ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ/ΑΠΟΨΕΙΣ 11/08/2017

Στο σπίτι του κρεμασμένου, ο Χριστοδουλίδης μιλά για σχοινί….

Τι έκαμε το 2004 ο Νίκος Αναστασιάδης για να αποδείξει την τουρκική αδιαλλαξία; Κατάγγειλε την πατρίδα του στο Ευρωκοινοβούλιο!

Με πολύ θράσος και πολιτική αναίδεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτά τον Νικόλα Παπαδόπουλο: “Σε ποιες ενέργειες σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, έχει προβεί ο κ. Παπαδόπουλος,  για να προβάλει την τουρκική αδιαλλαξία, όπως αυτή εκφράστηκε στον Κραν Μοντανά;”

Αλλά καλό θα ήταν,  προτού ο Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει την ερώτηση-μπούμεραγκ, να πάει μερικά χρόνια πίσω και να υπενθυμίσει τον λαό, σε  ποιές ενέργειες προέβη ο Νίκος Αναστασιάδης, το 2004, όταν  έστω και διαφωνών με τη λαϊκή ετυμηγορία κατά του σχεδίου Ανάν,  αντί  να συμπαρασταθεί του λαού, του  Τάσσου Παπαδόπουλου, της Κυπριακής Δημοκρατίας, προτίμησε να υπονομεύσει και την ετυμηγορία του λαού και το κυπριακό κράτος, καταγγέλλοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Καλό θα ήταν επίσης για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, να μας πει τι έπραξε το 2005 ο Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να καταγγείλει τις τουρκικές βαρβαρότητες κατά του Ελληνισμού. Να του το υπενθυμίσουμε: Από το βήμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έστειλε το μήνυμα παντελούς αθώωσης των γενοκτονιών εις βάρος των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Κωνσταντινουπολιτών και των Ελληνοκυπρίων, λέγοντας επί λέξει:  “Για τα δεινά του ελληνισμού, ευθύνεται η αφροσύνη των Ελλήνων”. Η γενοκτονία των Ποντίων, το όργιο σφαγής των Κωνσταντινουπολιτών, η εθνική κάθαρση του κυπριακού ελληνισμού, οφείλεται στην αφροσύνη μας και όχι στις βαρβαρότητες των Τούρκων!

Θα υπενθυμίσουμε επίσης στον Νίκο Χριστοδουλίδη, τι έπραξε πάλιν ο Νίκος Αναστασιάδης το 2005. Ενώ το κυπριακό κράτος αγωνιζόταν να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των διεθνών ανανικών κύκλων, οι οποίοι μετά μανίας επετίθεντο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού ελληνισμού, για την απόρριψη του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν,  ο Νίκος Αναστασιάδης, μετέβαινε μετά κουστωδίας στην αυλή του Αρταξέρξη για να συναντήσει τον Ερντογάν και επιστρέφοντας, δήλωνε πως ο Ερντογάν είναι διαφορετικός από τους άλλους Τούρκους ηγέτες, είναι σύγχρονος και προοδευτικός και θέλει λύση του Κυπριακού!

Όλες αυτές τις εφιαλτικές πράξεις και δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη, τις  ζήσαμε και τις ολέθριες επιπτώσεις τους τις βιώνουμε ως σήμερα,  κύριε εκπρόσωπε. Συνεπώς όταν κάθεστε σε γυάλινο σπίτι, μην πετροβολείτε. Και μην μιλάτε για σχοινί,  στο σπίτι του κρεμασμένου.

Αλλά και σήμερα ακόμη, τι έπραξαν στη διάρκεια της πενταετούς διαχείρισης του Κυπριακού, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης;

Επαινούσαν τον εγκάθετο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και τον χαρακτήριζαν κοινό οραματιστή. Αποενοχοποιούσαν την Τουρκία και ζητούσαν όπως η “θετική ρητορική της αποδειχθεί και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”. Και πότε; Όταν τα τουρκικά πολεμικά αλώνιζαν και εκτελούσαν στρατιωτικά γυμνάσια εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Εξέφραζαν ικανοποίηση για τον τουρκικό χάρτη στο εδαφικό, στον οποίο η Μόρφου παρέμενε υπό τουρκική διοίκηση! Θριαμβολογούσαν για το Βατερλώ της Γενεύης, πως δήθεν υποχρέωσαν την Τουρκία να συζητήσει θέμα εγγυήσεων και στρατευμάτων. Εψεύδοντο. Ο Τσαβούσογλου, ουδέποτε εδέχθη να συζητήσει τέτοιο θέμα. Αντίθετα έκαμε ξεκάθαρο, ότι ούτε επεμβατικά δικαιώματα ακυρώνει,  ούτε ένα Τούρκο στρατιώτη αποσύρει. Νίκος Αναστασιάδης και Νίκος Χριστοδουλίδης ενώ εγνώριζαν ότι η τουρκική γραμμή στα θέματα αυτά παρέμενε “κόκκινη” και αμετακίνητη, οδήγησαν την ελληνοκυπριακή πλευρά σε νέο Βατερλώ. Ούτε λύση επέτυχαν, ούτε διεθνή καταδίκη της Τουρκίας. Αντίθετα, χωρίς πίεση και χωρίς να λάβουν ανταλλάγματα, τα έδωσαν όλα. “Στράγγισαν” την ελληνοκυπριακή πλευρά, από κάθε διαπραγματευτικό όπλο.

