξυπηρετούνται κατά κύριο λόγο οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στην Τηλλυρία».

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «αυτοί που επικρίνουν, αν έχουν διαφορετική άποψη ότι πρέπει να καταγγελθεί αυτή η συμφωνία και να μην τηρείται με όλα όσα συνεπάγονται από μια τέτοια ενέργεια, τότε ας το πουν ευθαρσώς».

Τέλος, η Κυβέρνηση τονίζει ότι είναι δεδομένη η καταδίκη της για τους βομβαρδισμούς και τις ωμότητες ενάντια στους Ελληνοκύπριους που διεπράχθησαν από την Τουρκία το ’64, αλλά και για τους εορτασμούς από πλευράς Τουρκοκυπρίων μιας τέτοιας ειδεχθούς επετείου.

Προκλητικές δηλώσεις τουρκικού ΥΠΕΞ για τα Κόκκινα

Το προσκύνημα και η υπόκλιση. Αριστερά ο πρόεδρος της… εκλιπούσας και δεξιά  ο αγέρωχος αφέντης κατακτητής. Ζήτω ο νέος Απελευθερωτικός Αγώνας [με σύμπραξη της CyprusUniteNow]

Για πολλά χρόνια οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα κατέφυγαν σε κάθε είδους ενέργεια προπαγάνδας φόβου και πρόκλησης βίας με στόχο να αποβάλουν τους Τουρκοκύπριους από το νησί της Κύπρου μέσω εθνοκάθαρσης» αναφέρει σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ, απαντώντας στην χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Mε αυτόν τον τρόπο, το τουρκικό ΥΠΕΞ θέλησε να «δικαιολογήσει» τον βομβαρδισμό τηυς Τηλλυρίας το 1964, ως «στήριξη που παρείχε η Τουρκία ως μητέρα πατρίδα και ως εγγυήτρια δύναμη, στο θαρραλέο και τίμιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων το 1964, ενάντια στην κοινή προσπάθεια για ένωση και εθνική κάθαρση, την οποία επιχείρησαν οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα».

Χαρακτήρισε επίσης την χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ως «ατυχή» και ως «μια πιθανόν άκάρπη προσπάθεια από την ελλαδική/ελληνοκυπριακή πλευρά να καλύψει τα αισθήματα ενοχής, όσον αφορά τις πράξεις τους».

>>> Τους έδωσαν άδεια να γιορτάσουν τη σφαγή της Τηλλυρίας!

One thought on “Πώς δικαιολογείται η Κυβέρνηση για τη σιωπή της σχετικά με τα Κόκκινα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.