Βρετανία: Συνελήφθη η σπείρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή κάνναβης στη χώρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠO 4.000 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ

Τρεις Βρετανοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση διότι εγκατέστησαν μια τεράστια φάρμα κάνναβης μέσα σε ένα παλιό καταφύγιο, για χρήση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Η συμμορία χρησιμοποιούσε το καταφύγιο, που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1980 για να στεγάσει κυβερνητικούς αξιωματούχους και να αποτελέσει κέντρο διοίκησης σε περίπτωση που η Βρετανία δεχόταν επίθεση με πυρηνικά όπλα, για την καλλιέργεια 4.000 και πλέον φυτών κάνναβης, που τους έδινε τη δυνατότητα να παράγουν χασίς αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών τον χρόνο.

Τα μέλη της συμμορίας, που συνελήφθησαν σε μια νυχτερινή έφοδο τον Φεβρουάριο, αφού είχαν βγει από το καταφύγιο, είχαν κλειδώσει εργαζόμενους μέσα στην εγκατάσταση για να φροντίζουν τα δενδρύλλια 24 ώρες το 24ωρο.

Η φυτεία πιστεύεται ότι άρχισε να λειτουργεί το 2013. Για να συνεχιστεί η λειτουργία της, η συμμορία έκλεβε ρεύμα από έναν πυλώνα στον εξωτερικό της χώρο. Πιστεύεται ότι έκλεψαν ενέργεια αξίας 650.000 λιρών.

«Αυτή ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης που έχουμε δει στη χώρα, με σχεδόν και τα 20 δωμάτια του καταφυγίου να έχουν μετατραπεί για τη χονδρική παραγωγή» χασίς, τόνισε ο Σάιμον Πόουπ, αξιωματικός της αστυνομίας του Γούλτσιρ, σε δηλώσεις του έξω από το δικαστήριο του Σόλσμπερι.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν την ενοχή τους στην κατηγορία ότι συνωμότησαν για την παραγωγή ναρκωτικών κατηγορίας Β΄και την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους, ο Μάρτιν Φίλερι, 45 ετών, καταδικάστηκε να εκτίσει οκτώ χρόνια κάθειρξη, ενώ οι δύο συνεργοί του Ρος Γουίντερ, 30 ετών, και Πλάμεν Νγκουέν, 27, καταδικάστηκαν να εκτίσουν πέντε χρόνια φυλάκιση.

Το καταφύγιο, στο Τσίλμαρκ, κοντά στο Σόλσμπερι, δεν ανήκει πλέον στο υπουργείο Άμυνας, αλλά παραμένει άθικτο, με τις ειδικές πόρτες που αντέχουν σε πυρηνικές εκρήξεις να το καθιστούν σχεδόν απόλυτα προστατευμένο, εξήγησε η αστυνομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.