Ακόμη και σήμερα, τι πράττουν; Σχέδιο Β, δεν έχουν. Μέτρα αντίδρασης κατά των τουρκικών τετελεσμένων, κοιλιοπονούν. Ψεύδονται  και πάλιν ασυστόλως. Κανένα μέτρο δεν επεξεργάστηκαν. Αρκούνται σε διαβήματα και σε  ανούσιες κινήσεις για να δημιουργήσουν εντυπώσεις  πως τάχατες κάτι κάμνουν. Επιμένουν σε επανάληψη των συνομιλιών, κάτω από τις παραμέτρους Γκουτέρες. Οι παράμετροι είναι νεκρές. Ούτε ο Γ.Γ. επιμένει να τις επαναφέρει, ούτε η Τουρκία τις αποδέχεται.

Έκλεισαν το μικρομάγαζο που ονομάζεται “κυβέρνηση” και μεταβαίνουν όλοι σε διακοπές. Καλό Σεπτέμβριο θα επιστρέψουν, για να επικεντρωθούν πλέον στην επανεκλογή και να κατασκευάσουν για δεύτερη φορά, ψεύτικες δεσμεύσεις για τον λαό. Στη βιασύνη τους να ετοιμάσουν βαλίτσες, λησμόνησαν να εκδώσουν μία ανακοίνωση καταδίκης για τη βάρβαρη τουρκική επιδρομή κατά της Τηλλυρίας. Την εξέδωσαν αργότερα και υπό την πίεση των κομμάτων και την αρθρογραφία των ΜΜΕ.  Η πολιτική τους παραμένει η ίδια. “Μην ενοχλείτε την Τουρκία. Θα θυμώσει. Παραμένει δυνητικός σύμμαχος”.

Και ενώ Πρόεδρος και κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι φορτωμένοι με αμαρτίες, με συνεχή Βατερλώ, με διευκολύνσεις προς την Τουρκία, με συνεχείς παραπλανήσεις του λαού, με συνεχείς κατεδαφίσεις των  δικαίων της ελληνοκυπριακής υπόθεσης, έχουν το θράσος να κατηγορούν άλλους, ότι δεν ενεργούν προς την κατεύθυνση της προβολής της τουρκικής αδιαλλαξίας. Όταν οι πρώτοι οι οποίοι απενοχοποίησαν την τουρκική αδιαλλαξία,  είναι οι ίδιοι. Όταν είναι οι πρώτοι που κατάγγειλαν την πατρίδα τους στην Ευρώπη. Όταν είναι οι πρώτοι οι οποίοι κατακρεούργησαν τα τελευταία υπολείμματα των ελληνικών διαπραγματευτικών περιθωρίων…

Kωστάκης Αντωνίου

Πλήρης ταύτιση των ΑΚΕΛικών με τα συμφέροντα της Τουρκίας και των λινοπάμπακων Τ/κ

Στις 17 Ιουλίου 2017 ο καθηγητής Μάριος Ευρυβιάδης έγραψε άρθρο με τίτλο «Τσαβούσογλου και ΑΚΕΛ ήθελαν το “ξεγύμνωμα” Αναστασιάδη….». Με όλο τον σεβασμό στον κ. Ευρυβιάδη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και εκείνο που ο υποφαινόμενος έγραψε πριν από λίγο καιρό: Πως, επιδίωξη του ΑΚΕΛ, είναι να σπρώξει, να αναγκάσει τον Αναστασιάδη, ο οποίος εμφανίζεται στην τρέχουσα περίοδο σαν ο «ηγέτης» των (ποιών;) «εθνικοφρόνων», να διαπράξει το έγκλημα της παράδοσης της Κύπρου σε νέα τουρκοκρατία, για να ξεχαστεί ή να ξεθωριάσει η δική του ρετσινιά της μη συμμετοχής στον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ, με την δικαιολογία πως επικεφαλής ήταν ο τότε ηγέτης της Δεξιάς, ο Μακάριος και ο «κομμουνιστοφάγος» Γρίβας! Όσοι ζήσαμε εκείνη την περίοδο, δεν ξεχνάμε την κατρακύλα του ΑΚΕΛ, το οποίο περιήλθε σε κατάσταση ημιπαρανομίας, από την πρωτοπορία την οποία κατείχε στα πάντα πριν την έναρξη του Αγώνα.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν υπερβολή κάτι τέτοιο, αλλά μάλλον σε αυτή την περίπτωση, ή δεν αντιλαμβάνονται το πραγματικά αβυσσαλέο μίσος που τρέφει η ΑΚΕΛική ηγεσία, (το οποίο εμφυτεύει και στα μυαλά των οπαδών της, η πλειοψηφία των οποίων εναποθέτει τον κόπο, ακόμα και της πιο απλοϊκής σκέψης, στα μυαλά της «πάνσοφης» ηγεσίας τους…) εναντίον της Δεξιάς, των «φασιστών», επειδή αυτή η παράταξη τους άρπαξε την πρωτοκαθεδρία από το 1955 και εντεύθεν ή δεν αντιλαμβάνονται και πάλιν, όχι απλά την τουρκολαγνεία αλλά την πλήρη ταύτιση των ΑΚΕΛικών με τα συμφέροντα της Τουρκίας και των λινοπάμπακων Τ/Κ. Δεν αντιλαμβάνονται τουτέστιν πως οι ΑΚΕΛικοί, παρά την ιστορική πραγματικότητα, επιλέγουν να ταυτίζονται με την τούρκικη ορδή. Φτάνει κάποιος να κάμει το λάθος να ανοίξει ανάλογη συζήτηση με ΑΚΕΛικό και να τολμήσει να αναφερθεί στην Ελληνικότητα των Κυπρίων. Το μένος που εμφανίζουν είναι απίστευτο! Και αρχίζουν τις ακατάσχετες αρλούμπες για να αποδείξουν την ταύτιση μας με τους οποιουσδήποτε άλλους, παρά με τον Ελληνισμό!

