Κατεχόμενα: Κόντρα για τη διδασκαλία του Κορανίου

Η πλατφόρμα «Απορρίπτουμε» στα κατεχόμενα διεμήνυσε ότι στο όνομα της κοσμικότητας, της ισότητας και της δημοκρατίας, απορρίπτει οποιαδήποτε προσπάθεια που στοχεύει σε διάρρηξη του πολιτιστικού ιστού των Τουρκοκυπρίων.

Τα μέλη της πλατφόρμας δήλωσαν ότι η διδασκαλία του Κορανίου στις κατασκηνώσεις νέων διχάζει την κοινότητα και ότι οι ίδιοι θα βρεθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια να διχαστεί η κοινότητα στη βάση της θρησκείας, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και της εθνότητας.

Ο «βουλευτής» του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Ζεκί Τσελέρ, είπε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τη διδασκαλία του Κορανίου στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις νέων, η πλατφόρμα “Απορρίπτουμε” θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η ισότητα θα πρέπει να εφαρμόζεται στην εκπαίδευση, αθλητισμό, κουλτούρα και τέχνες, είπε, και πρόσθεσε ότι τα μαθήματα του Κορανίου είναι ενάντια στο «σύνταγμα». Οι «βουλευτίνες» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ντογούς Ντεγιριά και Φαζιλέτ Οζντενεφέ, εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πλατφόρμα “Απορρίπτουμε”.

Η Φεριχά Τελ, μιλώντας εκ μέρους της πλατφόρμας, επέκρινε τη στάση της «κυβέρνησης» στο θέμα της διδασκαλίας του Κορανίου σε παιδικές κατασκηνώσεις, λέγοντας πως όλοι οι άνθρωποι που ζουν στην Κύπρο σέβονται τις (διαφορετικές) θρησκευτικές πεποιθήσεις και ότι η κοσμικότητα συνδέεται με το «σύνταγμα». Αφού τόνισε ότι πάντα θα απορρίπτουν οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των θρησκευτικών και ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, είπε ότι τα αγόρια και τα κορίτσια στάληκαν από τα κατεχόμενα στην Τουρκία σε χωριστές κατασκηνώσεις και ότι έγινε θρησκευτική προπαγάνδα.

Τα μαθήματα Κορανίου, είπε, είναι ενάντια στο ‘νόμο’ και πρόσθεσε ότι οι ίδιοι είναι αντίθετοι σε όσους προσπαθούν να διχάσουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα βάσει της θρησκείας, δόγματος, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού και εθνότητας.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

>>> Η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία νομοτελειακά θα μετατρέψει την Κύπρο σε σατραπεία των μουσουλμάνων!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.