«Μυστική» σιδηροδρομική γραμμή που μετέφερε γράμματα στο Λονδίνο γίνεται πόλος έλξης για τουρίστες

London Postal Service. Green and yellow subway train traveling on the tracks

Ένα μυστικό ηλικίας 100 χρονών, φαίνεται πως βρισκόταν καλά κρυμμένο κάτω από τους πολύβουους δρόμους του Λονδίνου. Μια σιδηροδρομική γραμμή που κάποτε αποτελούσε βασικό κομμάτι τεχνολογίας επικοινωνιών στα 70 πόδια κάτω από τη βρετανική πρωτεύουσα, σύντομα θα επαναλειτουργήσει μετά από χρόνια αδράνειας.

Η κατασκευή της μακριάς-σε μήκος-σιδηροδρομικής γραμμής , ξεκίνησε το 1915 και για 22 ώρες την ημέρα για περίπου 90 χρόνια, το τρένο μετέφερε γράμματα και δέματα για το ταχυδρομείο στις ανατολικές και δυτικές γωνιές της πόλης, μέχρι που αποσύρθηκε το 2003.

Αυτό το χρονικό διάστημα, θα γίνει αναβίωση της γραμμής, όχι όμως για τον αρχικό της σκοπό. Πρόκειται να ανοίξει για το κοινό τον επόμενο μήνα ως τουριστική ατραξιόν στο Ταχυδρομικό Μουσείο του Λονδίνου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν πάνω στο παλιό όχημα για μία βόλτα, μαθαίνοντας για το μηχανισμό και εξερευνώντας τους αποθηκευτικούς χώρους των δεμάτων.

«Η σιδηροδρομική-ταχυδρομική γραμμή δημιουργήθηκε επειδή στο παρελθόν, τα γράμματα έφταναν με καθυστέρηση στους παραλήπτες του Λονδίνου, λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους», είπε ο Adrian Steel, διευθυντής του Ταχυδρομικού Μουσείου και της σιδηροδρομικής γραμμής.

Underground ‘Mail Rail’ reopens as London tourist attraction

Deep under the streets of London, for decades the ‘Mail Rail’ used to transport up to 4 million letters a day between the city’s main sorting offices and train stations. Abandoned since 2003, it’s now been turned into a tourist attraction that members of the public can ride on as part of a revamp of the Royal Mail’s Postal Museum.

Πηγή: Euronews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.