Και ηγέτης αυτού του συνονθυλεύματος είναι ο «αξιότιμος» Άντρος Κυπριανού. Όταν λοιπόν παριστάνουμε τους κατάπληκτους με τα έργα και τις ημέρες του εν λόγω «σαραντάσπορου», όπως και ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του, όταν αναφέρεται στην υποστηριζόμενη «πανσπερμία από την οποία (δήθεν…) προερχόμαστε», μάλλον δεν σοβαρολογούμε.

Τότε που η Σοβιετία εισέβαλε στην Τσεχοσλοβακία και ανέτρεψε τον Ντούμτσεκ, κάποιοι παρίσταναν τους οργισμένους και τους κατάπληκτους από την ενέργεια της Σοβιετικής Ένωσης. «Με ποιο δικαίωμα!», φώναζαν! Η απάντηση ήταν πως από την μεριά της ΕΣΣΔ ήταν το μόνο αναμενόμενο! (Και αυτό, χωρίς, τότε, να έχουμε ιδέα για τα απίστευτα εγκλήματα του Στάλιν)! Αλλά ήταν αφύσικο, εν μέσω ψυχρού πολέμου, να επέμβει η ΕΣΣΔ για να καταπνίξει την διαρροή;

Τι το λοιπόν αφύσικο υπάρχει στην συμπεριφορά του κομμουνιστικού/Σταλινικού απολιθώματος που ονομάζεται ΑΚΕΛ και σε εκείνη του ηγέτη του; Ή και του πρώην ηγέτη του (Χριστόφια…);

Πως δένουν μεταξύ τους τα πιο πάνω; Απλά! Το Κόμμα σαν σχηματισμός, είναι οργανωμένο πάνω στα πρότυπα του ΚΚ της μακαρίτισσας ΕΣΣΔ. Η νομενκλατούρα του όμως ζει και δρα ως η ηγεσία οποιουδήποτε άλλου «αστικού» κόμματος. Επιδιώκει την εξουσία πάση θυσία. Με τον τσιμεντόλιθο της Προεδρίας Χριστόφια στην πλάτη της, τα δικά της αίσχη και την άκρατη τουρκολατρεία της, ελάχιστες έως ανύπαρκτες δυνατότητες έχει να επανέλθει στην εξουσία ή να ξανα-αποκτήσει τα ποσοστά που είχε σε εποχές «δόξας». Μάχεται λοιπόν με νύχια και με δόντια και αρπάζεται από όπου βρει, για να είναι στην επικαιρότητα! Να προβάλλεται! Αλλιώς θα τους καταπιεί το έρεβος και  η μαύρη νύχτα… Όπερ έδει δείξαι!

Ποιοι εμποδίζουν να συμβεί αυτό και να γλυτώσουμε όλοι μας από την ηλιθιότητα; Εκείνοι που τρέχουν από πίσω τον ΓΓ του και δεν αφήνουν ούτε σάλιο του να πέσει χάμω… Πολύ περισσότερο, όταν δίνεται δημοσιότητα στις αβυσσαλέες βλακείες του πρώην τους…

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Υ.Γ. Καθόμουν σε παραλιακό κεντράκι προ ημερών, όταν σε διπλανό τραπεζάκι όπου ήδη καθόταν μια παρέα πλησίασε κάποιος και τους χαιρέτισε. Η απάντηση ενός από την προϋπάρχουσα παρέα ήταν: «Χαιρετίζω τον εκπρόσωπο του καπιταλιστικού ΑΚΕΛ»!!! Απάντηση από τον νεοφερμένο: Καμία!!! Μόνο πλατύ χαμόγελο…

Ευκολο θυμα τρολλαρίσματος ο αγγλοτραφείς αριστοκράτης/γενίτσαρος

Η αντίδραση Σωτήρη Σαμψών

Βλέποντας αυτό, ο Σωτήρης Σαμψών, Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του βουλευτή του κόμματός του, καλώντας τον να ανακαλέσει, καθώς, όπως λέει «εξισώνει το θύτη με το θύμα και αποτελεί ύψιστη προσβολή για τους νεκρούς και τους ήρωες μας!»:

Είναι με λύπη που έχω διαβάσει το tweet του φίλου Νίκου Τορναρίτη. Λυπάμαι για τη θέση του αυτή, την οποία και απορρίπτω με βδελυγμία! Δεν εκπροσωπεί η θέση αυτή το Δημοκρατικό Συναγερμό και σίγουρα δεν εκφράζει εμένα αλλά ούτε και τη βάση της Παράταξης! Εξισώνει το θύτη με το θύμα και αποτελεί ύψιστη προσβολή για τους νεκρούς και τους ήρωες μας! Τον καλώ να την ανακαλέσει αμέσως!

ΣΩΤΗΡΗΣ Ν. ΣΑΜΨΩΝ,

Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ

Απάντηση Τορναρίτη: «Θα πάρουν τις απαντήσεις που πρέπει»

Με ένα tweet του, από την Αμερική, όπου βρίσκεται με την οικογένειά του, ο Νίκος Τορναρίτης κάνει λόγο για ανηθικότητα, ενώ υπόσχεται ότι, με την επιστροφή του, θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει…

 

Για δεύτερη φορά τρολάρετε ο Τορναρίτης

Τον Ιούνιο, ο Νίκος Τορναρίτης, είχε επισκεφθεί την νεκρή ζώνη στην οδό Λήδρας, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας Unite Cyprus Now, στις οποίες και συμμετείχε.

