Ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος

Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή του όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον: Μην την εξευτελίζεις!

Οι στίχοι αυτοί του βραβευμένου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη ταιριάζουν, κατά την άποψή μου, απόλυτα για την περίπτωση της πρόσφατης διέλευσης τ/κ κατόπιν αδείας των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να μεταβούν στο θύλακα των Κοκκίνων και να «γιορτάσουν» την επέτειο του βομβαρδισμού της ηρωικής Τηλλυρίας. 

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να γραφτεί στην ιστορία ως το μοναδικό φαινόμενο κρατικής αυτοαναίρεσης ηθικού ξεπεσμού και εθελούσιου εξευτελισμού για τους εξής κυρίως λόγους:

1ον. Το νόμιμο Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέχει άδεια διέλευσης και χρήσης διευκολύνσεων σε πολίτες παράνομου κρατικού μορφώματος, μη αναγνωρισμένου από τα Η.Ε. αλλά και σε παράνομους εποίκους που ενδεχομένως να έλαβαν μέρος στις μάχες για κατάργηση του νόμιμου κράτους και για δολοφονία αμάχων το 1964.

2ον. Οι νόμιμες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και η εκλελεγμένη Κυβέρνηση παραγράφει ή εθελοτυφλεί μπροστά στις πρόσφατες αποφάσεις του τ/κ ψευδοκράτους να απαγορεύσει την «είσοδο» στα κατεχόμενα εδάφη μας σε ε/κ συμπατριώτες μας για να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στις βεβηλωμένες και ερημωμένες εκκλησιές μας.

(Ακόμα και στον Άγιο Εξορινό της Αμμοχώστου, όπου ο Μουφτής «παρέδωσε» το κλειδί της εκκλησίας στο Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό με την κάλυψη του γεγονότος τότε από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το C.N.N και τοB.B.C!). 

3ον. Η «άδεια διέλευσης» μέσω των νομίμων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας δόθηκε φέτος εν μέσω του οργίου προπαγάνδας την οποία συστηματικά καλλιεργούν ο κατοχικός ηγέτης των τ/κ αλλά και τα αφεντικά του στο βαθύ κράτος της τουρκίας αλλά και μέσα στις καθημερινές προκλήσεις στις οποίες από κοινού προβαίνουν.

4ον. Η συγκατάθεση του νομίμου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εν τέλει συνέργεια για να γιορταστούν οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί με βόμβες ναπάλμ με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες ε/κ συμπατριώτες μας, αποτελούν, σε τελευταία ανάλυση, περιφρόνηση απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και πρόκληση στο δημόσιο αίσθημα. 

Η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία καταδίκασε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τα γεγονότα του Αυγούστου 1964 όχι μόνο δημιουργεί μια αντίφαση με την ελαστικότητα που επέδειξε η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει και το μέγεθος της έλλειψης κοινής στρατηγικής σε σημαντικά θέματα, όπως αυτό της διαχείρισης των τουρκικών προκλητικών ενεργειών.

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία ότι το 1964 έκανε χρήση χημικών όπλων για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ιστορία! 

Γι’ αυτή λοιπόν την παγκόσμια εγκληματική πρωτιά επιτρέψαμε να συναινέσουμε και να συνεργήσουμε ούτως ώστε να γιορταστεί απρόσκοπτα και με την ευρύτερη δυνατή «λαϊκή»  συμμετοχή.

Θα ήθελα να τελειώσω αυτό το επετειακό σημείωμά μου με τους στίχους του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη:

«Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά, 

πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις.

Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος. 

Η εκπόρθηση να φτάσει ως τις ρίζες των βουνών. 

Είσαι Έλληνας, είσαι Έλληνας. 

Πίνεις την προδοσία με το γάλα 

πίνεις την προδοσία με το κρασί. 

Ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος, 

πρέπει να δεις, πρέπει να γίνεις 

αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά»

Αλήθεια συμπατριώτες μου, πόσες ακόμα προδοσίες θα πιούμε με το γάλα και το κρασί;

Πόσους εξευτελισμούς θα υποστούμε για να γίνουμε –αν γίνουμε ξανά ποτέ– αυτοί που ήμασταν κάποτε;

Ανδρέας Μορφίτης  

>>> Τους έδωσαν άδεια να γιορτάσουν τη σφαγή της Τηλλυρίας!

3 thoughts on “Ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.