Διαμελισμός της Τουρκίας τρομάζει τον Ερντογάν

Τον φόβο του για διαμελισμό της Τουρκίας εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος τόνισε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας και οι επιδρομές στο έδαφος του βόρειου Ιράκ αποσκοπούν στη ματαίωση των σεναρίων που στρέφονται ενάντια στην ανεξαρτησία και ελευθερία της Τουρκίας.

Η Άγκυρα έχει ισχυριστεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι έχουν σχεδιαστεί νέα σύνορα για τη Μέση Ανατολή. Από τους σχεδιασμούς αυτούς δεν εξαιρείται ούτε η Τουρκία, η οποία ακολουθώντας το ρητό «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» προχώρησε στην εισβολή στη Συρία, ενώ πραγματοποιεί επιδρομές και στο ιρακινό Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, οι Κούρδοι είναι εκείνοι που θα χρησιμοποιηθούν ως αιχμή του δόρατος για τον διαμελισμό της Τουρκίας. Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ στρέφονται αποκλειστικά κατά των Κούρδων, τους οποίους η Άγκυρα αποκαλεί «τρομοκράτες» και οι οποίοι διεκδικούν αυτονομία και συνένωση των περιοχών στις οποίες διαμένουν και σήμερα ανήκουν αργανικά στην Τουρκία, το Ιράκ και τη Συρία.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα τουρκική «Χουριέτ», υπό τον τίτλο «Θα κάνουμε σύντομα νέα βήματα στη Συρία», παραθέτει τις εξής δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν: «Είμαστε αποφασισμένοι να διευρύνουμε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη [σ.σ. τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία], με την οποία καταστρέψαμε το σχέδιο της δημιουργίας τρομοκρατίας στη Συρία, με νέες κινήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι το συριακό ζήτημα ξεπέρασε τα όρια του αγώνα εναντίον τρομοκρατικής οργάνωσης. Είναι κοινό καθήκον της ανθρωπότητας να πει «σταματήστε», για τις δολοφονίες των αμάχων.

Προτιμούμε να πληρώσουμε το τίμημα της καταστροφής των σεναρίων εναντίον της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας μας στη Συρία και στο Ιράκ παρά στα δικά μας εδάφη».

“Φ”

2 thoughts on “Διαμελισμός της Τουρκίας τρομάζει τον Ερντογάν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.