Τότε, οι άγνωστοι που ήθελαν να τον εκθέσουν, πήραν μια φωτογραφία του και την παραποίησαν, [υποτίθεται] κάνοντας να φαίνεται ότι ο κ. Τορναρίτης φωτογραφήθηκε πίσω από πίκετ που έγραφε Girne (αντί Κερύνεια).

Και λίγο σεβασμό σε ήρωες,  υπηρέτες του FO…

Διαμαρτυρήθηκαν, λέει, οι «Unite Cyprus Now», στον Υπουργό Δικαιοσύνης, γιατί οι μοτοσυκλετιστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης Ισαάκ – Σολωμού, έκλεισαν συμβολικά το περασμένο Σάββατο το οδόφραγμα της Λήδρας. Αποτέλεσμα να μην μπορούν όσοι ήθελαν να διακινηθούν από και προς τις κατεχόμενες περιοχές. Μάλιστα, διερωτήθηκαν «με ποια εξουσία, ομάδα πολιτών απέκλεισε τη διέλευση για 2-3 ώρες στο πλαίσιο εκδήλωσης» και με υφάκι μάς επεσήμαναν ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμποδίζει την άσκηση των δικαιωμάτων των υπολοίπων πολιτών ούτε και να υφαρπάζει την άσκηση των εξουσιών του κράτους, στο όνομα της οποιασδήποτε εκδήλωσης».

Τα διαβάζεις και σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Αλήθεια, από πότε χρειάζεται άδεια για να τιμηθούν ήρωες σε αυτό τον τόπο; Η «Unite Cyprus Now» μπορεί να πιστεύει και να πρεσβεύει ότι θέλει με χορούς και σφυρίχτρες αλλά και λίγος σεβασμός σε αυτούς που πλήρωσαν με τη ζωή τους το δικαίωμα για ελευθερία και επιστροφή δεν βλάπτει…

ΛΙΑ

Παράτα μας, βρε Μουσταφά, για ποια κοινή στέγη στην ΕΕ μιλάς;

Προσπέρασα τα όσα ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί στη συνέντευξή του στη «Μιλλιέτ» αναφορικά με το Βαρώσι. Δεν ήθελα να εμπλακώ σ’ αυτό το επαναλαμβανόμενο παιγνίδι της τουρκικής προπαγάνδας, θύμα της οποίας είναι διαχρονικά οι πρόσφυγες της κατεχόμενης πόλης. Στάθηκα, ωστόσο, στην τελική του αναφορά. Μια ωμή απειλή για δύο κράτη. «Μπορούν αυτές οι δύο οντότητες να συναντηθούν κάτω από τη στέγη της ΕΕ;», διερωτήθηκε. «Εμείς θέλουμε να γίνουμε μέλος της διεθνούς κοινότητας», κατέληξε.

Τάδε έφη ο Μουσταφά. Μας επεξεργάζεται κανονικά ο άνθρωπος. Θέλει, λέει, να συναντηθούμε στην ΕΕ. Θέλει, λέει, να γίνει μέλος της διεθνούς κοινότητας. Κι εμείς το θέλουμε κύριε Ακιντζί. Ειλικρινά. Τουλάχιστον, η μεγάλη πλειοψηφία. Σε ποια γωνιά της ΕΕ, όμως, υπάρχουν κράτη υπό κηδεμονία; Σε ποια γωνιά της διεθνούς κοινότητας υπάρχουν κράτη με ξένα στρατεύματα, με εγγυήσεις ξένων κρατών, με βέτο της μειοψηφίας, με εκ περιτροπής προεδρία; Συνεχίζεις να μας δουλεύεις ψιλό γαζί, Μουσταφά, και πλέον έχει καταντήσει ανυπόφορο. Είναι και το θερμόμετρο στα ύψη… Μπορεί να επεξεργάζεσαι τους ξένους (που ποιούν τη νήσσαν μπροστά στους ανεδαφικούς ισχυρισμούς σου) ότι δήθεν αισθάνεστε ανασφάλεια. Όχι, όμως, κι εμάς. Κυκλοφοράτε κατά χιλιάδες καθημερινά ελεύθερα στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας και δεν αισθάνεστε ανασφάλεια. Μόνο όταν βρίσκεστε στο τραπέζι των συνομιλιών το επικαλείστε. Ήθελα να ήξερα, δεν σας πέταξε κάποια στιγμή ο Αναστασιάδης ένα χαρτί με τις καταγραφές των χιλιάδων Τ/κ που κυκλοφορούν στην από εδώ μεριά για να σας κλείσει το στόμα; Ή μήπως φοβόταν μπας και χαλάσει το καλό κλίμα. Ικανό τον έχω…

Μπορεί να υποτιμάς τη νοημοσύνη των ξένων (φταίνε που σε ανέχονται) όταν σχίζεσαι για την τροποποίηση που είχε ψηφίσει η Βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα. Και να ισχυρίζεσαι ότι αποδεικνύει προσκόλληση στο παρελθόν και σε μια προοπτική την οποία η συντριπτική πλειοψηφία έχει διαγράψει. Χθες, όμως, δεν σε είδα να σχίζεσαι για τις εκδηλώσεις για την σφαγή στην Τηλλυρία. Για τις Ναπάλμ, που κατέκαψαν αθώους ανθρώπους… Αντιθέτως, συμμετείχες στα πανηγύρια…

Άκου, λοιπόν, την ωμή αλήθεια, Μουσταφά. Ένα πιονάκι του Σουλτάνου έγινες όταν εκλέγηκες στην ηγεσία του παράνομου μορφώματός σου. Στην πορεία, κατά την διάρκεια των συνομιλιών σε μετέτρεψαν σε μαριονέτα, που κινήσουν κατά το δοκούν της Άγκυρας. Και τελικά σου άλλαξαν και πάλι τον ρόλο και μετατράπηκες σε απλή γλάστρα όταν οι συνομιλίες έφτασαν σε καίριο σημείο. Συμβιβάστηκες κι εσύ, όμως, σ’ αυτούς τους ρόλους κομπάρσου όταν βρέθηκες στο δήθεν προεδρικό σου. Ξέχασες όσα διακήρυττες όταν ήσουν ηγέτης ενός λιλιπούτιου κόμματος. Σαγηνεύτηκες από την εξουσία. Απέδειξες με τις οργίλες αντιδράσεις σου όταν κάποιοι ξένοι αρνούντο να σε επισκεφθούν στο ψευδοπροεδρικό σου, ότι, πλέον, ιεράρχησες στο μυαλό σου ως προτεραιότητα την εξουσία. Μια δοτή εξουσία. Έδειξες με τη συμπεριφορά σου ότι αυτήν τη δοτή εξουσία θα την εγκατέλειπες μόνο για κάποια μεγαλύτερη. Αυτήν του Προέδρου του ομόσπονδου κράτους. Κι αυτή την εξουσία, όμως, δοτή την θες. Αντιδημοκρατικά, με μια συμφωνία στο χαρτί και εκβιαστικά.

Άκου λοιπόν, Μουσταφά, και μια αλήθεια μεγαλύτερη. Αυτός ο καταταλαιπωρημένος και προδομένος τόπος σύρθηκε σε κάποιες συνθήκες, που με μαθηματική ακρίβεια θα του προκαλούσαν σωρεία τραυμάτων. Σήμερα, η ευρωπαϊκή πια Κύπρος, δεν έχει την ευχέρεια, αλλά ούτε και την βούληση για να συρθεί σε μια ανάλογα τραγική επανάληψη. Άφησε πίσω της το μαύρο παρελθόν. Υπάρχουν, βεβαίως, ακόμη μερικοί με αρρωστημένα μυαλά αλλά είναι λίγοι. Σήμερα, η ευρωπαϊκή Κύπρος θέλει επιτέλους να καταστεί ένα κανονικό κράτος, όπως δια στόματος του ΓΓ των Ηνωμ. Εθνών έχει πια καταχωρηθεί στην Ιστορία η ευοίωνη αυτή προοπτική.

Αυτή την προοπτική, αυτή την εξέλιξη, αυτό το όραμα εσύ τα αρνείσαι. Δεν τολμάς να συγκρουστείς με τον Σουλτάνο. Θα έπρεπε να είχες παραιτηθεί αν πραγματικά πίστευες σ’ αυτά. Πλην, όμως, είναι πασιφανές από την εν γένει συμπεριφορά σου, ότι προέχουν οι προσωπικές φιλοδοξίες και η εξουσιομανία σου. Μην μιλάς, λοιπόν, για συναπάντημα στην ΕΕ. Εκεί συναντώνται μόνο κανονικά κράτη. Κι αυτό που διεκδικείς κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι. Μας αρκούν οι δικοί μας πολιτικοί, που μας παραμυθιάζουν. Δεν χρειαζόμαστε κι εσένα…

Γιώργος Καλλινίκου  9/8/17

Η “κοινωνική” προσφορά της ΣΤΑΡ ΣΥΡΙΖΑ κυρά ΤΑΣΙΑΣ

Όποιος κατηγορεί την Κυρά Τασία κάνει τεράστιο λάθος. Την έχω εκτυπώσει και κάθε φορά που δεν τρώει η ανηψιά μου της την δείχνω και σας πληροφορώ ότι καθαρίζει το πιάτο μέσα σε ένα πεντάλεπτο!

Davina Sakellaraki

Προς Απρόσεκτους [δωσίλογους]

ΑΠΕΚΕΙ που μείναμε προχτές, καθώς -όπως και προ διετίας- ο Γ. Κασουλίδης ισχυρίστηκε ότι -γι’ άλλη μια φορά- παρεξηγήθηκε!

Ως σημειώναμε τότε (26.7.2015):

«Μπορεί να ισχυρίζεται ο Υπουργός Εξωτερικών ότι η αναφορά του σε ‘‘νέο κράτος’’… παρεξηγήθηκε και ότι εκπλήττεται ‘‘για όλη αυτή τη λογοκρισία για κάθε λέξη που χρησιμοποιούμε’’, όμως -ακριβώς- το λεκτικό ενός Υπουργού, ιδιαίτερα του Υπουργού Εξωτερικών, πρέπει να τίθεται –συνεχώς- σε μικροσκόπιο ελέγχου, χωρίς ο ίδιος να το εκλαμβάνει σαν λογοκρισία.

Ο Γ. Κασουλίδης έχει –ήδη- προβεί σε δύο –πρόσφατα- φάουλ:

• Την αναφορά του σε παράλληλη διαπραγμάτευση της Αμμοχώστου με το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου!

• Τον… παραμερισμό του εμποδίου των υδρογονανθράκων που σαν… δέντρο -μεγάλο, κιόλας- έπεσε στον δρόμο των συνομιλιών.

Συνεπώς, δεν… παρεξηγείται αναιτίως, και δεν… λογοκρίνεται ο Υπουργός».

Η στήλη, όμως, υποσχέθηκε και μια… ξεχασμένη εξήγηση για τις απανωτές «ατυχείς» δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, που… συνδέουν το 2004 με τα μετέπειτα.

Λοιπόν:

Στις 8 – 10 Οκτωβρίου 2004, πριν κλείσει εξάμηνο από το Δημοψήφισμα, συγκλήθηκε η Σύναξη της Ύδρας. Η Σύναξη «σε κλειστό κύκλο συμμετεχόντων κατόπιν αποστολής προσκλήσεων» οργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Βρετανικό Συμβούλιο, με προσκαλεσμένους πρόσωπα-κλειδιά για την επιβολή του Σχεδίου Ανάν, εξ ού και το κεντρικό θέμα τους: «Πώς προχωρούμε στο Κυπριακό μετά το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου –το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Ε.Ε. και Κατεχομένων- το ενδεχόμενο βέτο από την Κυπριακή Δημοκρατία για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.» κ.λπ.

Πλην των γνωστών «πρωταγωνιστών» -λόρδος Χάνεϊ, Βρετανός ΥΦΕΞ Ν. Μακέιν, πρώην ΥΠΕΞ Τουρκίας Γ. Γιακίς κ.ά.- και «οι δικοί μας» Γ. Κασουλίδης -τότε ευρωβουλευτής- και Μ. Ακιντζί –τότε αρχηγός του Κινήματος Ειρήνης και Φιλίας!

Έτσι, άνευ άλλου σχολίου, απλώς ας αναφωνήσουμε:

– Βρε, πώς ΔΕΝ αλλάζουν οι καιροί ! –απλή η… εξήγηση!…

  Γ. Σέρτης  

Ποίημα αφιέρωμα στον ήρωα Τάσο Μάρκου

Ο αναγνώστης του Sigmalive, Παναγιώτης Μ. Μιχαήλ, ο οποίος είναι εκτοπισμένος από το Βαρώσι, έστειλε στο Sigmalive ένα ποίημα για τη Μεγάλη Ελληνική Ψυχή του ήρωα Τάσου Μάρκου. Το ποίημα αυτό το έστειλε και στον γιο του Τάσου Μάρκου, τον Πάρη. Διαβάστε αυτούσιο το ποίημα:

Τάσο Μάρκου

Η τελευταία σφαίρα, του Έθνους η Μάνα είναι,

Όταν την έριξε κι’ έσκιζε τον αέρα,

Δεν σφύριζε,

Απάγγελλε του Παλαμά τους στίχους:

“ Άφκιαστο κι αστόλιστο

Του χάρου δε σε δίνω.

Στάσου με τ’ ανθόνερο

Την όψη σου να πλύνω”

 

 

Εκεί στον άγνωστο τάφο,

Γνωστός ο στρατιώτης,

Εκεί, το ματωμένο του πουκάμισο,

Δεν είναι άδειο,

Έχει της φλόγας το προσάναμμα,

Τους δαδοφόρους περιμένοντας,

 

Εκεί, σαν εκκλησίας τον θόλο

Το στρατιωτικό του κράνος

Δεν είναι άδειο,

Έχει φυλαγμένη του μυαλού του την ψυχή,

 

Εκεί και τ’ άρβιλλά του

Δεν είναι άδεια,

Κιβωτός της Ρωμιοσύνης τα βήματα.

Εκεί του Έθνους το γονάτισμα, κάλεσμα και παραγγελιά του ποιητή,

Και θα-ρθει ο ίδιος και θ’απαγγείλει:

“Η Ρωμιοσύνη έφ φυλή συνότζαιρη του κόσμου!

Κανένας δεν ευρέθηκαν, για να την –ι-ξηλείψει,

Κανένας, γιατί σσέπει την που τα ‘ψη ο Θεός μου!

Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει!”

Το αξίζουμε;

1954/5 – Γληόρης, Τάσος, Νίκος και… Λοϊζάκος

Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή

Το «κοίτα ποιος μιλάει» έχει ονοματεπώνυμο: Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο πασόκος των Ιμίων και του Οτσαλάν…

Ένα πρόβλημα με την αντιμετώπιση των ύβρεων που αποβάλλει κρουνηδόν από το απύλωτο στόμα του ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι ότι φαντάζει πρακτικά αδύνατον να τον ισοφαρίσεις σε εκπομπές ρύπων ασχήμιας. Όσο κι αν προσπαθήσεις. Ο,τι κι αν πεις ή γράψεις ή σκεφθείς δεν μπορεί να έχει τον ίδιο αντίκτυπο με τα δικά του λεχθέντα και -κυρίως- πεπραγμένα.

Επειδή η συμπεριφορά του δεν φέρνει και τόσο σε Ευρώπη (ακόμα και στα πολύ… κάτω της) και το σουλούπι του, φευ, κυριαρχεί ως κριτήριο στον σχηματισμό της πρώτης εντύπωσης, ο Πάγκαλος δείχνει να ταιριάζει σε φόντα και περιβάλλοντα στέπας, τούνδρας, τροπικού δάσους γεμάτου κουνούπια, βόες, αρπακτικά και δυσώδη έλη. Εκεί αλλά και στους πέριξ πολιτισμούς οι θεωρίες για τη μετενσάρκωση δίνουν και παίρνουν.

Με βάση τα ανωτέρω ο Πάγκαλος όχι μόνο έχει εξαντλήσει τα αποθέματα δυσωνυμίας και κάκιστης έξωθεν μαρτυρίας που αναλογούν σε έναν πολιτικό βίο, αλλά έχει… δανειστεί και «μονάδες» από δεκάδες επόμενες ζωές.

Από την άλλη, μπορεί και να υπάρχει ελληνική χροιά στα κίνητρα του Παγκάλου. Ίσως ο ίδιος ο «μεγάλος τραγουδιστής» της υπόθεσης Οτσαλάν να έχει διαβάσει Πλάτωνα («Πολιτεία» 615c – 616b) και να έχει ζηλέψει τη μεταθανάτια κατάληξη του Αριδαίου και να επιδιώκει με όσα λέει εν ζωή να κατορθώσει να τύχει ανάλογης μεταχείρισης με αυτήν που είχε μετά θάνατον ο τύραννος της πόλης που βρισκόταν στην Παμφυλία.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει κατά νου ο Πάγκαλος που συνέδεσε οριστικά και αμετάκλητα το όνομά του με το όνειδος των Ιμίων και την υπόθεση Οτσαλάν. Αυτά θα αφήσει πίσω του, καθώς και ένα βαθύ και ανυπόκριτο αίσθημα αναγούλας, απέχθειας και οίκτου, το οποίο καταλείπουν σαν πολιτική κληρονομιά προσωπικότητες τέτοιου βεληνεκούς.

Και κάτι άλλο: Οι Έλληνες, όταν βλέπουν τις ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις μας να παρελαύνουν, νιώθουν υπερήφανοι για τα στρατευμένα νιάτα, τον εαυτό τους και την πατρίδα. Όταν βλέπουν τον Πάγκαλο… ας μην πούμε καλύτερα ποια είναι η πρώτη σκέψη.

Παναγιώτης Λιάκος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΟΜΙΕΣ

Κατ’ αρχάς, να κάνω μιαν αναγκαία διόρθωση: Αυτό που έπαθε η… σελήνη προψές δεν ήταν «έκθλιψη» όπως επέμενε ένα χτεσινό ρεπορτάζ, αλλά «έκλειψη». Με την ευκαιρία, μια ακόμα αναγκαία διευκρίνιση: Το ρήμα «σεληνιάζομαι», δεν είναι… απότοκο των ερωτοτροπιών της σελήνης με τον πλανήτη μας, που τη σπρώχνουν να το ρίχνει στην τρέλα, παρόλο που η επιστήμη δεν απορρίπτει κάτι τέτοιο. Η διόρθωση, όμως, βρίσκω ότι είναι αναγκαία  ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε συσχετισμός του «σεληνιάζομαι» με τις αλλοπρόσαλλες  φραστικές εκσπερματώσεις του Μουσταφά εφ’ όλης της ύλης, αλλά προπαντός για το Βαρώσι. Που, όπως την πάει τη μαλακία, θα βάλει, σε κάποια φάση, ένα φερμουάρ στο κατεχόμενο Βαρώσι και τη μια μέρα θα το ανοίγει ενώ την άλλη θα το κλείνει, νομίζοντας ότι θα σπάσει τα νεύρα μας. Προφανώς, δεν μας έχει μάθει καλά. Εμείς επελλάναμε πολλούς!

Άσε, δηλαδή, που αν διέθετε θκυο κουτσιά μυαλό, θα είχε ήδη αντιληφθεί ότι από πορδές έχουμε μπουχτίσει πια, καθόσον εξακολουθεί ακόμα να είναι στα «χάι» της η καμήλα του Πεντάκωμου! Θα μπορούσε, ας πούμε να «σιεηττανευτεί γιατί χαχανίζουμε κάθε φορά που διατυπώνει κι αυτός και οι μαστόροι του, απειλές για άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τ/κ έλεγχο. Αν και με τις προχτεσινές του δηλώσεις ότι «δεν θ’ ανοίξει τώρα το Βαρώσι», νομίζω πως άρχισε να φέρνει τον νου του, και η επίδραση της σελήνης άρχισε να απομακρύνεται σιγά-σιγά! Και ο λόγος, ασφαλώς, είναι ότι ξέρει πολύ καλά ότι: Για να υλοποιηθεί η απειλή αυτή, απαιτεί… «κώλον μπρονζέ» που λέμε, από τη στιγμή που οι στατιστικές  είναι εκεί μπροστά του. Και οι οποίες λένε πως για να γίνει κάτι τέτοιο – εκτός από την άδεια των… κουφάδων – απαιτείται και χρόνος πολύς και χρήμα σε τεράστια βουνάρκα!

Στα 50 δις ανεβάζουν οι ειδήμονες  τον προϋπολογισμό για ένα τέτοιο  εγχείρημα. Και ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ότι αυτές οι δουλειές δεν είναι του επιπέδου ενός ξιπετσισμένου κουρκουτά! Γι’ αυτό και την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, δηλώνει ότι «δεν θ’ ανοίξει τώρα το Βαρώσι», ρισκάροντας να δεχτεί  τους αναθεματισμούς της ‘Αγκυρας και αυτών που εποφθαλμιούν την καρέκλα του…

Τελικά, φίλοι ανανγώστες, νομίζω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσω σε… αποβολή του Μουσταφά από τις τάξεις της στήλης, επειδή ρίχνει όλο και περισσότερο το επίπεδο σοβαρότητός της!

Πριν, όμως, να το κάνω, δεν μου κάνει καρδιά να μη τον αποχαιρετήσω με ένα σχόλιο του προχτεσινό: Η ε/κ πλευρά μας είπε, μοιάζει με τη νύφη που δεν θέλει να χορέψει.

Αυτό που ήθελε να πει ο Μουσταφάς, ασφαλώς, είναι ότι «κάμνουμε κούτζια» για να κάτσουμε να συνομιλήσουμε. Ναι, ρε Μουσταφά…΄Ετσι είναι τα πράματα. Έχουμε βαρεθεί ν’ ακούμε τις καθημερινές ανοησίες σας. Και παρά την καλή μας διάθεση να κουβεντιάσουμε, ώστε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημά μας, δεν αρνούμαστε να χορέψουμε όπως τη νύφην που λες ότι είμαστε. Νοουμένου, φυσικά, ότι κι εσείς θα πάψετε, επιτέλους, να θυμίζετε εκείνη την άλλη νύφη, η οποία αρνείτο πεισματικά να πάει στο γάμο, επειδή έμπην της έναν… αγγουράγκανθον!

Αυτή η  βδομάδα, φίλοι αναγνώστες, που ξεκίνησε ήδη με μια φοβερή αποκάλυψη από τον Νορβηγό, που μας έχει ήδη αδειάσει τη γωνιά: Ο κ. Ακιντζί –μας είπε αφήνοντάς μας… άφωνους– μιλά κιόλας! Και όχι μόνο αυτό, αλλά, σύμφωνα με κάποια ενισχυτικά πολιτικά ρεπορτάζ, η ομιλία του Μουσταφά στο πάρτι που έδωσε προς τιμήν του Άιντα ήταν υπερβολικά μεγάλη, φλύαρη και κουραστική.

 Σου λέει ο άνθρωπος, και με το δίκιο του, ένας θεός ξέρει πότε θα μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να ανοίξω το στόμα μου χωρίς την παρουσία του Τσαβούσογλου, ώστε να πάψω να το παίζω Μαρία της σιωπής. Ας τα πω όλα τώρα, που δεν φορώ… τζιμόν! Οι δικές μου πληροφορίες, πάντως, παρουσιάζουν αλλιώς τα πράματα: Ο Μουσταφάς ήταν λαλίστατος κάθε φορά που έτρεχε στον «μπιτέ» του ξενοδοχείου, όπου μιλούσε με τον… εαυτό του!

 Όπως διαβάσαμε χτες, που λέτε, αφού ο Νορβηγός τον έλουζε συνεχώς με ροδόστεμμαν –κι εκείνος εκαμάρωνε όπως τη νύφη της Δευτέρας, αποκαλώντας τον έναν αληθινό φίλο και πραγματικό ηγέτη, ο οποίος από την πρώτη μέρα ως την τελευταία στο Κραν Μοντάνα, «ήσουν  πάντα ειλικρινής, ποτέ δεν αμφέβαλλα ότι όσα έλεγες τα εννοούσες, όι σαν κάποιους άλλους –να μη λέμε ονόματα μήπως κακοφανεί του Νίκαρου». Προφανώς, ο Νορβηγός κρυφάκουγε μονίμως πόξω που την πόρταν του «μπιτέ» και έβαλλεν φτιν στον μονόλογο του Μουσταφά! Για τον άλλο κολλητό του, τον Τσαβούσογλου, πάντως, ο Νορβηγός δεν βρήκε ούτε μια καλή κουβέντα να πει, ώστε να συμπληρωθεί ο φιλοτουρκικός παροξυσμός του. Στερώντας μας έτσι την ευκαιρία να θυμηθούμε εκείνη τη γνωστή ρήση: Πιάσ΄ τον έναν τζιαι φάκκα τον άλλο! Αγγλιστί: Τέικ δι ουάν εντ… φακ δι άδερ! 

Όταν η αριθμητική υψώνει αδύναμη πλέον και απελπισμένη τα χέρια, σε σημείο που να παρουσιάζει πλέον τάσεις αυτοκτονίας, αφού:

  • Αδυνατεί να αντιληφθεί πώς ισούται το 82% με το 18% και γίνονται και τα δυο 50-50% λόγω πολιτικής ισότητας.
  • Αδυνατεί να χωρέσει σε κάποιαν από τις αριθμητικές της πράξεις τον τρόπο μεταβολής του 82% σε 1/6 και του 18% σε 5/6.

Προσωπικά θα της συνέστηνα, πριν αυτομολήσει, να ζητήσει τη γνώμη του Γιαννάκη του Κασουλίδη, αλλά ούτε αυτός, πολύ φοβούμαι, δεν θα της δώσει μια απάντηση της προκοπής… Το πολύ-πολύ να διαψεύσει την ύπαρξη τέτοιας αριθμητικής πράξης…

Ευφυές σχόλιο που έκανε χτες την εμφάνισή του στην «Α»: Αχ, Άντρο (Κυπριανού): Η αγαπημένη σου συνήθεια έγινε: Τρέχεις μπροστά από τον εαυτό σου, τοποθετείς σε επίκαιρα σημεία μπανανόφλουδες και, στη συνέχεια, πολύ προσεκτικά, πας και τις πατάς, μία προς μία!

Να διευκρινίσω ότι το σημείωμα καμιά δεν έχει σχέση με το άλλο ανέκδοτο, εκείνου που περπατά στον δρόμο και βλέπει μπροστά του μια μπανανόφλουδα, οπότε αρχίζει να νεκαλιέται: Α, Παναΐα μου! Πάλαι να την πατήσουμεν τζιαι να δώκουμεν χαμαί να σκοτωθούμεν! Καμιά σκέψη, συμπληρώνει το ανέκδοτο, να… πογυρίσει την μπανανόφλουδα!

Δημήτρης Παπαδημήτρης   7/8/17

One thought on “ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ/ΑΠΟΨΕΙΣ 11/08/2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.